Tuesday, September 15, 2009

Saya tak teruja lagi....


Sana sini blog yang saya terjah semua cerita mengenai persiapan raya masing-masing. Manakala saya pula tiada ape sangat pun, saya tak teruja pun untuk raya kali ni atau mood belum mari. Nasib baik Baju raya saya 5 pasang sudah siap jahit sebelum bulan puasa, hubby dan adam pun sama. Ade hikmah agaknya tahun ni saya buat persiapan awal. Cuma baju jalan2 adam jek saya tak beli tupun nasib baik dah beli sepasang sebelum puasa gak. Nasib ko la adam pakai jek la ape yang ade lagi pun banyak baju adam yang belum pakai lagi. Serius saya tak larat nak ke mana-mana shopping komplek sekalipun ade orang yang tawar diri nak dukung saya.
Kalau dah jalan sikit pastu muntah dalam plastik kemudian nak sambung shopping lagi, hah tak payah la, tak kose mak okeh. Cuma hari sabtu lepas saya pergi great eastern mall tu pun sebab client nak jumpa and pass file, pergilah jugak la kan kalau orang dah nak campak duit, rezeki anak. Lepas selesai kat great eastern mall hubby ajak singgah Jalan TAR nak beli samping dan songkok adam, masyallah ikut hati nak balik jek aku ni, dah separuh jalan, hubby belok ke arah damansara plak sebab sesak giler jalan nak pergi ke jln TAR tu. Hubby kata kita gi ikano la yang pergi crocks cari kasut u. Lantak la b mana u nak bawa i, haku dah tak larat. Last skali kitaorang beli songkok dan samping adam kat kedai berdekatan rumah, habis cerita.

Pak haji kecil meluahkan hasil seninya

Duduk di rumah pun saya tak larat sangat nak melayan adam main-main cam dulu, nasib baik lah ade penyelamat iaitu set color adam yang saya beli di toys r us dulu. Adam memang suka sangat main color2 neh siap saya belikan buku lukisan mkickey mouse untuk dia. Jadi adam leka lah sikit mewarna dan melukis. Oh bersenikah anak ku itew, pak haji kecik kata bibik..... Hj adam


Oh Pak hj kecik ni terlebih berseni hinggakan bahagian watercolor tu pun die warnakan. Tak kisah la hj kecik janji hj kecik tak terjah perut mama, huishhh dah pernah kene, senak kemain perut neh, walaupun perut ni belum besar mana terasa kesakitan dan kesenakannya itew, allah jek la yang tau!


Okeh tahun ni raya di rumah MIL, turn sana plak tahun neh. Best jugak kampung hubby neh, suasana kampungkan meriah. Nak cerita satu2 saya memang tak larat la, oh tapikan saya mungkin akan berasa teruja nak raya bila tengok adam pakai baju melayu bersam songkok dan samping. Yang penting gambar di pagi raya pasti ade! Oh lagi satu kalau balik kampung hubby di telok panglima garang neh yang bestnya bagi saya adelah dapat naik motor! Yahoo! ye saya dan adam memang "jim alip kap wau nun" - ejaan jawi yeeee...




11 comments:

Farah said...

hah?saya pon orang telok panglima garang...tp tak sampai telok lagi la saya kat kg medan ekeke..

saya pon takde mood sgt nak membeli belah tahun ni..tgk ramai2 org dah naik pening dah.

FaizAmYAirieL said...

aiyoo yaya..saye amat memahami kelembikan itew..ari tu sy pon same..dah x mampu nak layan airiel..tgk airiel minum susu pon sy leh muntah okeh...itula pembawakan..ekekee..saba ye ibu mengandung..bkn salah ibu mengandung tau..kahh tetibe jerkk..

Jiey^Mien said...

bila dok dgr pasal morning sickness nih, terus hilang excited nak pegnen blk..
huhuhu..
tak sanggup..

syayassir said...

lah, kat tpg ke? saya duk kat tpg lah ni... datanglah rumah nanti.. :P

jangankan orang mengandung, orang tak mengandung ni pun pening ke tempat orang2 ramai.. huhu

Drama Mama said...

ohh adam artistic ya, nanti beso leh jadi arkitek hehehe

ezzati said...

5 pasang tu...sib baik dh ready awal kan...

fizamior said...

to farah, ko ddk kg medan ekk? umah mak ko la tu yea?

oh yaya aku kesian kan ko tapi nak buek camno teruskanlah~~~~ (sila ikut tune lagu agnes monica..ekekeke...)hmm si adam tu, nak jd architect cam cite adam nur kasih tu ke?? oohhh adam sgt romantik okehh... (layan kejap)

gee ryder said...

ni mmg lembik sgt dah ni..

comelnye adam duk menconteng kaler tu hehe..

yaya said...

FARAH:
Oh di kg medan ke... org tak mengandung pun pening nak gi tempat yg ramami orgkan...

FAIZA:
Hah, airiel minum sus pun awk muntah, lagi dahsyat tuh.... saya janji adam tak melompat kat saya udah...

JIEY:
Eh jgn.... cepat jiey, yaya nak suruh jiey join kelab ibu mengandung tahun neh....

SYAYASIR:
Kat tpg jugak ke.... meh la dtg umah MIL kita juge...

yaya said...

DRAMAMAMA:
Adam terlebih berseni utk jadi arkitek neh....

EZZATI:
Tu arr.... memang nasib BAIK sgt la terready awal 5 pasang baju tahu neh

FIZA:
hahahaha... adam dalam cite NURKASIH, kelakar lak aku....

GEE:
Lembik boleh tahan.... bukan ape tak tahan tang muntah...

isabelle said...

hihi...excited nak naik moto? kiut...

amboi pak aji tu, sakannye kaler.
adam cikebum smlm dah conteng cover VCD wordworld dia dgn krayon. pantang lepa dok sorg2.