Tuesday, August 4, 2009

ape yang dia cuba buat?


Jumaat lepas, i berada di dapur basuh pinggan, tiba-tiba hubby jerit panggil "yang...yang... meh sini tengok adam nih....". Ape hal pulak baba and adam buat kecoh plak ni. Saya terus gi depan di ruang tamu, tengok si hubby sedang menahan gelak sambil melihat anak kesayangannye beraksi begini




************

********

******

****

***

**

*





I pun pelik tengok si adam ni, ape yang ko cuba buat ni nak oiii. Nak cuba tarik perhatian atau "impress' mama dan baba ke. Nak kate tak cukup kasih sayang, terlebih-lebih mama dan baba bagi. Atau adam nak belajar menari hip hop ke?. Bertukar-tukar sekejap kaki kiri naik atas pastu tukar kaki kanan naik atas, eh pastu sebelah kaki dan sebelah tangan naik atas, adoi yay anak. Mama ni ape lagi, segera suruh baba amik gambar si adam menari hip hop. Sejak malam tu asal dia buat menari hip hop tu panggil "mama...mama..." suruh i tengok sebab dia tau i akan gelak bile tengok adam buat camtu. Pandai hiburkan hati mama yeee...





Alahai anakku!




21 comments:

fiza said...

Hehehe...cutenya, kecik2 lagi dah pandai hip hop yer :)

Nurhayati said...

pandai Adam gembira kan hati mama n babah dia.. sangat cute.. nak wat dance floor ke tu.. pasni bagi dia helmet.. kot la nak wat spinning ke kan.. hihi

Farah said...

haah la yaya..aku rase adam nak tunjuk die pandai menari hip hop dah skang hahaha

azzamoro said...

adam dah pandai acrobatic ah.. hehe

Farah_W said...

heheheh...comelnye kodam ni...tertonggeng-tonggeng

CY3.5 said...

pergh.. muscle mana yg nak ditighten tu? kekeke..

dulu2 kami pun camni yaya.. pantang ada yg best je, dok jerit2 panggil.. tp sejak mak dah membuyung ni, sementara sampai tu, dah abis show :P

Anasfadilah said...

acrobatic ni adam ni..nak masuk olympic ek adam...hehehe

irvanqiesy said...

adam exercise ek...cute adam tongeng2...hikhik...

MeL said...

adam practice gimnastic ke tu? hehe..comelllll!

Lan0stZz said...

wah, boleh buat break dance anak ini. GO ADAM!

Fid said...

dalam banyak2 i nampak montot anak u u...i mean...geram le haku nengok budak montok2 nih!

isabelle said...

wallaweiii...
hip hop tuuu...
suruh la dia ajak baba dia hiphop sekali.

mesti yaya lagi terhibur. hehehe

yaya said...

FIZA:
Hip hop sampai tunggang langgang rumah dibuatnya...

YATI:
hah, betoi tu nak try bagi dia pakai helmet kot2 bleh wat spinning plak, cet, bakat terpendam...

FARAH:
Tu la kot... tunggu turn anak hang plak... best wo...

AZZA:
Acrobatic version dia sendiri, pening haku...

yaya said...

FARAH:
Tonggeng montot, malu jek...

CY3.5:
Gelak i baca komen u, ye lah dah buyung tak larat nak berlari dah...

ANASFADILA:
olympik tahun akan datang agaknya...

IRVANQIESY:
Patutnya baba dia yg exercise...

MEL:
1st time i tgk kelakar, dah berkali2 i tgk anak i buat camtu dah tak kelakar, senyum jek...

LANOTSZ:
Tu la break dance ganti MJ kot. hehehe...

FID:
Montot adam dah kempis sikit cos tak nak makan lately...

ISABELLE:
Kalau babanya yg hip hop mau bergegar lantai rumah... wakakakwkakaka...

salzahari said...

huhhaaa...Aliah leh join Adam jadi backup dancer sbb dia skrg suka peluk tubuh mcm rapper tu! rasanya dia tgk iklan yg 1Malaysia tu..suka sungguh dgn iklan tu.

pet said...

ape laaaa ko ni adammm memang buat lawakk tol..takpe ya, bagi die membesar bagai juara..ahahaha

yaya said...

SALZAHARI:
WOW, ade volunteer back up dancer, bagus...bagus...bagus...

PET:
Tu arrrr... aku berdekah-dekah gelak tengok....

ANOI said...

hehe..baca your title mmg dh agak ni mesti psl adam yg selalu ada gelagat menghiburkan.buat org giggle sendiri.he's adorable anyway=)

dzaiNizamAdrien said...

mane la dia belajar..comel tol dia wat cmtu...

fizamior said...

adam comel adam comel adam mmg comei!!!! unty ske arr adam aktif cam gini.. jadi hip hoppers pun income besor skang..hihi... and adam is very sweet too sbb sanggup bertungkus lumus ssh payah nak hiburkan hati mama & babah dia... u go boy!!!

yaya said...

ANOI:
Kalau perangai adam ni memang mcm2.

DZAINIZAM:
Tak tau lah adam belajar kot mana nih.

FIZAMIOR:
gelak sakan aku tengok si adam ko tau tak...