Wednesday, September 30, 2009

Gambar adam dan mama



Gambar kami pergi beraya lagi. Gambar kat bawah dalam kereta menuju ke umah pakcik saudara belah hubby. Sementara menunggu maid kunci pintu baba amik gambar saya dan adam main "jit, jit semut siapa sakit naik atas..."



Kelakar tengok rambut adam, dah macam budak zaman 60 an fesyen rambut tu, kenelah pulak baju kemeja jimi asmara die tu.....



Sekarang adam kene duduk belakang dengan our maid, kalau duduk dgn mama kat depan mau disiku-siku perut neh, sakit tau! Oh kacaknya anak mama!



Gambar anak beranak yang sangat sejuk mata baba memandang hingga asyik ditenung oleh baba, ye ke b?



Aksi melambung adam ke awan sebelum menjadi tak larat bila perut dah besar nanti...




Lihat lah wajah anak terunaku yang berkerut memikir dan cuba memahami ape yang mama suruh buat tu.... mama pulak di belakang camera mulut bising pot..pet..pot...pet.."buat camni adam,..camni..."





Gambar bersantai di rumah pakcik jaafar....




Cuba u all teka ape yang i sedang bercerita dengan adam di tengah laman rumah tu, teka - teki yang tiada hadiah ye, harap maklum!







Ini pula kami beraya di rumah my best buddy masa uitm dulu, jazz ko tak takut ke tinggal kat bukit antarabangsa tu, dah le kondo ko yang runtuh masa raya pertama hari tuh.... Oh anak si jazz yang bernama sofia ini sangat baik dan sentiasa senyum depan camera...




Yaya bersama jazz dan anaknya yang comel lote!





Oh sangat manje gaya anakmu ini jazz....






Senyum lagi.... senang jek amik gambar sofia neh...





Si adam pulak dari dalam kereta hinggalah sampai rumah jazz tido jek la keje... Bangun tido bila nak balik.... pandai pulak bangun tido waktu nak balik....




10 comments:

~Yu.Es~ said...

Cantiknya gambar...orang yang dalam gambar pun cumel2 belaka:)

Farah_W said...

yaya...selamat hari raya...dah besar adam...comel kan anak jazz???geram aku tgk...

Zuhaini said...

comelnya sofia!!!! :)

saya rasa kan, mama adam tengah cerita arnab dengan kura-kura.. ahhahaa :)

isabelle said...

i like the pix of u playing enjit2 semut tu. cantik.
sama le dgn gmbr yg muka sejuk tu.cewah!!!

i rasa u tgh buat chicken dance. hehe. xpun, u tgh citer arnab kura2 tu, masa part dia lari tu.

achee_b165 said...

rajin nye yaya pakai baju kurung every time p beraya?? huhuh...

~p'na mama oja~

yaya said...

YUES:
Time acih...

KAKFARAH:
Ha'ah comel menje si anak jazz tu!

ZUHAINI:
Hahahahha.... arnab dgn kura2, kurang tepat la...

ISABELLE;
ADE RUPA GAK CHICKEN DANCE TAPI CERITA LAIN LA....

PNA:
Baju kurung jek yang buat masa neh, seluar semua out... nak pakai maternity pant awal sgt lagi...

Fid said...

wah wah...
teruja aku nengoknyaaaa
mak ngan anak sama padan(ya la dah namapun mak ngan anak)

fizamior said...

haha suke tgk aktiviti melambung adam tuh..adam tak gayat..adehh klako la gambo kita main bunga api tu..tak sangka plak muka aku bkn main bersungguh lagi time tuh..huhu..cam jakun pun ade jugak

azzamoro said...

ahah..aku belum pernah ajar lagi anak aku main jet jet semut..

ko bg idea ahh

yaya said...

FID:
Hheheheh..mak dan anak!

FIZA;
Nanti ko jgn lupa amik gambar lambung si mia plak... gambar wajib tuh...

AZZA:
Best wo main jet jet semut....
skali anak aku cubit bebetul daaa...