Thursday, October 29, 2009

haiiihh....


Gosh! banyak nak di cerita, banyak nak share picture, banyak nak pendapat dari readers. Ayo! so many thing but i am running of time.....
Oh yah, let me share sumthing. Dulu masa pergi kursus kahwin penceramah kursus kahwin bercerita, seseorang bertanya pada rasulullah, Ya rasulullah apakah kunci kebahagia rumahtangga. Maka Rasulullah memberikan jawapan.
Terdapat 3 petua kunci kebahagian rumahtangga:
a) Yang pertama: solat berjemaah suami isteri (dan anak-anak)
b) Yang kedua: Isteri memasakan untuk suami atau suami makan masakan isteri ( sebab tu la air tangan isteri tu penting)
c) Yang ketiga: Suami isteri Tidur bersama (diatas satu katil dan satu bilik yang sama)


6 comments:

Emilia said...

ada tazkirah...thnx for sharing yaya :D

Lady of Leisure said...

thanks for sharing..
kunci kebahagiaan.. semoga kita semua ada kunci2 ni..
:)

isabelle said...

hehe.bagus ni. mak nak copy paste hntr kat email mrhubby la.
saja peringat...hehehe

thanks, yaya.

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Kalo yg nomo 2 tu gilir2 leh tak??? Hehehe!!! Kesian hubbyku, kekadang masak sirik sbb isterinya lewat pulang... Adoi la... ::.

yaya said...

emilia:
welcome bebeh!

lady:
ha'ah kunci tu penting...

isabelle:
betul2 kene share dgn hubby...

mondok:
ye la kekadang masa tak mengizinkan, saling tukar air tangan la kiranya, jgn makan air tangan mamak kat luar selalu, nanti tersayang mamak plak, wahahaha...

Lan0stZz said...

omg i fail no.2 camno?