Tuesday, October 20, 2009

Perangai pelik adam...



Kalau siapa suka tengok kartun Hagemaru sure terbahak-bahak ketawa tengok "10 perangai pelik hagemaru". Tapi ni nak cerita perangai pelik my adam.
Sekarang ni makin tak tahan dengan perangai adam, die bukan buat perangai pelik jek tapi mengada-ngada ya rabbi!. Eeeee.... mengadalah! kekadang menyampah tapi layan jugak.
Gambar kat atas tu ntah ape style dia tido pun tak tau, tetiba tengah elok tidur atas katil pagi subuh melalak mengamuk-ngamuk nak tido dalam buai, bila masuk dalam buai taknak tido cam biasa nak tido style pelik die tu, masyaallah anak2.........

Pastu suruh orang buai kan die, kalau siapa yang buaikan adam sambil baring nanti dengarlah die cakap "angun...angun...angun..." perghhhh macam bos okeh tak leh ayun buai sambil baring kene duduk ngadap buaikan die, giler rase nak cubit tapi tak sampai hati....
Semalam plak tengah syok tido tetiba die kejutkan saya dan cakap "mama angun, nak kopok" dalam hati saya ape ke hal la pulak anak aku ni malam2 buta nak makan keropok goreng dari terengganu, ko yang mengandung ke mama yang mengandung neh. Aduh..... nak tak nak ikut jek lah, "krap...kruk...krap kruk...." macam tikus makan atas katil memalam buta gelap gelita tu.


Keropok goreng tu memang favourite adam, oh gambar kat atas tu gambar beraya di rumah my cousin

Get ready and go!



adam and aiman



P/s: gambar kurang jelas dalam entry ini kerna pakai camera hp.... nak cepat...

16 comments:

nydia-mama akif said...

HEHEHE...adam tau dia nak ade adik...so this is the time dia nak dapatkan full attention sbb dia tau nanti dia kene share dgn adik dia..hehehe,tp mmg kelakar tgk adam tdo dalam buai tuh....saba yaya sabar...ni la dugaan kite jadi mama kan...

CiKaYu said...

adam nak manja puas-puas sbb nanti kena share dgn adik dia...

Pena Menari Mengikut Hati said...

i think maybe sebab dia tahu yg tak lama lagi dia akan jadi abang and tak le nak manja2 mcm ni lagi. so skrg ni lah masa dia kot....sabar tau yaya.

actually i respect ibu mcm u, yg sanggup melayan karenah anak, kan...kalau i, dahlah kena cubit agaknya...:p

isabelle said...

hahaha.very cool. naik moto punya macho, sekali kat tangan makan keropok daaaa...

xpe la yaya, layankan aje.
(esok2 kalo i pregnant & my adam buat perangai..u tlg nasihatkan pulak ye?)

sarah al -idrus said...

isk adam kodam.ko mmg comeyla.hehe tergelak baca entry ni kak yy

btw,my sis puji u cantikkkk..mmg pon!

Farah said...

hehehe manja nak adik ni kan adam..pasni adik die yg pakai buai tu..dia mane ade chance dah :D

Elyn said...

salam kenal yaya. 1st time komen ni even hari2 blog u hehehe...... adam tau kot nk dpt adik.

azzamoro said...

macam mengidam anak ko yaya nak keropok malam2. hehe. nasib keropok, kalau benda lain yg susah nak dpt, payah jugak..:P

Zuhaini said...

comelnya adam tido... ahahah..

fizamior said...

kahkahkah... klako la adam ni tido dlm buai camtu.. adeh.. sakit perot aku gelak.. hmmm moto beso la adam.. ok nnt blh suruh mama & babah belikan as present utk 2nd bday ekk?

FaizAmYAirieL said...

haah la org kate kalau nak dapat adik mmg cam gitu..airiel pon kdg2 tunjuk perasaan rase geram gile..tp bile marah rase sian la plak..ehehe..saba je la ye melayan kerenah adam tu..eehehe..sungguh bergaye adam dgn moto beso tu...

Haslina said...

yaya, adam tau dia nak dpt adik.. budak2 ada sixth sense.. tunggula nanti bila yaya bersalin, kena la sabar dgn adam.. mesti nak attract yaya punya attention.. sedara2 akak pesan, lebihkan si abg, sebab abg mudah terasa hati.. baby takper, belum tau apa2.. ntahla betul atau tak..

yaya said...

nydia:
tu la ramai ckp adam nak attention from me cos nak dpt adik.... huhuhu

cikayu:
tu la agaknya, tapi mama yg penat neh...

pena:
wahahha.. i nak cubit tapi tak sampai hati...

isabelle:
hahahha... tunggu turn ko cpt, cpt pregnantkan dirimu...

sarah:
adoi sarah tengah kembang2 hidung kak yaya neh... hahahah... thanks!

farah:
tu la die nak conquer buai tu dulu kot...

yaya said...

elyn:
thanks elyn kerna melawat blog i, mengada sgt adam i neh sebenarnya, betul la nak dpt adik tu yg ,mengada...

azza;
tu arrr nasib baik die nak keropok. minta keropok memalam buta pun aku dah hangin kalau minta lain tak tau lah aku...

zuhaini:
aduh comel la sgt si kodam tu...

fizamior;
dah ade motor kat rumah, tapi org punya gak yg die suka...

haslina:
ha'ah lah kak terpikir lak saya bila adik die dah keluar nantikan... mesti lagi nak attention...

Drama Mama said...

hoh,itu pembawakan budak la tuh hahahaha,adam nak manja ngn mama dia :-D cute!

MommyCT said...

adeh..gelak sorang baca adam makan keropok dlm gelap..kekeke