Saturday, August 29, 2009

Saya buat ape minggu ni?

Lepas solat zohor saya akan pulang ke rumah MIL tidur satu malam, tak jauh pun 45 min dr ampang, tapi umah mak saya lagi dekat 5 min drive. Rase cam kelakar nak packing barang hari ini kerana ade tambahan barang iaitu susu formular adam. Dah seminggu adam berhenti breast feed dengan saya. Walaubagaimana pun saya sangat bersyukur kerana berjaya Breast feed adam sampai umurnya 1 tahun 9 bulan. Kalau adam bukan jenis budak yg suka gigit puting saya, rasanya sampai sekarang dia akan BF lagi tapi dah luka berdarah2 segala atuk nenek ubat semua tak jalan berbulan-bulan on off baiknya setakat itu ajelah adam. Saya nak bersiap ke saloon rambut dulu, nak buat hair treatment.
Saya sedang makan hati dengan seseorang. nasib baik dia hanya sementara sahaja, cepatlah yang bebetul punya datang.

9 comments:

Emilia said...

have great weekend yaya! and happy merdeka!

puan punyer said...

tahniah yaya berjaya BF adam 1 tahun 9 bln. bkn senang tu. psstt masa yaya outstation yaya tinggalkan EBM utk dier k dulu? guna breast pump aper erk??? slamat blk umh gparent Adam

Mama Adib said...

wah dokat bonar. Untungnya.

tak perlu rasa 'jem kaya" sgala especially time raya

zarin said...

selamat berhujung minggu..jauhnya kampung awak ye!he he..

yaya said...

EMIlia:
u too laling!

PUANPUNYER:
Hahahahah... kalau u nak tau i rasenye tak pernah outstation selama BF adam, kalau outstation pun i akan heret adam skali... i guna breast pump avent...

MAMA ADIB:
Dekat tu yg rase cam tak balik kampung... nak gak merasa balik kiampung cam kelantan tu....

ZARIN:
Happy weekend to u 2. dokek ajo kampung den...

Mimy Hamid said...

best tul umah MIL & mum dekat..tak pikir susah nak pegi..wih la dapat org KL tapi....macam jauh je destinasi ni..heheh ganu kiteeeee

FaizAmYAirieL said...

selamat berbuke di umah mil..ngeee

fizamior said...

wow wee... patut la rambut u santek je smlm... baru buat hair treatment rupenye... heeeeee.... :)

Farah said...

alamak yaya..afif pon dah ade gigi skang..mmg sakit gile la kalau kena gigit..huhu ni baru nak masuk 9 bln..erk u leh tahan sampai 1 thn 9 bln..sangat terer k