Thursday, September 10, 2009

Tak boleh main ganas-ganas...


Tajuk kat atas tu yang baba cakap pada adam, adam kalau main-main dengan dia bleh tahan ganas. Paling suka lompat dan terjah kat mama. Tak cukup dengan tu, die suka baring melekap kat mama macam dia breast feed dulu, hushhh sakit perut dah le si kodam ni makin besar dan berat.

Mama dah tak larat nak main ganas-ganas gomol2 dengan adam, lompat atas badan mama, melekap kat mama, suruh dukung dia la, minum susu kat botol pun suruh mama pangkukan, mengada betul anak terunaku ini....

18 comments:

Farah said...

hahaha anak jantan kan..mmg main ganas2..

salzahari said...

amboih tajuk..ala2 gatal :p betul,bdk usia skrg buas dan suka 'gomol' kita! papa Aliah kata Aliah mcm 'perogol ganas' bila tgk gayanya BF atas dada (sesak nafasku). but i like to call her penagih tegar..hahha.

u take care yaa dear ;)suruh Adam pi kat bdn baba dia yg empuk tu...hehee

Mama Adib said...

adib start ku tau ku preggy memang tak pernah ku dukung dia

eh ada skali,dia tidur mati, dari kereta ke dlm umh.

sekarang ni ada jgk dia tanya "mama bila bb nak keluar"

maksud tersirat "leh la dukung adib nanti"

Fid said...

ohh adam...
biasalah kan tengah test power..mama nih
tapi adam..mama ada adik kat dalam perut....
so adam kena sabar jap..kang adik keluar bleh ajak adik buli mama! ops....

sarah al -idrus said...

hehe..manja adam ngan mama. suruh kodam pegi lompat n melekap kat baba la pulak.heee

Emilia said...

kata org tua2, dia dapat rasa nak dapat adik tu yang kadang dia buat perangai manja lebih2 :)

fizamior said...

adam nak manja2 sblm adik dia keluar...
(luahan hati anak sulung) :)

Jiji said...

kodam???? hahahahaha apa maksudnya tuh?

Drama Mama said...

ohhh dia ble merasa nak dapat adik la tu, that's why nak kena pangku time minum susu hihihi

puan punyer said...

yaya...... habib poon gtu skang lg dh dekat due lagi manja ya amat......kene slalu ckp ngan dier, nasihat kan dier walau lamaaaaa tp ader gak lah dier paham contohnya mummy skang dh x leh dukung habib....itu jerlah kot yg dier paham... mengada lain tetappppppp kuat merajuk n menangis lg

Mimy Hamid said...

adam takleh ganas tau tmasuk papa jugak...oppppssss

MAMAFAWWAZ said...

biasaklah...dia tahu tue dia nak dapat adik..mestilah dia yang manja2 dari sekarang..nanti dapat adik tak dapat manja dah

FaizAmYAirieL said...

adam tu beh kurang airiel la yaya..dulu mase lom peknen penah terckp kat husband kalau i peknen ni sure gugur sbb airiel ni suke main terjah pastu kuat lak tu..skali dah peknen..hope x la masin mulut daku..ekekeke...tp org ckp kalau mama peknen anak mmg suke wat perangai nak mtk dokong n ngadesss lebih...saba je la yaya..layan slagi boleh..ehehee

irvanqiesy said...

nama pon anak jantan...harus ganazzz...

isabelle said...

hehehe... mak ingat tadi ayat tu baba dam ckp kat mama adam.ngeee :P


yaya, doakan la aku & salzahari lak dpt baby. huk huk

Jiey^Mien said...

Fuhh..
Tajuk tak kalah..
=)

Ok la lasak.. Jeles nih..

Kalo asyik nk terlentang je cam Ian nih. kekadang sakit mata gak..

*dush* buruk perangai mama ian nih..

Hehheheh..

Take care tau.. *hugs*

azzamoro said...

samela ngan anak aku. dia lompat2 atas bdn aku. sakit woo..

ko lagi la tgh pregnant. kene jg diri baik2 keh..

Ablen Eusoff said...

sebab dia tahu mama dia dah ada orang baru so masa ni lah dia nk bermanja...sama fesyen macam anak aku masa aku dok pregnant kan anak kedua hai jam kita tgh tak larat tu lah dia nk segala mak atok nenek attention..