Tuesday, September 8, 2009

Lelaki metroseksual

Menikmati cake di rumah BIL



Hubby: Nape u belikan adam baju tido warna pink?

Me: Kenapa? lelaki tak leh pakai baju pink ke?

Hubbby: Ntah... macam pelik pulak...

Me: I beli baju tido tu memang die letak kat ruang boy so i amik jek la, banyak ape lelaki kat luar tu pakai baju warna pink.

Hubby:Cam kelakar plak adam pakai baju pink, tunggu dapat girl la... mama ni tak sabar agaknya....

Me: Lelaki metroseksual ade pakai pink jugak....


20 comments:

Mama Adib said...

ha ha mama tak sabar nak dapat girl yea ;-)

irvanqiesy said...

hoho...baby girl...i'Allah ye...tp ade petua tau nk dpt baby girl...mase pnantkan qies i ske mkn manis2 org ckp mkn manis leh lahirkan baby girl
so tak salah klu try kan...

and ni for u yaya...
Doa Ibu untuk kesejahteraan anak dalam kandungan
"Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah ia. Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikanlah dia sihat dan sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam."

sarah al -idrus said...

hehe tula.lelaki selalu skopkan pemikiran dorg yg kate dorg takleh pkai pink kan..

~Yu.Es~ said...

kekeke...takpe pakai pink pun OK..tapi jgn selalu;P

KV said...

hahaha..kecik2 dah bergaya si Adam

azzamoro said...

pink belang-belang takpe. jgn pink bunge2..akekeke

puan punyer said...

hehehe. en Nuar poon mmg akan ckp pelik klu boy pakai pink walau kekadang rasa nk rembat jer.... hehe

Zety Zin said...

my son dulu pun baaaanyak baju kaler pink. hehehe. comel apa...

tapi since dah ada anak dara ni sampai dah tak larat dah tengok kaler pink. segala mala baju ada kaler pink. hoho.

salzahari said...

haa...tak salah pe pakai pink. kalau girl pakai blue pun ok? emm, ta[i tunggulah dpt girl nanti pegi mana2 asik kena pilih pink je...muak jgk. kasut pun x byk pilihan! pink ajer...

Zuhaini said...

hihi.. kalau saya, saya selalu terbeli baju alia yang kaler biru.. sampaikan ayah dia letak balik, suruh ambil kaler pink.. so in the end, pink memanjang baju alia! :)

CY3.5 said...

guess what? baru ni si dia mintak saya belikan t-shirt utk dia.. smalam dia kata, "nape tak beli kaler pink?"

apakah?

tp dia bukanlah metroseksual pun.. kekeke..

Nurhayati said...

beb warna pink skang tak pelik la bagi laki.. yg tak pernah tak pakai tetiba pakai mula2 mmg la rasa pelik + malu..tapi skang ni orang tak kisah dah..

laki ku pakai pink =)

isabelle said...

try beli baju pink kat baba adam, tengok..dia pakai x

MeL said...

daddy mika pun xkasi anak dia pakai pink..

ezzati said...

cumei wut laki pkai pink..hehe

Cest La Vi said...

i rasa semua bapak budak lelaki takkan bagi anak dia pakai pinky2 ni kot, tp you know what semua budak2, lagi2 kalau yg dah pandai cakap, diorang akan prefer beli apa2 pun even sebiji bola nak warna pink, sbb warna tu sangat la attraction compare ngn warna2 lain tol tak? my adam oso sangat suka pink dulu, tp skrg dia tau "pink for girl" haha

yaya said...

YY TO ALL COMENTOR:
Nampaknya i kene simpan la baju tido pink adam tu yek....

gee ryder said...

my hubby pun xbape suka bg aqeel pakai pink...tapi dia pakai boleh pulak hehe

CiKaYu said...

insya'allah termakbul lah doa nk dapat girl.

sarah al -idrus said...

sarah sgt suke kalo kak yy reply satu2 komen.tambah2 reply komen sara la.hee.rasa dihargai ooo