Wednesday, October 14, 2009

tangan bandage




Hari ni saya tak kerja. Menemani anak bujang saya yang tangannya ber "bandage". Tangan adam bukan patah, bersyukur tak patah tapi terseliuh. Semalam saya balik rumah maid saya mengadu yang tangan adam tersepit kat celah hujung kerusi. Itu memang tempat favourite adam main walau di larang berkali-kali. Tempat yang kita larang main tempat tu la yang die suka main. Tempat sempit2 tu jadi favourite terus terseliuh tangan tak dapat keluar.
Pagi tadi bawa adam pergi klinik so lepas doktor periksa tangan kiri adam bahagian bahu dan pergelangan tangan ok cuma bahagian siku yang terseliuh sebab bila gerakan die jerit nangis sakit. Doktor suruh bandage dan ajar beberapa pergerakan senamn supaya tangan adam baik balik. Doktor cakap lagi 3 atau 4 hari baik. Saya berharap la adam baik cepat....
Adam asyik la cakap "mama akit... mama akit... mama akit..." sian anak mama. Semoga adam baik cepat yeh sayang!

19 comments:

Drama Mama said...

kesian adam! get well soon dear, rajin2 exercise tangan okay

Cest La Vi said...

alahaaiii ciannya adam, my adam di sini pun tak sehat, demam, batuk, selsema plus susah nak poo2, td dah masukkan ubat pam tu punyalah melalak, tp daddynya duk janji nak pi midvaley, upah la konon, kena la tunai janji, hehehehe..

get well soon adam syg..

Mimy Hamid said...

siannya...adam...mama akit..isk ayat sadis tu..

MeL said...

ciannya adam. hope adam will recover soon..

salzahari said...

cepat baik adam...tu la..tak dengar cakap mama!

* yaya, u dah sihat ye? syoknya perut dah nak besar

Zety Zin said...

ala siannya. lepas ni takmo main kat celah2 kerusi okey?

semoga cepat sembuh :)

Farah said...

erk..alahai apela yg ko carik adam celah2 kerusi tu..sampai terseliuh la plak...pandai tu tunjuk muka sedey..auntie doa cepat baik k

iEfa said...

oalallalala ciannyer adam....huhu time2 mama mabuk2 kepayang ni adam pon mcm2 yeh...hihihi takper dear...tuh tandenyer dh jd anak yg tough..go adam go...get well soon adamm :D

fiza said...

Ala..la..la...siannya adam, get well soon dear :-)

Fid said...

alaia adam...cecepat sembuh yaaaa
kalau nak cepat baik lg jumpa doktor akif ahhaa

azzamoro said...

kesiannyer adam... kesian tengok pic dia dgn tgn berbalut. harap cpt sembuh..ko kene rajin bg dia senaman tangan yaya..

CiKaYu said...

alahai yaya, ciannye adam. speedy recovery ye adam..

Queen said...

sian adam....

hurm...budak memang susah nak dgr org larang..hopefully pasni dia serik la nak main kat situ lagi...

cepat sembuh ya adam!

Jiji said...

Yaya, cuba bg tau kat dia mama ada jumpa sekot kodok ngorok reketek kat situ. sure dia takmo main lagi.

fizamior said...

get well soon adam!!... dun noty2... :)

Jiey^Mien said...

Siyan Adam, nak urut2 pun tak brani gak kan?
*sigh*

yaya said...

DRAMA MAMA:
Thanks autie!

NAZIRA:
Sembelit tu memang payah, minum i masak banyak2 k. wah pergi mid valley tu mesti cadangan mama adam tu....

MIMIY:
Ha'ah ayat bikin leleh air mata dengar...

MEL:
Thanks auntie!

SALZAHARI:
Alhamdulillah sihat... kekadang jek pening lalat mari. Cepat la sal buat projek mega tiap hari bleh join club!

yaya said...

ZETY ZAIN:
Yang celah kerusi plak tempat favourite main, sekarang part yg celah2 semua dah kene block di rumah.

FARAH:
Tu arrr masa ambik gambar tu muka sedih ya rabbi, pandai pulak budak neh...

IEFA:
Ha'ah iefa, time fening2 neh la die buat hal mcm2....

FIZA:
Thanks auntie!

FID:
Doktor akif yek..... :)

yaya said...

AZZA:
Jadi cikgu senaman aku lepas neh...

CIKAYU:
Oh memang kesian tgk anak ku mcm gitu rupa tangannya...

QUEEN:
Ha'ah la ni die dah serik nak main kat situ...

JIJI:
Wah jiji lagu ape tu, nanti aku cuba praktis baca dulu...

FIZAMIOR:
Thanks beb!

JIEY:
Memula kitaorg nak bawa urut tapi pakcik urut tak kasi urut cos die kecik lagi takut tulang lari...