Wednesday, September 2, 2009

TANPA SAYA SEDARI....

semasa saya pergi short holiday di Singapore, saya punyelah lasak ke sana kemari dengan high heels sambil dukung adam dan melompat sana sini lagi. Bila ingat kembali,"laaa aku dah pregnant time tu" eventhough it still early but dangerous kata hubby. Untuk diri saya, saya memang akan terus avoid pakai high heels bila saya tau saya pregnant, wedges sekali sekala, tu pun kalau hubby tak nampak. Memakai kasut tinggi ketika mengandung boleh buat sakit belakang dan effect pada baby juga, itu according doctor. Perkara itu mendatangkan kemudaratan buat ape saya ikutkan, lain lah artis hollywood tu, lagi pun kalau artis tu sakit dia punya pasal la kan.

Selamat tinggal semua high heels ku selama 9 bulan ini.... B..., jom cari kasut baru untuk i.... Alasan terbiak neh!

27 comments:

Farah said...

hahaha..makcik saya kate takpe kalau tak tahu...kalau dah tahu tp nak melompat2 jugak tu mmg saja carik nahas namanye ..aah mmg saya pon tak pakai heels spjg pregnant..

CY3.5 said...

sampai dah terbiak dah tu ha.. ngeee..

Anasfadilah said...

yay kasut baruuuu! best best!

:: m.u.n.i.r.a :: said...

yaya..
congrate!!!sukonya omak ;)
cukup suka bila dengar ramai kengkawan pregnant skang nih :)
tetiba rasa nak tambah sorang lagi plak nih hehehehe

:: m.u.n.i.r.a :: said...

opsss lupa..
take care dear!
jaga kesihatan diri bebaik ye...

Mrs.R @ Emi said...

Congrats...anak buah sy pon ada cyst..n kena operate masa 3bulan preggy..Alhamdulillah xkrg die dh 6bulan..tp harap2 u punya cyst akan shrink :)

C!kpuanmuda said...

yaya! congrats!!!! kira serupaaaaaaa... i pun tak akan pakai heels time peknen. dah mula mencari wedges light2 :p

KV said...

tahniah yaya. Jaga diri n baby ok. Moga selamat semuanya. Hehe. Syok oh boleh beli kasut baru!

az1ra said...

Yaya,
congrats..nampaknya ramai sungguh bloggers yang pregnant..
nanti se group plak dalam pantang..
pepun jaga diri bebaik...

FaizAmYAirieL said...

xpe yaya..saye pon sblm peknen tekinje2 tegedik2 telompat2 jgk..ekekee..tp Alhamdulilah seb baik ok..dah tau peknen jage segalenye okehh...

MeL said...

ye pn yaya, sila cari kasut clarks & scholl yg comfy utk anda! me too xpnh pakai even wedges pn time pregnant, not good kn..

yaya said...

FARAH:
Makcik awk mcm mak saya juge... sama nasihatnya...

CY3.5:
Tu ar sampai spelling error, kalau exam dah kene potong markah. malas nak betoikan...

ANASFADILA:
Oh memang best!

MUNIRA:
Cepat join da club, preggie jemaah bak kata lola...

EMI:
I pun berharap cyst i tu hilang jadi shrink, takut.... i berdoa jek lah...

CPM:
Tu arrr cpm, nanti rindu plak nak pakai heels...

KV:
Thanks akak!

AZIRA:
Pregnant jemaah la katakan, kebetulan sama semua...

FAIZA:
Terus jadi sopan yek...

MEL:
Nak gi terjah clarks....

Emilia said...

yaya
congratulations!! wah! adam jadi abang dah ye... :D

::Umi Sufira:: said...

Yaya...congratulations! Terlepas entry Yaya semalam ghupanya..take care eh! Abis posa tak tuh?:P

Jiji said...

bestnya preknen@!~ wooot@!~ Esssshhhh jeles lor@!~

fiza said...

Congrats yaya :), aku terlepas N3 smalam. Bestnya...adam nak dpt adik :)

Siti Fatimah said...

Congratz to u yaya & hubby!!! wah bestnyer adam nak jadi big bro dah.... take care yeah!!! (we're the same :D hehehe...)

yaya said...

EMILIA:
Abg adam la lepas neh...

UMISUFIRA:
Thanks! saya cuba tak mo tinggal pose, masih pose...

JIJI:
BEST... Cepat join!

FIZA:
Thanks babe!

CT:
Gosh patutla u lama tak hapdet blog, tak larat yeh preggie... Congrats to u too!

puan punyer said...

wahhhhhhhh TAHNIAH yaya....... kenapa saya lambat sangat tau....... alahai sonoknya kannnnnnn tahniah tahniah lagi wa wa wa...sama lerr seperti ku ini sudah meninggalkan high heels skang tp jgn jeles kiter dh nk due*wink*

mungkin tulah petanda Adam dh BF weaning. wah tahniah lagi

ooo yer k x leh tinggal komen. ngaper erkk nnt jap erk saya check okess...

fizamior said...

haah tu la ko melompat bagai kat sentosa island tu...hihi... demi nak mendptkn gambar yg meletop kebabom la katakan..hehehe...

weehuuu...best tau preggie ni sume pon dpt yg baru dari baju sampai la ke kasut...hahahaha....

gee ryder said...

congrats! Sonoknye dgr org pregnant ni...
nsb baik lompat2 tu xde efek..i sbb lompat la i gugur thn lps..msa holiday gak kt lgkawi,sama cam u xtau pn preggy...

Drama Mama said...

ohh patut la penat and lembik semacam skaang ni ye, dah preggie. congrats!have a good rest, biar hubby yang buat keja rumah haha

isabelle said...

sib baik x jadi apa2 kan?

beli crocs la, yaya.

Nurhayati said...

mana la nak tau kan.. time tu dah preggy..

ANOI said...

nasib baik saya bukan peminat heels.Kalau tak susah gak nak biasakan tu...papepun,take care Yaya...

Cest La Vi said...

masa loading bukak your blog, nampak ticker atas tu, i was like "waaahhh biar benar mataku ini?", alhamdulillahhhh, rezeki di bulan ramadhan, selamat menyambut org baru, adam sudah mau dpt adik, kena jaga mama baik2 tau, take care yaya, selamat jalan romeo la kepada kasut2 killing tu, hehehe

Niezam said...

Salam..woit Yaya congrate on the pregnancy news.tambah anak maknanye tambah rezeki lagi.. :)Patut le kau senyap ja kat friendster..dok aktif blog rupanye..hehe