Friday, September 4, 2009

Budak kacak!




Hehehhehe... dah lama tak guna perkataan "kacak". Comel dan kacak kah anak saya di atas tu?, comel, kacak, pandai, bijak, sihat dan kuat di hati saya budak comel itew, dah nak jadi abang tak lama lagi. Ngeeeee.... Okeh FINALLY saya berjaya pujuk hubby potong rambut adam last week. Seperti biasa adam dari kecik masa baby lagi tak pernah potong rambut tempat lain kecuali "berber shop" yang macam zaman 70's di kampung hubby. Oh saya suka barber shop tu sebab macam zaman dulu punya dan paling penting service sangat bagus dan murah ye....


1st time adam duduk sendiri, b4 this baba atau mama yang pangku adam, dah besar adam...



Get ready!




Dia mengantuk sebenarnya tu, abang tu ulik rambut adam sampai nak tertidur anak mama




Dah pandai duduk diam





Bila nak cukur bagi maintain kekemasan dah gaya macam nak kene sembelih






Dah kemas dan hencem







Barber shop di kampung baba yang paling best








';

23 comments:

Jiji said...

"Dah kemas dan hencem" -- mcm salah caption je!

Patut: "Hish baru nak simpan rambut panjang mcm mama"

.small shoes. said...

waa.. hebat la adam mau duduk senyap2.. emir.. br org tu nk dtg dekat..dia dh menggelupur... Huhuhuhu

Mimy Hamid said...

teringat iklan krim rambut laki"KACAK TAMPAN BERGAYA"..kalau ini la budak kacak nya sesuai jadi model terbaru iklan itu

puan punyer said...

habib menjerit + menangis g potong rambut tp skang bler abah dier dh potong sendiri better... hehehe yup abang adam yang kacak

Anasfadilah said...

horayyy sudah kacak dan hensen dan cute juga!

eh yaya,ur masak lemak ketam adalah nampak sgt sedap..

iBu ZulFaQar RayYaN said...

waduh..encem adam..ayern saya tak berani bawak pegi kedai gunting lagi..sebab dia mmg takut dgn org..nak2 india...:P jumpa dr india..ya allah..menangis SAKAN!..pelik kot..kaler lain..:)

Drama Mama said...

oh sangat klasik..hehe dia lentok semacam ja..memang surrr ye potong rambut kat situ hehe

yaya said...

JIJI:
hahahha... ok gak caption ko tu... tapi takde hadiah la...

FATIN:
I pun terkejut dia dok diam....

MIMIY:
Hahahhaha... gelak aku baca komen ko, memang aku terus ingat iklan tu...

PUANPUNYER:
Klau menangis harus umpan cekelat...

ANASFADILA:
Ha'ah puas hati i dpt potong rambut adam... ketam tu pun i puas hati dpt masak dan makan, ape lagi pi masak ketam, sedap wooo...

IBU ZULFAQAR:
Wah confirm kene cari bini kulit putih, hitam reject .... kelakarlah...

DRAMAMAMA:
Lenmtok ngantuk tu....

Watie Aziz said...

alah yang ..comeynya ...hahahaha.. lawka aku baca hang kata ca nak kena sembelih .. ehhehe...

syayassir said...

isk, tak sabar nak tunggu darwisy duduk diam masa nak gunting rambut...

sekarang ni tak leh nak potong sikit2, lambat.. kena kasi botak terus.. tu pun tak dan habis.. dia dah meronta2.. huhu

Jiey^Mien said...

good bye la adam..
dok dendiam je dia..

sarah al -idrus said...

kak yy..lawak la gambar yg cm rela nak kena sembelih.sesuai dgn caption.hahahah..sebab muka adam cm rela je apela ngkorg nak wat kat aku ni.heee

nydia-mama akif said...

mmg sgt hensem...tp baik je adam dok org tu cut his hir,akif jgn mimpi la yaya,dah bape kali masuk kedai gunting sudahnye keluar dgn hampa..dia mengamuk tak hingat,takmo gunting rambut..sudahnye mamanye la guntingkan...itu pun selamat,tobek sane sini,sbb takreti dok diam

yaya said...

WATIE:
Cam nak sembelih waktu raya qurban...

SYAYASSIR:
Klau meronta-ronta tu yang memang kene byk sabar... nak buek camno....

SARAH:
Hahhahahha... tu arrr sarah....

NYDIA:
OH itu die nak sentuhan dr tangan mak dia la jugak....

Fid said...

anakku pun baru jg la potong rambut
selama ni daddy dia tak bg dicukur ngan pisau manual..guna yang elektronik saja..sekali ...kali ni tukang gunting kikis sikit guna pisau manual...4 hari 4 mlm cerita tak habis...orang 'potong' rambut dia dengan pisau! hahahah

DYLA said...

hi yaya,
1st time saya komen kat sini.

selepas beberapa ketika membaca blog u ni, hubby i perasan yg dia bersedara ngan hubby u. hehehe

cuba tnya.

gee ryder said...

hencem..hencem hehe...baik je dia duk diam je..

mcm kt oversea lak signboard barbershop tu hehe

salzahari said...

Barber shop ni di mana ye Yaya? mcm pernah tgk..kat Parit2 di Batu Pahat ek? Parit ape?

afdni said...

enceeemmmm..

CiKaYu said...

so cute...

isabelle said...

syoknye adammu x melalak2 takut barber mcm adamku.

Farah said...

makin kacak la adam!hehe rambut raya la tu..

Nurhayati said...

good boy nye budak kacak ni.. behave betul ;)