Tuesday, August 11, 2009

Uniquely Singapore





Okeh ini sambungan dari entry yang lepas, selepas bersuka ria di Siloso beach, kami bergerak ke Under Water World di Sentosa island, ye masih di Sentosa Island. Masa ni dah penat setelah berguling-guling dengan adam di pasir pantai seperti entry sebelum ni. Tengok gambar kat atas tu, saya dah ikat rambut kepanasan sambil menunggu baba belikan aiskrim.








Walaupun gambar di atas agak blur, tapi aku nak gak paste kat entry neh, muahahahahha.... sebab i tengah pegang baby shark, walaupun pernah pegang baby shark sebelum ni tapi yang ni spesis lain sebab shark ni sgt manje dan diam jek bila saya usap-usap badannya.


Come on, catch the fish dadam!





Ini ikan di kawasan sejuk kutub utara





Besar betul sotong ni macam dalam National G











Ape nama ni, saya dah lupa tapi suka tgk sebab dia bertukar-tukar warna hijau, biru dan merah





Tunnel akuarium



Adam, look!








Dapatlah gambar bertiga jugak!





gosh, it really huge!








Selesai di Water world, kami tahan cab pergi ke shopping Mall di orchard road. Dari Sentosa Island ke Orchad road took about 20 minute so dapat la adam tertido sekejap dalam taxi selepas breast feed. baju comot tadi dah selamat ditukarkan.






Di Takashimaya



Disebabkan Adam tido nak peluk mama, kami dudk berehat sebentar






Adam pun dah bangun tido, kami terus pergi ke Ion Shopping Mall, Shopping mall ni baru launch bulan ni. banyak kedai yang belum buka lagi. Tapi we all nak jugak round masuk dalam manalah tau ade yang berkenan. Dalam Ion ni kebanyakan luxury product just name it, LV, Marc Jcobs, Prada, Valentino, AE, massimo Dutti, Korloft, Promenade, Tag heuer eh macam-macamlah, tapi saya tak round habis pun lagi pun ramai orang, pelik jugak kedai belum penuh bukak tapi manusia ramai ya rabbi.



Gambar kat atas tu saya tengah tengok & memikir nak masuk LV ke tak, tengok orang tengah beratur panjang nak masuk LV, bila sorang keluar baru dia benarkan sorang masuk, perghhh kalau saya beratur saya orang yang ke 13 menunggu turn utk masuk, dahsyat ramai tak ramai la orang. Tuan besar dah beri arahan untuk pergi shopping mall lain jek.


Kami ke shopping mall lain








Ape nama shopping mall ni saya dah tak ingat, nampak best masuk jek. Ye lah sepanjang orchard road nikan penuh Shopping mall, bak kata b 2 hari pun tak habis pusing. Yes i agreed! Dekat sini dapat la saya membeli-belah sikit, worth it jugak sebab diorang tengah buat National day sale. Macam office suit di G2000 after converted dapat dalam dua ratus lebih compare Kl dah tiga ratus lebih. Oh we bought few item from GAP, Clarks, G2000 & Top shop.




Pencarian Aviator




Keluar bangunan dah malam pun, hubby ajak balik hotel, dah penat seharian. Tahan Cab and chow!






Malam lebih kurang pukul 8 lebih jon datang hotel dan kitaorang naik kereta pergi dinner di arab street dekat beach road. Hubby nak sangat tunjuk dan ajak saya makan sup tulang Singapura, Dalam hati saya apelah yang best sangat. Bila makanan di hidang atas meja, nah kau lain betul sup tulang dia, tak rupa sup pun malah bewarna merah. Kata jon ni makanan signature Singapura. Bee hoon goreng pun warna merah.



Sup Tulang Singapura




Selepas makan kami jalan-jalan naik kereta di sekitar kawasan Geylang. Di sepanjang jalan geylang penuh orang jual durian. Jon cakap kat sini orang jual durian setiap hari sepanjang tahun sampai pukul 5 atau 6 pagi. Maka kami berhenti makan durian bersama air kelapa. Tengok, makan lagi ape tak berat saya bertambah, dah 49kg tau tak.....











Selepas makan durian, kami ke Mustafa lagi, beli coklat, jus oren yang sangat sedap jenama mazza, sedap tau, dan paling banyak toys adam. Bila tiba hotel pukul 2 pagi budak kecik ni tak mau tido dok sibuk godek2 barang2 shopping pada hari tu.





Ahad pagi kami dah nak pulang, lepas breakfast singgah bugis street lagi sebab saya lupa beli fridge magnet. Nasib baik hubby layan jek. Tengok gambar atas tu adam dok selak-selak baju nak breast feed dalam teksi, mama dah maintain bergaya dengan aviator baru, time tu la adam nak BF, kacau betul la....




Dalam kereta menuju ke Kl, aktiviti adam banyak menulis dan main kereta




Antara baju yang saya sempat beli di bugis street untuk adam





Huih, adam teruja betul dengan mainan baru neh, sampai rumah sibuk la dia nak buka. Ni kami beli kat Mustafa antara yang murah jugak dan best. Kata hubby mainan tu sebijik cam aruah abah belikan untuk hubby mase kecik2 dulu. Wah ade sentimental value kah permainan itew....




Saya paling suka dapat beli mainan kat atas tu, ini pun beli di Mustafa. Mainan sebelah kiri tu saya memang nak beli kat toy' r us, dah usha harga rm49.90 di toy r' us tapi kat Mustafa saya dapat SD6.50 dah converted tak sampai 20 hengget pun, wahhhhh...best...best...best Nasib baik tak beli lagi di toy r' us hari tuh. Lego tu pun sama, disebabkan ia bukan jenama LEGO maka hubby benarkan saya beli, nak beli kat toys r' us Kl semua jenama LEGO, hubby tak kasi sebab jenama LEGo tu yang lukis karikatur Rasulullah S.A.W memepermainkan nabi dan Islam jadi hubby tak suka lah beli jenama lego. saya paste gambar yang hubby amik gambar jek lah selebihnya mak dah tak larat. Hair clip pun murah jugak, fridge magnet sgt cantik, baju-baju tok sah cakap la, pendek kata best la. Thanks b sebab bawa mama and adam holiday walau mengejut. We love u baba!



12 comments:

Ms Lola said...

Kalau ini macam punya activity kat Spore, boleh jet lag kalau balik mesia!

Farah said...

cutenye adam tidur nak peluk mommy je ek..hahaha shopping sakan kat singapore ko yaya..bes gile!

irvanqiesy said...

fuyyooo...klu mcm ni soping lena sy tdo hikhik...wahhh...adam pnye toys byk ...leh bg qies
huhuu...i pon pnah ade toy mcm tu...

az1ra said...

Toys Adam yang ada penguin naik2 tangga tu sama la ngan auntie punyer...

yaya said...

LOLA:
Muahahahha... maybe kot...

FARAH:
Sekali-sekala amik kesempatan....

IRVANQIESY:
Qies meh dtg umah adam, main same adam....

AZIRA:
gimme 5 auntie azira!

zarin said...

hi salam singgah..
bestnya bercuti kat singapore...lama tk pegi sana...
tengok ur pix..terasa nk pegi la..

Jiey^Mien said...

bestnya jalan2..
bila la kitorg nak smpi nih..
=)

mOmmy of Triplets plus One said...

besnyeee jalan2 and shopping sakan!!!

chop u all jln2 mmg tak bwk stroller ker? rajinnye u all dukung Adam, ke kebetulan everytime amiq gmbar Adam tak duduk dlms stroller?

.small shoes. said...

uish.. ni klau sakit mmg confirm trus sihat!!
eh, i pon tertanye2 mcm Mommy tripletplus one.. klau xbw stroller.. mmg gile gagah la u!! tabik spring habis!
one more thing.. adam dok rileks selambe je ke dlm seat kete..?? mmg cnfrm Boss!! ;)

azzamoro said...

sakannyer korang. bestla... byk betul tmpt pergi..

yaya said...

ZARIN:
Jom kita pergi lagi tahun depan...

JIEY:
Bila2 pun bleh sampai punya....

MUNIRAH & FATIN:
Ha'ah u all betul, we all tak bawa stroller, budak kecik tu tak nak dok dalam stroller, hubby pun tak suka bawa stroller, syok la die kene dukung plus i pakai heels, dekat shpping mall ade chance la minta kasut clark baru alasan terbaik bagi hubby wakakakka... dalam kereta adam duduk kat seat booster kejap jek pastu tak mau dah nak dok cam org besar kat depan, dah le hubby bawa laju 170, 3 jam dr s'pore ke Kl nak cepat, alhamdulillah we all selamat smpai...

AZZA:
Last minute punya holiday pun sakan yek....

Mimy Hamid said...

hi beb..look like anak dara la...cantik meletops..tip top..*ala2 sweet talker* tapi tak tipu..betul