Wednesday, October 7, 2009

Itu berlaku pada saya

Happy birthday b!


Banyak perkara berlaku pada saya. Sekarang di office tersangat la busy. Pagi dan petang ade meeting dengan orang yang berbeza, tengahari semalam sempat saya lari ke secret recipe dan florist utk surprise birthday party hubby di office and gambar surprise tu byk yg blur sebab nak surprise kan sangat punye pasal.... sum more pakai camera kat hp cos we all tak bawa camera. Happy birthday hubby! semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia bersama mama dan adam + baby dlm perut! :)


Cerita mengenai pregnant saya, alhamdulillah check up hari tu menunjukan cyst dalam ovari mengecil, doktor saya akan terus monitor. Saya berharap agar segalanya selamat dan tiada masalah hingga baby saya di lahirkan dan seterusnya yang akan datang.


Dah ramai yang tanya saya, sama ada saya mahu boy atau girl untuk baby kedua, bagi saya tak ade masalah boy atau girl, walaubagaimanapun saya mempunya instinct gender baby saya, hahahha... cuba teka?.


Pregnant kali ini saya juga noticed beberapa perkara yan berlainan compare mengandungkan adam dulu. Masa mengandung adam muntah2 lagi teruk dan tak mengira masa. Oh salah satu perkara yang sama preggie 1st and 2nd saya tak bleh sgt nak duduk dalam aircond dan yang paling tepat adalah air cond dalam kereta, lagi membuatkan saya nak muntah. Tapi perkara tu biasanya berlaku masa the first 3 month pregnant la pastu dah takde ape.


Mengandung kali ni yang sangat membuat hubby agak terkejut dan notice yang saya tak suka Ber shopping. Oh saya admit!. Saya memang malas nak pergi shopping complex. Kalau dulu every weekend nak gi shopping mall but now saya tak berminat dan rimas. Sekarang hubby pulak yang sibuk ajak saya ke shopping compleks. Oh bayi dalam kandungan saya seorang yang penjimat mungkin... hahahahhahahah.....



21 comments:

Cest La Vi said...

happy b'day bapak adam, wah sama bulan ngn bapak adam yg disini la, tp my hubby on 23rd, siap dah i bungkus hadiah dia sorok kat umah my mom, hihihi kelakar hadiah tu,

sonok sgt tgk you peknen sampai i pun teruja nak peknen tetiba, walhal my 'former' planning jauhhh lg, skrg sudah tukar plan la, haha,

p/s:sama2 la kita mengandungkan diri ya, tak kesah boy/gurl yg penting sehat, sempurna,

[apa yg pentinggg, kerjaaa-samaaaa]

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Oh!!! Happy Birthday to ur husband...

Hhhmm... About your pregnancy, Alhamdulillah, cysts tu mengecil... Harap2 segalanya ok... ::.

Zety Zin said...

kalau berbeza dari mengandungkan adam dulu... maybe baby girl kot? ngee...

KV said...

mungkin kah gender berbeza dgn adam? Hehe

fizamior said...

Happy birthday to abang Am!!!!

CiKaYu said...

happy besday papa adam........
mungkinkah gender nyer sama dengan adam cuma peel mengandung saje yang berbeza?? anyway, take care yaaa!!

iEfa said...

tuhlaa org tua2 ckp..klo pegnen fes beza ngan 2n..baby nyer lain2..hihih

takecare...semoge mudah jek 9mnt pegnen t ;-)

irvanqiesy said...

hepy bday to ur husband...

yaya...mase my 1st (boy) pnant sy ske sgt berjln...klu x kua umah tu sy akan meroyan...hahaha...tp 2nd(girl) ni sy ske dduk umah...adekah baby girlll??

azzamoro said...

ntah-ntah baby girl yang pandai menyimpan duit kot.. hik hik

FaizAmYAirieL said...

Happy Birtday to ur husband..smg kite same2 dapat gegirl yer..tu je leh sy ucapkan..kahhhh

salzahari said...

insyallah apa yg kami doakan termakbul..dapat sepsg. kalau girl,msti comel cam mama dia...

Farah said...

hahaha mintak2 mmg betul2 penjimat la anak u ni yaya..happy birthday to ur hubby..semoga panjang umur dan murah rezeki selalu

isabelle said...

kalo smpi mcm tu la kontras nye dgn previous pregnancy, could it be a girl this time?

anyway, happy birthday baba adam.
semoga bahagia selalu.

CY3.5 said...

yaya, masa i preggykan Arif, simptom jauh berbeza dengan Amir.. sampaikan masa nak deliver, i said " apsal la susah sangat anak ppuan ni nak kuar.." sekaliii.. hahaha.


apapun, semoga kelainan you benar² lain :)

shyad said...

hi yaya!
congrats on ur pregnancy...
best nyer kalau dpt baby girl kan?..dah sepsg da tu...

hepy beday to ur hubby yea? moga pjg umo murah rezki n kekal bahagia dunia akhirat!

afdni said...

wish belated besday to papa adam..hopefully cysts tu tk bother ur baby..
ppsstt : best gak kan kalo dpt sepasang.. bleh cuti rehat jap..hiks hiks hiks..

Siti Fatimah said...

hi yaya :)
Firstly nak wish hubby u dulu boleh hehehe... HAPPY BIRTHDAY and Semoaga Bahagia Selamanyer amin....

wahhh cepatnyer you dah tahu girl or boy yek!!! bestnyer u dpt girl ker??? i pon rasa u dpt girl :) i belum tahu lagi lah... hope fully sabtu nie leh tgk dah hehehe....

yaya said...

CEST LA VI:
Cepat nazira join club ibu mengandung, sila jlkan projek mega :)

MRS MONDOK:
Thanks! i pun bersyukur sgt cyst tu mengecil...

ZETY:
Ntah la, sukar nak ckp... kita tunggu... hahahhaha

KV:
Wah ramai yg teka girl...

FIZAMIOR:
Abg am: Thanks fiza! nak hadiah....

yaya said...

CIK AYU:
Ha'ah peel lain pun bleh jadi gender yg sama dgn adam...

IEFA:
Thanks iefa, mesti lega anak u dah baik kan...

IRVANQIESY:
hahahahha.... tak tau la nak ckp, tunggu jek la gender baby dr doktor nanti...

AZZA:
Ayo kalau baby boy tak pandai simpan duit ke. adam kalau tak simpan duit mama babap nanti... hahahha...

FAIZA:
Hahahaha.... boy ke girl tak kisah pun....

SALZAHARI:
Yang penting perangainya elok yek sal....

fARAH:
Tu la farah, minta2 penjimat la anak i ni fara....

yaya said...

ISABELLE:
Ntah la, aku tak tau lagi gender baby neh...

cY 3.5:
Tapi cik yan kelainan mengandung ni bagi i takde la kot mempengaruhi gender baby kot...

SHAYD:
Thanks a lot shyad!

AFDNI:
Thanks afdni< cyst tu memula memang buat i risau, alhamdulillah makin mengecil...

CT:
ct i belum tau gender baby lagi la....

Ms Lola said...

GIRL, GIRL, GIRL!!!!

Kalau i preggy lagi pun, i tak kisah pasal gender. Tp mmg instict tu ada