Friday, October 30, 2009

seni kreatif adam

Blockquote
Sungguh kreatif anak saya neh, sudah pandai lukis mural di dinding rumah. Saya balik kerja semalam elok melangkah masuk maid saya dah bercerita "puan, cuba puan lihat dinding di depan" saya tanya "kenapa" sambil menuju ke arah yang dimaksudkan. "astaghafirullahalazim.... adammmm....."
Yang si adam plak buat muka tak bersalah rileks jek, bila saya soal "who did this?". dia buat tak layan minum susu tengok tv...." Dalam hati neh, takan la ko tengah minum susu, kalau tak minum susu mama jentik jari tu!.




Dah habis minum susu, saya soal lagi "adam, who did this?" baru die jawab "adam". Lepas sessi soal jawab dan say sorry, saya suruh maid saya sorok semua color yang saya belikan adam tuh!


Lately pun dia kemain suka copycat ape yg saya cakap, kalau saya panggil maid saya "dewi...." eh die pun ngikut "ewiiiii..." tapi huruf d dah tak bunyi....

sekarang ni tgh follow whatever ape yg orang cakap dan ape yg orang buat... tension i kekadang!



16 comments:

Emilia said...

hahaha...natrah pun sama, tapi dia conteng dinding bilik dia sendiri.. comel adam! :D

ezzati said...

hahaha..comey..ingat mse kitorg adik badik kecik2 dlu pun..dinding umh kitorg penuuh ngan hasil kekretifan kitowang...hehe..x lrt mak nk mrh kot...

~Umi.Sufira~ said...

Aduhai....samalah anak saya pun bagi kertas punya banyak dinding jugak yang dicontengnya...:)

zarin said...

hihihi..hasya pun sama...dulu musim conteng dinding..la ni musim tampal paper kat dinding...wall paper katanya...

MommyCT said...

i kena before raya...nasib baik bilik komputer. Dia conteng pakai magic pen kaler merah n hitam. Mmg tak leh basuh. Masa cat balik pun kena 3 layer..still leh nampak sikit2.

Elyn said...

nampak gaya u all kene pakai cat yg buleh padam2 cam iklan lam tv tu... hehhe adam2...

Lan0stZz said...

hehe jgn tensen tensen mommy adam, they are small only once in your lifetime. take it as an artist in the making. provide adam ample of papers to draw, or in our case, kertas mahjong on an art stand with lotsa pens. dinding terselamat lah insyaAllah.

nydia-mama akif said...

mmg sama jer perkembangan adam and akif la yaya...mmg skg tgh syok menconteng dinding....pastu suke sgt ikut ape org cakap....hehehe,

Farah said...

hihih..die tgh nak explore tu..habis dinding2 sekali kena conteng..

yaya..ko jemput aku btul2 ke jemput memain..aku ok je nak lepak pool umah ko hahahaha aku mmg suka wei!

Fid said...

yaya
dalam citer gandy manny dia buat 'dinding' khas bg anak sedara dia conteng..leh buat utk adam hahaha

Lady of Leisure said...

hahaha.. so cute la adam ni...

azzamoro said...

wah dah ade mural la dinding umah ko... anak aku lom pandai lagi ni nak conteng dinding. selalu kertas je..

isabelle said...

kreatif sungguh adam kodam.

adam i pun pandai ngajuk skrg. tapi part menconteng, kat kertas je. once dia discover leh conteng dinding, jenuh la.

wpun kat kertas, tapi xlarat sebab asyik2 dia tarik tangan i suruh lukis.kalo benti lukis, dia tarik lagi...

FaizAmYAirieL said...

kahhh yaya...same je la dgn airiel...belikan kaler siap belikan buku warna tp dinding jgk yg die nak tunjuk bakat die..ekekee...haah skrg time dangerous age..ape kite ckp smue die nak ikut..jadik hati2 bile berkate2..ehehe..kdg2 kite x ckp org lain yg ckp pon die leh blaja jgk..

gee ryder said...

adam nk jd artist tu..biarkanla dia hehe..

lps ni beli whiteboard bsr2 :p

salzahari said...

oohhh..aliah dah lama dah tjuk kreatif tp dinding atas je.bkn je color pencil dia guna, pnh sekali dia guna small tripod punya batang tu! 'cantik' je gores kat dinding... hehhee.