Thursday, October 1, 2009

Best ke face book?


Saya antara orang yang belum ade face book...

Best ke face book neh?

Dalam email saya dah berapa ramai yg invite buat facebook...
tapi saya malas.....

Boleh komen sikit ape yg penting dan best pasal face book neh? perlu ke?

Saya malas sebab macam friendster tu kan, nanti ntah sape2 yang request, masalah bukan saya sombong tapi kene berhati2 kawan di alam maya neh...

Ermmm... tgh pikir nak buat face atau tidak....

P/s: friendster ppun dah bertahun tak bukak, password pun kene cuba tekan mcm2 neh kalau nak masuk...

27 comments:

afdni said...

fyi sayer pon tkder facebook..btw,ader org ckp cm ala2 frenster gak..

ladylikeme said...

hi....

saya tak baper suka dengan muka buku itew..sebab dia sangat demanding dengan saya

syayassir said...

saya dah jatuh cinta facebook..
sebab saya jumpa balik kawan2 lama saya... :P

sarah al -idrus said...

facebook sgt different dr fs. fs hampeh.fb hanya ada kwn2 lama sy. yg bestnye dia bagi suggestion utk fren. mm apa2 pon cuba dulu baru tau

Lan0stZz said...

fb is da best. i don't feel like blogging dah sbb its so much safer in fb coz u can control sape tgk wat u want to publish..your photos ke, notes, or even videos. Plus they have interactive comment system jadi semua gambar u boleh tag org yg berkenaan n they will respond and u can tag like or unlike some pics or status org tu. kira mmg ketagih lah jugak i nih hehe. Yg paling best, dpt jumpa kawan lama yg dah berkurun x jumpa. serious berbaloi.

AiYa said...

boleh maen gem. ehe

*anyway selamat hari raya, xdan la nk ucap awal2, bz semendang

w|cKa` said...

fb bleh main game yg sgt addictive.. nnt xwat keja asek ngadap game je.. tp sy ada fb.. game tu hubby yg main sbb dia xde fb..

fb ni kekadang bahaya jugak coz we tend to write sumthing yg sensitive kat status tu.. byk company yg terminate pekerja sbb status tu..

tp fb ni best sbb mmg bleh keep in touch ngan kawan2 lama..

fizamior said...

ala yaya.. fb bkn mcm frenster tuh.. dia lebih privacy.. we can choose sape yg kita nak utk lihat status kita, pics etc... kalo org xkenal jgn la add fren.. pastu kita blh tau kwn2 punya aktiviti, feelings bla2.. pada hari tu..kiranya kita tau dia buat ape tanpa kita call @ bertanya.. eh ko paham ke ape aku tulis nih..ntahla aku pun xtau camane nak terangkan..but its very useful to me sbb my old mates sume jumpe balik + dpt tau perkembangan terkini dorang.ala its up 2 u la nak bukak ke idak tp mmg ketagih kalo dh layan tu..

iBu ZulFaQar RayYaN said...

saya dulu malas FB jugak...last2 dah ramai kwn tak funa frster...gunala fb....main game....udahnyer boss pon ader fb..:P...tapi main purpose cari sahabat lama...say dari FB ke Frenster ke....normally terima kawan2 yg kenal sajork..kira acara jejak kasih kwn2 sekolah lama......... :)

Mimy Hamid said...

fb & fster beza la beb...fster budak2 skit..fb kengkonon dewasa la...kah kah ..register dulu baru tau...hehehe...nnt asyik nak buka je...eheheh

Anasfadilah said...

facebook mengeratkan ikatan saudara mara saya

makcik2 saya sepupu2 saya adik beradik saya juga

malah,nenek saya bertabya khabar tentang cucunya juga melalui facebook auntie saya

baguskan?

p/s:: dan juga boleh berkebun,tapi saya suka main Plock je, saya bukan ahli green fingers..hahahah

azzamoro said...

bestla. boleh jumpe kwn2 lame. leh main game. cume takut ketagih jerk aa

Wife and Her Daily Notes said...

saya baru je close acc friendster..

Facebook lagi okei rasanya..privacy,

sbb org lain tak boleh masuk fb kita klo kita tak accept mereka sbg member...

lagi satu, FB ada game best2..boleh redhakan ketegangan kat tmpt kerja..

hihiii

apa2 pun terserah...

~Yu.Es~ said...

Saya dah addicted dgn FB..jumpa ramai kawan2 lama dan saya cuma add kawan yang saya kenal dan banyak tahu perkembangan mereka...tapi kalau terjumpa kawan2 blogger kira satu bonus juga....:)

Jiji said...

Biasa biasa je, leboh ralit main game.

salzahari said...

i pun ada..tp tak berapa reti main. seronok sbb leh jumpa kwn lama cuma masih x nmpk di mana bestnya dan pentingnya! lagi best blogging sbb leh cerita pjg2........

irvanqiesy said...

fb?sy terjerat fb sbb cousin yg dok oversea leh selalu tahu perkembangan dorang and jmpe kwn2 sekolah.berbeza la dr friendster.

FaizAmYAirieL said...

best woo facebook..leh wat kebun..leh tanam stoberi..leh tag gamboo...leh luah prasaan..ade artis..leh komen gambo org..kahhhh....besh jerkk...

iEfa said...

fb ni best sbb dier connect kite ngan kwn2 lame...cam frenster agak slow sket ...pastuh dier pon tiru style fb sket dh...
precaution just accept sape kite kenal...dulu2 se men fenster acept jek sape...end wit tah aper2 tah....
fb best laa...tp yg tk bestnyer...once kite komen kt page org tuh...klo ader org lain komen on the same ting tp tk relate ngan kite pon dier send kt emel kite...
tp fb bestlaa ;D

nwey ma doter dh sembuh dh..hihi tinkiew eh call ;-)

Nurhayati said...

takde fb gak huhu

Zety Zin said...

fb is so much more better than frenster. dia ada banyak application. tapi kalau overdose boleh jadik addicted pulak :D

kalau join fb jgn lupa add saya :)

Haslina said...

akak pun x ada fb tapi terasa nak join gak sebab ramai yg invite. kat fb ni rasanya x perlu cerita pjg2 .. just post the pictures and komen akit2.. entahla betul ker idak sebab akak belum register lagi.. mcm yaya gak.. tgh fikir.. tapi kalau yaya ada time nak blogging, rasanya boleh join fb tu..

Cest La Vi said...

personally for me, fb ni mmg wat addicticted, setiap hari setiap minit rasa nak update tgk mcm2, the best is you bole tapis siapa you nak approve, n you bole private your account, means tak semua org bole view and kalau gi kat search tool pun takleh search by your name/email add, i mmg lamaaa tak ada blog n berzaman update kat fb aje (like i share my story to you aritu tu), fobia ngn blog nih, semua org serata dunia bole tgk, takuttt ooooo, hehehe ini hanyalah pendapat kecil dari saya, take care puan yaya..

MN said...

yaya..kalo ada org yg tak dikenali add you, just ignore.

KV said...

akak suka fb sbb akak boleh invite or terima kawan2 yg kenal jer. Pastu blh jumpa kawan2 lama dgn taip jer nama dorang. Syokkkk

Drama Mama said...

facebook adalah best sebab jumpa kawan2 lama yang bertahun tak dengar cerita!

tapi kekadang dapat request dari tah sapa2 yang tak kenal, mungkin diorang nak ramaikan kenalan ja kot, tu yang malas.

sign up lah :-D

missyaimi said...

yaya fb very enjoying...
try la dulu...muka yaya like shila anak nd lala....