Thursday, August 13, 2009

Ni dia makcik suruh "tutup blog"


Makcik kepochi suruh saya tutup blog ni kamu cemburu ye tgk gambar2 saya, nah saya bagi lagi anak saya sayang saya dan suap-suap lagi!


Ni sambungan entry semalam, setelah berfikir saya tak akan tutup atau privatekan blog saya. walau pun "orang tu" asyik suruh saya "tutup...,tutup...tutup....". Tak peduli ape dia nak kata saya akan tetap berblogging. Semalam hubby tetiba tanya saya dalam kereta masa on d way gi kerja "sape yang suruh you tutup blog tu yang", saya jawab, oh b dah baca yeh entry terbaru blog i". B tanya lagi dengan serius (muka cam "jagelah sape yang suruh bini aku tutup blog tu, siap kau")sape orang tu yang, u dapat gambar dia yeh?". saya jawab dengan nada yang malas, i malas la nak cite esk u tengok la kalau i ade hati nak letak gambar makcik kepochi tu. Takde mood sebenarnya....


Hey kamu yang suruh saya tutup blog ni, pakai jek tudung litup kemain cantik, sopan dan ayu konon tapi pakse-pakse saya tutup blog. Bagilah saya peluang nak hapdet blog!. Sukati sayalah nak cerita pasal family saya dalam blog ni, itu kenangan saya bersama suami dan adam. Apsal, cemburu yeh dengan blog saya?. Hey makcik bertudung litup jangan cari pasal dengan saya tau tak!

Saya nak ucap terima kasih pada mama emma yang concern dengan diri kerdil ini, saya sayang kamu mama emma. Makcik kepochi bertudung litup patut baca YM saya dengan emma semalam. Tengok emma kawan blog pun support saya terus berblog. Lihat di bawah ym kami yang dapat kebenaran dari emma utk di paste di entry ini:

shah emma: yaya.. nak kepoci leh?

Me: alaaa... tak sempat la nak berkepochi...

kita dah nak kuar jumpa client...

shah emma: hooo... xpe la..

next time...

Me: cepat 2 minut, nak kepochi ape....

shah emma: hehe...

saje je.. nak tanya.. awat yg u ttiba nak stop blogging tu

sapa yg suruh u stop? hubi u impossible la...

huhu

Me: adelah orang tu, mendesak kemain...

sian kat kitakan....

huhuhu...

kita bukannya kaco orang...

shah emma: blogger jugak ke? or u family gak?

awat dia kepoci pasal u ade blog?

rasanya u xde pun kacau idup org... huhu

Me: tu lar kan... tak pe esk kita nak tampal gambar makcik kepochi tu..... PADAN MUKA dia!

wakakakka... gelak jahat....

shah emma: ha.. cepat tempek

i nak tembak dia

ngeh ngeh

Me: meh nak tempek coversation kita ni kat blog i, baru makcik kepochi tau yg mama emma pun suka i blogging, gitew!

shah emma: gagaga

sila2

i suka entry hot2 nih

kekeke

Me: i nak keluar ofc dah....

shah emma: dah la i rasa i jadi blogger yg senyap nie.. dah lama x tembak org

haha

wokeh2

Me: lepas ni jgn taknak YM dengan i lagi tau...

shah emma: take care

Me: Daaaa....

shah emma: ade pulak

tata




U all nak tengok ke gambar makcik kepochi yang bertudung litup sopan dan ala-ala ayu la konon tu. Gi cari kat bawah sana tu, tak kose mak nak layan.....











































































































































wakenabeb

versi online



Ni lah makcik kepochi berudung litup yang konon sopan dan ayu tu suruh saya tutup blog. Lukenabeb!. Wakakakkakak.... jangan marah haaaaaa... meh saya explain.

Adamkan selalu kacau saya kalau nak update blog kat rumah, jadi dia selalu cakap "tutup...tutup... sambil point finger kat laptop, pandai die suruh saya tutup. kalau cakap laju jadi "tup..tup..tup..." paling cepat mendesak suruh tutup bila nak breast feed.

Untuk pengetahuan anda semua ini adalah assignment tag saya selepas balik holiday hari tuh. Jadi kepada commentors entry sebelum ni iaitu Nurhayati, AiYa, Ms Lola, Foxy Farah, ANOI, wcKa`, irvanqiesy, Farah, CY3.5, C!kpuanmuda, precious innocent, ~Reyza'sMama~, Jiji, MeL, okinokiyo, Emilia, az1ra, Mimy Hamid, fazla, .small shoes., puan punyer, Nanie Haron, Anasfadilah & Cest La Vi cepat cakap wakenabeb dan oleh itu saya tag "wakenabeb" ni pada anda.

Yang paling best laki aku pun turut terkena "wakenabeb". Ade jugak tag macam ni yeh, sakit kepala gua nak buat tag nih.....


Emma jangan la tak nak Ym dengan i lagi, tuh dalam YM dah highlight dah besar2, ngeeeee.... mak hanya jalankan tugas tag jek.... ala bucuk2 jangan merajuk....

Adammmmm, tolong mama..... diorang semua nak cekik mama.... lari.....

35 comments:

fazla said...

wohooooo...biar kt jd orf first ckp...WAKENA LA BEB!!!..hampeh lu yaya!!!muahahahahahahahahahahaha....yer2 kt soh dia jgn tutup blog!...ah!!;p

Siti Fatimah said...

hi yaya....
pagi2 lagik i dah terkena WAKENA LA BEB!!!!...... jaga u yaya i kena kan u pulak after this hehehe..... ada2 aje u nie tau!!!

Nanie Haron said...

OOOOOOO....Bikin Panaz aje eh??!!!
What ever it is.."Wakenabeb!!!"
Siap lah..tungguuuu....

Jiey^Mien said...

wakakakakaka..
tag yang paling best dlm sejarah..
hahahahah
pasnih, kalo nak baca blog anasfadilah ke.. mel ke.. dan lelain lagi, mesti cuak2 coz diorg dah kena tag..
skali diorg wat entry tag yg ntah apa2, pastu makcik buto2 percaya..
dgn bangganya, mokcik tak terkena.. =)
*hins*hins* kembang lubang idung sbb tak terkena.. :P

CY3.5 said...

i kena SIPI je.. bley? ngeeee..

yaya said...

FAZLA:
Lu sudah kena la..... :)

CT:
i mampu gelak jek, u buat la tag neh...

NANIE:
Nanie, pans kah?????? alalallalaaaa nanti i belanja teh ais yeh kasi sejuk, muahahahhaha...

JIEY:
Jiey nasib u tak tinggal comment if not u pun kene tag....

CY3.5:
Takde sipi2 deeee....

Emilia said...

ciss!!! nasib baik makcik pakai tudung tu cute and mongel kalau tidak!!! ape2 pun WA KENA LA BEB!!!!!!

fiza said...

Huhuhu..wakena gak babe, tak patut tau..:)

Ms Lola said...

WAKENABEB!

salzahari said...

hahhaa..I TAK KENA la beb! Sbb i dah agak dah..lagipun blog kan hak 'bebas'. Haruslah disumpah sapa yg gatai2 nak suruh tutup :P

hee..anyway, nice try dear!

~Reyza's Mama~ said...

tinggal komen salah, tak tinggal komen pun salah.. wakene-dari-yaya-la-beb.

Fid said...

yaya
harus kalau kutemui kamu..aku cekik ko
bukan main luas aku celik nak tengok...gilo ke hapa yaya ni nak tempek???bukan takat siram minyak petrol akan jadi tahap bakar tangki gas kat tgh laut sana...sekali..kahkahkahakh
wakenabeb!!!

MeL said...

ahahaha! yaya jahaaaaat ;P kim slm kat makcik tu hehe..

AiYa said...

ces mmg dh terkena ni beb.

*baca penuh kusyuk dn tawaduk tau. siap scroll laju2 nk tgok sapa org nya, adoiyai

okinokiyo said...

ko nak kene belasah x pompuan?ahhaha adam alih2 jadik adamiah kakakak


mmg jadik la ko nye wakenabeb ko tuhh

precious innocent said...

nak kene cekik jugak minah nih!!!! ye ye je i scroll nak tgk muka makcik tu... last² rupanya 'makcik' yg ddera mamanye.. hampeh aa u nie!!!!

no wonder la u tulih takut i xnak chat dgn u dah!!! hadoi!!!!!

ye ye... WAKENA LA BEB!!!!

-mama emma®-

az1ra said...

Meh sini aku cubit ko Yaya...
sapa yang tag ko nih??meh aku cubit dia sekali...

ceh,
kalau minah kat gambar tu aku geletek ja dia kalau dia paksa ko tutup blog...hahahaha aku terkena rupanya!!!!

azzamoro said...

nasib aku tak terkena. akekeke.. sebab aku terlambat baca entry ko..hhehe

Farah said...

hahahah..memang wakenabeb!!! sabojela aku!

yaya said...

EMILIA:
Nasib baik makcik tudung litup tu yek... hahahah

FIZA:
Alalalalaaa... meh i pujuk...

LOLA:
Lus sudah kena beb!

SALZAHARI:
Lu memang tak kena la beb....

REYZA MAMA:
Barula nampak nama u kat comment entry i.... meh i belanja cekelat...

FID:
Huargghhh.... baru nak jumpa fid, takooottttt.... lari....

yaya said...

MEL:
I baik la mel, meh kita jumpa betul i baik... hehehhe...

AIYA:
Alalaaaa... nanti kite belanja eskrim yeh... nak langsaikan tag...

MAI OKINOKIYO:
Mai, lu kena beb, wakakakka.... adoi takooottt nak jumpa ko neh.... jgn belasah gua... hahaha...

EMMA:
Wahahhahahah.... tapi i tetap sayang u emma, kawan yg sangat baik, i lap u lah....

AZIRA:
Aww..aww... aw... takutnya nak kene cubit... ya ampun...

AZZA:
Woooo... ko sudah terlePAS IF NOT GERENTI KENE...muahahha...

FARAH:
LU kena beb!

Haslina said...

Nak kena godam budak yaya ni...iskkkk.. WAKENALABEB

Mama Adib said...

saber je laaa ha ha

irvanqiesy said...

yaya...dlm nada terpaksa...waakeenaaabeebbbb...

ANOI said...

ooo..ni die makcik yg suh yaya tup belog nih eh..meh nak babab seket..=)wakenabeb...!peace....

C!kpuanmuda said...

ni gurau kasar ni yaya! hehehehe

Anasfadilah said...

wakenabeb!

hahahaha..apala dadam..dadam nak adik popmpuan ek..hehehehe

p/s::az1ra rold me biout this..ceyy kena tag kaa

Zety Zin said...

sabo je la. nasib baik saya tak tinggal komen entri sebelum ni. kalo tak sure kena tag. kehkehkeh. tag mcm ni pon wujud ek?

Cest La Vi said...

ya allah bertuah punya yaya.. speechless mek..

Mimy Hamid said...

ceh mak terkena...!!!!! WAKENABEB...mau aku haruk ngan periuk belanga sumer ni..tapi tak pe..semakin i read le ur blog ni

yaya said...

HASLINA:
Akak pun kenetag yeeee... tak terlepas okeh, nape saya tak leh masuk blog akak?????????

IRVANQIESY:
Lus sudah kene haaaa...

MAMA ADIB:
Nasib lu baik...

ANOI:
SUDAH TERKENA KAAAA..

CPM:
Alalalaalaaa.... cpm, cepat gi wat tag tu, readers u ramai, habislah penangan wakenabeb...

ANASFADILA:
Ha lu sudah kena beb!

ZETY:
Wah kamu terlepas ya...

CEST LA VI:
Muahahahah.. spechhless ka...

MIMIY:
Mimiy lu sudah kena la... tadi dah masuk blog u cuma belum sempat tinggal jejak jek lagi...

.small shoes. said...

hahahhahaha... cacat aa u nie!!
beria2 i scroll nk tgk pic si bertudung litup itu..
terkena gak!

puan punyer said...

WAKENABEB.......... Siap kau yaya hahahahaha

Nurhayati said...

hampagas... tipah tertipu..

dgn ini aku berkata WAKENABEB!!!!

linda said...

hihi..pagi2 buta pukul 1.34am saya dh..WAKENA LA BEB!! haha!..makcik bertudung litup cun meletop habiss.tapi mmg best la entry ni!

anyway..salam perkenalan.saya suka baca blog yaya.entry best2.. :)