Tuesday, October 27, 2009

matern program




Semalam saya beli product matern ni utk stretch mark treatment for expectant mother. Dah mengandung 3 bulan lebih baru terhegeh-hegeh nak cari cari stretch mark oil. Padanhal perut ni dah bermingu-minggu rase gatal. Tapi yang kelakarnya saya tersalah beli, saya terambil bust care for expectant mother plak. Adoi saya tak pernah pakai ape2 product utk breast, tapi hubby kata dah terbeli pakai jek lah. Hahahahha... tengok lah dulu. Tapi nampaknya hari ni saya kene pergi modernmum lagi utk mendapatkan stretch mark oil. Kalau saya baca di internet product ni memuaskan hati ramai orang, ade sesiapa blogger yg pernah pakai product ni? comment sikit.

Matern program:

Prevention and reduction of stretch marks;
STRETCH MARKS TREATMENT FOR EXPECTANT MOTHERS
The appearance of stretch marks is related to the loss of elasticity of the skin.
A vegetable oil complex rich in essential fatty acids:Softens the skin and protects it from free radicals.

A silicon by-product: Improves the flexibility of elastic fibres and regenerates elastin and collagen.Result: A smooth and regenerated skin.


To firm the sbreast area:
BUST CARE FOR EXPECTANT MOTHERS
From the very first month of pregnancy, the breasts swell and become heavy, risk losing their firmness and developing stretch marks.
A complex combination of proteins and vegetable oils:Lifting and tightening effect.
Result: A firmer bust.


LEG CARE FOR EXPECTANT MOTHERS
For an immediate actionFrom the first days of pregnancy, your blood volume increases resulting in veins having more trouble contracting.
Extract of Horse Chestnut and extract of Meadow Sweet: Immediate freshness,swelling decreases appreciably.
Result: Immediate comfort.


STRETCH MARKS TREATMENT OIL
To prevent the appearance of the mask of stretch marks
Those little lines appear when the skin loses its elasticity due to an abrupt weight gain and the skin's rapid distension.
Concentrated plants oil rich in unsaturated fatty oils: As the regenerating, restructuring and softening properties.
Vitamin E: Improves the skin's barrier function and contains moisturising properties.
Result: Skin is softer and suppler.


POST-PARTTUM SKIN CARE
To prevent the skin's appearance
During pregnancy, skin tissue is distended and the skin has lost its elasticity.
Shea butter: Actively helps to repair tissues, while nourishing and moisturising the skin.
Extract of grape seed oil and hazelnut: Acts on cell renewal.
Result: To restore firmness.

*All pic and info from modernmum.com

7 comments:

irvanqiesy said...

mase preggy dlu mmg gatal perut sgt2...asyik nk garu jek...try bli mcm2 produk tp tak jln still gatal2...akhirnye dpt pertunjuk nk tahu ape yaya?sy hanye guna lotion pureen jek...trus ilang mmg ajaib...hikhik

Nurhayati said...

matern ni elok.. i beli yg stretch mark oil ngan post-parttum.. sangat2 bagus.. ;)

Cest La Vi said...

masa i peknen adam dulu mmg pakai product ni yaya, tp tak sesuai ngn i kot, langsung takda kesan, kira tak mujarab ngn badan i, tp rasanya lain org lain kesan dia, maybe ngn u ok kot, try la dulu k..

i try almost every product, dari yg beli kat moms care la, pureen la, johnsons la, cocoa butter la, tp haramm satu pun payah nak lekat, maybe kulit i terover ngada2 kot, hehe, and pastu last skali i try bio-oil yg iklan kat tv selalu kuar tu kan, ok la jugak, ada nampak sikit perubahan, harga pun jauh lagi murah, prob is ianya berbau seperti minyak angin, thats y daku kurangggg mau pakai sangat, kahhhhhhh sgt lorat ok..

Farah said...

hahaha lawak la yaya ni..camne leh salah beli

CiKaYu said...

tak pernah guna this product. masa preggy dulu guna bio-oil. sampai skrg guna bio-oil.

isabelle said...

ye ke, yaya?
ntah2 ur husband saja buat2 tersalah beli kot? hahaha

i hv no clue la psl stretch mark ni.
1st pregnancy dulu lgsg xde stretch mark.

yaya said...

irvanqiesy:
wah pureen pun bleh guna yek, tak tau pun sebelum ni...

yati:
oh, dah dpt positive testi dari u, ramai yg kata bagus..

nazira:
betul la jugak nazira depends pada org tu jugakkan...

farah:
tulah terbeli utk tetek la pulak...

cikayu:
ramai kata bio oil bagus... memang bagus agaknya, kalau matern ni tak jalan dgn i, i nak pakai bio oil la rasenye...

isabelle:
bestnye ko takde stretch mark...