Wednesday, October 28, 2009

splash!



Sudah lama tak turun swimming pool di rumah kami, since fiza and co dah datang and fiza pun nak try masukan anaknya si damia dalam swimming pool we all pun splash la sekali. Dulu masa mengandungkan adam, aktiviti utama saya adalah swimming, masa tu memang rajin sangat swimming sampai dah 9 month still splash!

Preggie kali ni dah 3 bulan lebih baru masuk swimmimg pool, hahahhaha perut sudah muncet! Oh last saturday check up baby sudah pandai melambai-lambai, kaki dia so tiny! cute!




Si adam sibuk suruh angkat lambung-lambung die! still manje2 budak neh!



Ini pulak we all kelakar sgt tengok muka damia yg baru masuk air, menggigil tak biasa lagi, lama sikit get use la nanti... Adam dulu kekecik pun kami sudah campak dlm pool



Dah besar ni asyik suruh orang melayan die jek...




Tengok muka damia, kelakar giler!



Ini budak tak mau balik!




Kene paksa mandi, tapi jiwa tak tenang asyik nak tengok pool




Kene paksa cenggini



Dah habis mandi, lapar cari banana...



17 comments:

salzahari said...

bestnya tgk kena paksa gitu..dia x meraung kena paksa?

Anasfadilah said...

cute gila adam kodam pakai baju merah makan banana :)

Zuhaini said...

comel adam makan banana.. haha... :)

Lady of Leisure said...

kecik2 kalau di biasakan, nanti besar skit dah pandai swim kan..
i sangat suka mengapungkan diri atas air sambil terlentang tengok langit.. rasa sangat tenang..

Elyn said...

wow adam leh swimming ek yaya?? aii pun tgh gian nk terjun lam kolam tp kat umah ade kolam wafiq je heheheh

Jiey Mien said...

Comel la adam ngan baju merah tu..
cute sgt!

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Yaya, cute la perut... Hehehe!!! 3 months ++ Dah nmpk perut... Cute!!! Cute!!! Cute!!! ::.

isabelle said...

my adam pun kalo kena humban dlm air tergedik2 sejuk, nak berpaut je kat kita.

tapi i dah beli floatie thomas utk attract dia. harap2 dia suka la masuk air lps ni.

p/s: i suka baju merah adam tu.
manja betul dia skrg ye.

fizamior said...

haha.. yaya aku nak amik la gambor damia mencebik... kitorang selalu xdpt nak capture dia mencebik tuh..

iEfa said...

yaya perot dh nampak!! comeyy!! bestnyer tau swimming..sgt senang beranak t kan..me tlg2 rendam jek tau laa..hihihi adam kodam si manje...

rohayu said...

cute nyer muka adam....baby damia tu comey betul.

Jiji said...

nak bawak anis mandi jugak la ni

yaya said...

salzahari:
die rengek2 ngada jek tak mau mandi bilas badan, nak berendam dlm pool lagi... penat wooo...

anasfadila:
hahahha.... cute la sgt anak aku tuh...

zuhaini:
dah lapor sgt tuh...

lady:
ha'ah baring kuak lentang tu memang sgt syiok...

elyn:
terjun jek dlm kolam wafiq.... meh la terjun kolam sini..

jiey:
thanks auntie!

yaya said...

mondok:
hahaha... baru 3 bulan dah terhegeh-hegeh jalan...

isabelle:
aduh anak aku tuh memang mengada semacam skrg...

fiza:
gambar damia mencebik tu kelakar siot... nanti aku bagi kat ko...

iefa:
agaknya selalu swimming tu la adam keluar awal dulu agaknya...

rohayu:
muahahahah... bebudak memang comel, yang dewasa payah nak cari yg comel...

jiji:
jom jiji , bawa anis manis mandi kat umah aku...

Drama Mama said...

oh adam kecik2 dah baling dalam pool eh? hehe..irfan ni start at 6 months kot, tapi dia tak suka la pulak. tsk tsk tsk

wahhh bestnya yaya u mandi sekali, nak kena gi beli swim suit la ni nak join diorang masuk pool hehe

Farah said...

seronoknyeee tgk adam ngan damia dalam pool tu...nak masukkan afif dalam pool jugak tp apartment kami takde pool uhuk!

yaya said...

drama mama & farah:
jom la korang meh dtg umah i mandi-manda... :)