Wednesday, August 19, 2009

yaya pakai baju kurung cotton



Semalam saya pakai baju kurung cotton gi kerja, ahaks mengada jek si yaya neh, pakai baju kurung gi kerja pun nak kecoh. Ye memang saya kecoh bile saya pakai baju kurung gi kerja SEBAB dalam masa setahun adelah dalam satu atau dua kali jek saya pakai baju kurung, jadi bile sesekali pakai baju kurung gi kerja saya sangat la jakun!.
Bile tengok gambar kat atas tu macam student universiti pun ade, cikgu sekolah pun ade tapi yang penting bukan tea lady ye...... sejurus saya masuk office semalam semua tegur,"wow, pakai baju kurung" ye mereka pun pelik si yaya pakai baju kurung kerana sangat susah untuk melihat saya pakai baju kurung pergi kerja. Tapikan saya berazam lepas ni nak pakai baju kurung seminggu sekali, ceh ntah buat ntah tidak si yaya.
You all memang selalu pakai baju kurung ke gi kerja?????

31 comments:

MeL said...

o samalah yaya! i pn jaraaaang sgt pakai bj kurung ni. keje dulu lagilah xpenah pakai pn sbb xde hehe..nk beli kain buat baju raya pn terkebil2 sbb xbp tau jenis2 kain. skg ni taulah jgk siket2 hehe

Ms Lola said...

Yaya (sangat comel) pakai baju kurung cotton.

I akan pakai baju kurung masa dah takde shirt/pants yg dah bergosok.

Zety Zin said...

Dah namanya orang gomen, haruslah memakai baju kurung hari2. :)

sarah al -idrus said...

hehe.saya pun suka sangat pakai baju kurung cotton.somell

Jua Zulkef said...

yaya!!!!!!!!!!!!!!!!!
sangat cumil okeh!!

meh sini nak cobit pipi.

irvanqiesy said...

yaya...kje gomen xleh pkai sua...so hari2 kne pk nak pkai bju kurung yg mane...adoiii

Farah said...

i pon jarang sangat pakai..bila pakai tu ramai la yg tegur so i jawab baju kerja lain semua dah abis rotate tinggal baju kurung je last hahaha...dah takde baju lain baru pakai baju kurung.

hehe comel u pakai baju kurung cotton ni

achee_b165 said...

saya pakai ari jumaat jer.. macam uitm dolu2... saya pun suka baju kurung cotton...masa blajar dlu byk la..

kamu nampak cam ayu gitu, ala2 suci...kikikik

~p-na mama oja~

Mama Adib said...

baju kurung ke opis.......

boleh d bilang dengan sebelah jari dalam setahun ku pakai

syayassir said...

hari2 pakai...
sebab dah memang pekeliling suruh pakai baju kurung/kebaya je... huhu..

jenuh nak menggosok tau! dan juga, jenuh duk pikir, esok nak pakai baju yang mana ye.. hehehe

Emilia said...

yaya..sweet jek pakai baju kurung cotton. :)
i pakai friday jek...

isabelle said...

mak selalu x ikut sahsiah rupa diri yg ditetapkan.
suruh pakai baju kurung/kebaya...mak hantam pakai ISA (ikut suka aku).

well, rules are made to be broken arent they? hehehe.

btw, u look sweet.

fizamior said...

of course la makcek pakai baju kurung dah kata keje gomen... kalo ade miting kdg2 jek pakai suit & pegi site pakai suar... tp td makcek tersilap dress code pakai bj kurung turun site...jenuh la berhigh heel menurun menaik tapak pembinaan itu...

p/s: kamu sgt comei kecik molek saje berbaju kurung itew..amik berkat ramadhan la ni yea...ekekeke...

yaya said...

MEL:
Kalau pilih baju raya i memang excited sebab jarang beli kain...

LOLA:
Lola, pakai blazer tak button pun cantik...ahaks...

ZETY:
Oh mak saya sibuk suruh saya keje gomen dulu cos pakai baju kurung tiap hari sopan katanya... idak le pakai skirt pendek bagai cam saya neh...

SARAH:
Gimme 5 sarah!

JUA:
Ala segan nak kasi u cubit pipi i sebab kulit pipi i tak selicin u.... adoi, malu!

IRVANQIESY:
Ade yg best dan ade yg tak best keje gomen nikan..

yaya said...

FARAH:
Memang kene rotate baju tu yg selalu peraan baju tak cukup memanjang, orang pompuan...biasalahkan... hehehehhe

P-NA:
Jangan suci dalam debu udah....
p-na saya suka kampung kamu bila tgk blog pna tadi...

MAMA ADIB:
Gimme 5!

SYAYASSIR:
Ynag tak pakai baju kurung pun jenuh nak pikir pakai ape esk, pompuan lah katakan...

EMILIA:
Pakai baju kurung setiap jumaat tu susah sikit i nak buat sebab nak bekejar ke shopping mall waktu lunch, hahaha bleh cenggitu i nikan...

ISABELLE:
Wah kene ikut company yg kerja jugakkan... kalau company buat rules pakai baju kurung gerenti haku takleh kerja, sebab tu tak dapat keje gomen agaknya...

FIZA:
Wah cemana ko redah site dgn baju kurung.... jgn terpelecok dgn heels sudah...

mOmmy of Triplets plus One said...

ke tu alasan tuk beli lebih baju kurung...hihi

FaizAmYAirieL said...

yaya..lawo baju kurung cotton awak..nak carik jgk la sepasang utk raye..ngeee...fyi kan saye x penah pakai baju kurung pegi opis yg baru ni..dah 2 thn keje x penah sekali pon pakai baju kurung..haaa caye x? tp itula hakikatnye sampai ade engineer komplen knp x penah pakai baju kurung..ekekee..tp rasenye bln pose ni nk pakai baju kurung laa sambil menutup perot..kahhhhh

yaya said...

MUNIRAH:
Munirah, u memang pandai.... satu daripada alsan untuk hubby i to buy more kain....

FAIZAH:
Wow u lagi hebat dr i, 2 tahun kat ofc tak pernah pakai baju kurung, tapi jangan la nak tutup perut yg tgh pregnant tu, best tau pregnant...

azzamoro said...

comella.. aku tak pakai baju kurung pi keje.. rase mcm nak pi kenduri jek.. akeke..

salzahari said...

well...seminggu kdg straight pakai kain (kurung/ kebaya). kdg mls, straight seminggu pakai suar! tgk mood...dan event. normally kalau ada meeting luar, suka pakai suit/ kebaya blink-blink (kalau ada VIPs).

az1ra said...

Tahun ni akan kupakai baju kurung cotton bersama Lisa...sedondon you..mesti org ingat kami berdua adik beradik..hahah perasann!!

aku pun sangat jarang memakainya sbb susah nak dukung Lisa..boleh ke kasik alasan camtu???heheheh takder sapa penah tanya ponnn

yaya said...

AZZA:
Aku pun kekadang ade rase cam ko rase tu...

SALZAHARI:
Ha'ah baju ni kene ikut masa yg sesuai jugak selain dari ikut mood...

AZIRA:
Wah sedondon gitew!

okinokiyo said...

yaya,aku tak penahh lgsg pakai baju kurung gi keje.pakai time gi kenduri kawin jek haha

Siti Fatimah said...

hi yaya,
u looks so cute & comei cam budak2 je kan... awek muda tuh!!! me almost every dah pakai baju kurung cotton gaks coz selesa hehehe....

Haslina said...

cute yaya pakai baju kurung.. macam budak sekolah jer.. hehehehe.. akak dulu masa study, seminggu sekali jer pakai baju kurung - every friday.. masa tu zaman jeans & t-shirt - senang nak kejar bas gi kuliah..

yaya said...

OKINOKIYO:
Wah mai, aku ingat aku jek yg sgt jarang nak pakai baju kurung i kerja tapi ko langsung tak pakai lagi hebat...

CT:
Ha'ah aggreed, baju kurung cotton selesa di pakai...

HASLINA:
tu sebab kalau hari jumaat gi kerja saya ta akan pakai baju kurung sebab nak bekejar ke shopping mall

Mimy Hamid said...

hehehe...i baju kurung byk tapi pakai dalam seminggu sekali je...reason malas nak gosokkkk

puan punyer said...

ku jaraaaaaaaaang pakai baju kurung coz ada uniform hahaha.....so nk wat stock bj kurung poon x kuasa.. x sampai 20 helai poon.. buat time raya tu poon sepasang 2 cukup rrr... syg klu jrg pakai kan

::Umi Sufira:: said...

Sayapun pakai seluar jeans je gi kerja hari2...:P

Comellah tu yaya pakai baju kurung cotton..buleh pakai selalu:)

yaya said...

MIMIY:
Bab gosok menggosok baju ni memang menyeksakan...

PUANPUNYER:
Keje yg pakai uniform ni lagi jimat duit cos tak payah nak beli baju kerja...

UMI SAFIRA:
Pakai seluar jeans memang memudahkan segala pergerakan, tu yg tak suka pakai baju kurung tu...

ANOI said...

yaya!comelnya kamu berbaju kurung.memang macam student=)