Tuesday, September 29, 2009

Raya kedua raya sakan lagi...





Raya kedua kami masih breakfast ketupat bersama kuah lodeh, laksa, rendang daging dan ayam masak kicap. Makan jekkkk... tu yang best. mood makan saya pun dan ok sebab muntah-muntah preggie ni beransur hilang perlahan-lahan.

Hri raya kami pakai color tema hijau. Raya sakan bersama baju baru tahun neh. Nasib baik semua dah prepare 2 bulan sebelum puasa, hover jekkan... Let c da pic

Disebabkan rumah MIL tahun ni raya tema hijau so langsir dan kerusi warna hijau, maka kami duduk la bergambar di atas carpet gebu putih, nanti sama pulak dgn langsir...


Mama demo kat adam bersalaman untuk bergambar kerana semalam salam2 tak sempat snap



Adam ikut dengan segera, bagus!



Salam mama jugak!


Selepas itu kami menuju ke kampung Endah rumah saudara mara di sana, pergi rumah Parent kak suzi dulu, kak suzi ni biras saya, wife along. Rumah Parents kak suzi memang best suasana kampung bebetul sebab tu la rumah die selalu masuk drama TV untuk shooting rumah kat kampung plus dekat dengan pantai Morib. Adam pulak tidur masa kat rumah best ni so mama and baba jek la yg bergambar.... gambar bawah tu saya bergambar bersam SIL dan anak2 kak suzi




Eceh... macam video klip laga raya aishah jek, "Di pagi hari raya....


Baba tak ketinggalan saya ambil gambar di laman rumah, tengah syok bergambar terdengar suara adam macam baru bangun tido.....



Budak kecik ni jalan beraya pun nak bawa bantal kesayangan, kami tak panggil bantal busuk sebab taip-tiap minggu sarung bantal berganti basuh, sarung warna putih dan merah!


Beraya ke rumah seterusnya adam taknak pakai songkok, diletaknya kat kepala mama!




Malam tu kami main mercun dan bunga api lagi tapi bebudak dah kurang sebab balik belah keluarga lain, mercun di langit kat kampung pun tak sehebat malam raya dan raya pertama tapi masih kedengaran. Tengok gambar kat bawah adam main bunga api...



Lepas tu kami buat pokok krismas. Pokok krismas dierjakan oleh saya, SIL dan biras saya, tetiba MIL keluar dan cakap "haaa... matilah pokok mak lepas neh...." kitaorg gelak jek...



Gambar ni saja jek aku letak sebab nak suruh biras aku si fiza tgk betapa beriya-iya muka ko weh.... hahahahha...



Malam tu ibu jari kiri adam kene besi panas bunga api, pergelangan tangan kanan pulak kene cakar kucing, aduh kesian anak i.... Kucing rumah hubby yg bernama gemok tu memang dari kecil tak jinak, kalau die nak gigit atau cakar die buat bebetul. Dulu adam pernah tampar2 muka kucing tu tapi saya sempat tarik adam drpd kene cakar, malam tu adam buat lagi pastu si gemuk tu tak lepas peluang la balas dendam. Kiri kanan tangan adam kami letak ubat....



Alalalalla.... cian anak mama...


Raya ketiga saya dah nak pulang ke ampang dan terus kerumah mak saya pula, pagi tu sempat beraya di 3 buah rumah kat kampung hubby. Dibawah ni gambar terakhir sebelum kami pulang ampang bersama ibu saudara hubby, MIL dn biras. Tengok la gambar saya yang cover cun baeeekkkk punya tapi tengok tangan saya sambil pegang kolar baju adam dalam hati cakap "ko jgn nak lari dam, masuk bergambar skali". Aduh kalau adam tu dah besar tertekan jek die agaknya kene paksa bergambar masuk frame skali dengan mama...



Okeh...okeh.... sayabukan ibu jahat yg memaksa anak ergambar, hehhehhehe, saya pegang kolar baju adam tu sebab depan kami tu ade kucing so saya takut adam gi terkam kucing tu bercalar lagi anak aku ni kang...

14 comments:

nydia-mama akif said...

ganaz tul mama adam nih,pegang colar baju lagi..hehehe,tp same la kite,anak lelaki ni kene ganas skit kite layan..hehe
sian adam kene besi panas and cakar kucing...

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hehehe!!! Lucu la Adam... Tapi memang suka tengok budak kecik main ngan kucen... Kena perhatikan diorang, kalo tak kang, dipicitnyer perut kucen tuh... Hahaha!!! ::.

AiNeRzA said...

ala bestnyer...tengok umah kampung tu kak yaya...

Mimy Hamid said...

waaaaaaaa aku rindu ketupat la....beb lawa sedondon hijau...suci giler

achee_b165 said...

siannya adam... garangnya kucing tuh... ko sepak dia x??

klu maks sure dh kena pelangkung kucing tuh gigit anak maks...

~lawanya sedondon ijou.. mmg tol² suasana raya gitu!!!

~p'na mama oja~

salzahari said...

memang susah nak tangkap gmbr budak tgk aktif..tgk gmbr family kitaorg tu, seminit tak dok diam.habih semua gmbr pun takde muka dia dok tgk kamera betul! hisssh..buat spoil lah.

iEfa said...

YAYA..t reply me bout FHMD tuh...i ader komen kt entry u pasal deases ni..huhuh madoter pon baru kene ... lame tak nk recover...

Zuhaini said...

comelnya satu family bermaafan di pagi raya! :)

alahai siannya adam kena cakar kucing!.. take care ya!

isabelle said...

kiutnyer adam.
pandai dia ikut demo salam dgn baba & mama.

Farah said...

hahaha gamba last tu mmg bes..mmg muka adam pon muka kena paksa hahaha...oo kamu berbiras die si fiza yer..

Drama Mama said...

ouch! sakitnya kena cakar kucing! kesian adam huhu

afdni said...

alahai sian kat adam..btw, muka u kan tk nmpk umor 27 laaa..baru cm abes SPM plak..hiks hiks hiks

yaya said...

NYDIA:
Anak lelaki ganas cikit takpe.... ngeee...

MONDOK:
Kucing tu memang dendam dgn adam sebab adam dah ganyah die dulu...

AINERZA:
Oh memang best!

MIMY:
Ketupat memang sedap, aku pun rindu nak mkn lagi....

PNA:
Aku kasi kurung kucing tu dlm bilik, padan muka! kucing tu garang sgt nak dekat pun aku takut!

SALZAHARI:
Tu arrr... tu pun camera snap pakai remote if not lagi susah...

yaya said...

IEFA:
I tau perasaan u mesti susah hati, insyallah baik la tu anak u nanti, FHMD tu memat took 5 days utk baik..

ZUHAINI:
ha'ah sian my son kene cakar kucing!

iSABELLE:
T u yg kene demo dulu if not ntah hape2 yg die buat kang...

FARAH:
Tensi jek anak aku kene pak sa gambar...

dRAMAAMA:
Cakar kucing memang sakit, rase cam nak bomohkan aj ekucing tu...

AFDNI:
Hahahhahah.... tak nampak cam 27 thn yeh, tgh kembang kempis hidung neh.... :)