Wednesday, August 19, 2009

Jalan Sikit Selebihnya Duduk Rumah





Memandangkan setiap hari kes H1N1 ni meningkat, we all tak berani nak bawa adam gi shopping mall. Pada hari minggu kami memenuhi jemputan sahaja. Sabtu ade kenduri manakala ahad kami pergi tengok rumah kami, dalam perjalanan tengok rumah, kami singgah Birthday party airiyll walaupun kami tau kami dah lambat sangat. Dapat pass hadiah pun jadiklah cos dah adekan. Tengok gambar kat atas tu, adam pass hadiah kat airiyll macam guru besar jek, hahahha funny and cute la bebudak neh. Lepas pass hadiah terus pergi tgk rumah dan balik. Penanagan H1N1 ni membuatkan aktiviti outdoor bersama keluarga tak boleh dijalankan... So sampai rumah lebihkurang pukul 3, ape we all buat kat rumah?????????




Saya minta tolong hubby "fix" kan ape yang patut. Teringat kartun Handy Mandy, sejak ade anak sgala atuk nenek kartun saya tau. So keje b adelah repairkan fridge magnet saya mana yg dah patah atau "sompek". Cuba tengok gambar atas tu, itu nama nya gambar hover!. jangan ingat perempuan jek yg pandai hover dlm gambar lelaki pun sama cuma diorang ni kewl sikit la dah rupa ala-ala serius dan betul. B, kalau takat gamkan fridge magnet tu tak payah le nak pakai spanar dgn ape name ntah tu utk dicantumkan. Bila i pegang camera jek, wah kemain di buka segala gadget nya tu, dua tiga tool box habis dibukaknya, hover jek b!. B, sorry i tak amik gambar tool box u tu yg konon nampak busy dan beriya-iya tuh.... kecoh la lu b!





Ha.... ni baru gambar yg betul, pegang gam pastu lekatkan aje le, yakin betul gambar kat atas tu dgn spanar bagai padanhal cantumkan fridge magnet jek b oi.... segala ape yang patut di repair kat rumah di jalankan pada hari tu, dah dok rumah cari lah koje....





Manakala adam syok beradu dalam bilik, kalau budak kecik ni tak tido harapan la b dapat betulkan fridge magnet saya sebab si kenit ni mesti nak nyibuk. Bibik pula gosok baju dan saya tukang amik gambar sana sini.




Sekian cerita hari minggu kami yang ade lagi nak cerita pasni....


P/S: Hari isnin haritu lepas jumpa client saya singgah gardens, huiiihh.... dapat jugak segala barang yg saya nak beli kecuali education cd utk adam yg dah habis stok, kene tunggu. Nazira, i dah memborong di warehouse dan robinson juga :)


10 comments:

Jiji said...

Alahai adam tido @!~

Nurhayati said...

betul2.. wiken pun weols tak kemana.. nak soping raya pun idah lagi huhuuh..

isabelle said...

ler...u dah ada bibik pengganti ke?

FaizAmYAirieL said...

cutenye adam menyerahkan hadiah kat airiel...thanks ye adam..sudi dtg..sian adam datang lambat x dapat main n makan2 dgn kawan2 yg lain..xpe next time ye adamm...ehehe..nasibla ko x letak pic daku yg burok di sebelah mu itew yaya..ehehee..anyway thanks for coming n the gift also..ngeeee

yaya said...

JIJI:
Hhahaha... adam kalau tido mcm2 gaya...

YATI:
Shopping raya sib baik dah buat awal2... ade sikit2 jek lagi...

ISABELLE;
Udah dapat penggantinya, harapnya baik perangainya, ngak mencuri.

FAIZA:
Adam bangun jek dahnak pukul 11 pagi ape tak pukul 12 lebih baru sampai, memang dah agak dah habis party tapi just nak pass hadiah yg adam terdudk kat kotak tu...

az1ra said...

Macam hari penyampaian hadiah jer tengok gambar tu..hehheeh
memang la H1N1 ni membantu kita berjimat di hari raya...Lisa baru dapat selai seluar..huhuhuh
Mamanya langsung takder...sedihhh

Mimy Hamid said...

eceh dialog 2 orang kanak2 itu..."saya memberi awak merasa" shomell tul

yaya said...

AZIRA:
Betul H1n1 ni takut nak gi shopping mall terus jadi jimat sikit kan...

MIMIY:
Pandai ko wat caption gambar... bleh masuk contest buat caption gamabr, aku suka caption ko itew...

azzamoro said...

wah adek tu nama akan2 nama anak aku ah..

yaya said...

azza:
ha'ah nama anak korang sama...