Monday, August 3, 2009

Aktiviti ahad





Aktiviti ahad adalah memenuhi jemputan kahwin, jemputan pertama di banting kemudian memenuhi jemputan kedua di putrajaya. Oh gambar di atas adalah gambar jemputan kahwin di putrajaya iaitu adik suhara. Boleh tak saya lupa nama pengantin tu, oh saya berkawan dengan kakanya sahaja. Ape2 pun saya suka baju dan pelamin pengantin, cantik. Kepada pengantin, tahniah!





Adam pulak cuba nak tunjuk talent menjadi emcee majlis. Amboi gila kuasa nampaknya adam sampai dua mic dia nak ambik, sila bawa bersabar wahai anakku. Pentas kecil di sebelah pelamin adam buat macam di rumah sendiri, jump here and there. Adoi, layan kan aje.....



Pengantin bergambar, kami pun sibuk nak bergambar, adam cuba plak buat muka macho cover line, adeh anak mama ape hal plak tutup mata tuh?. Kalau nak ambil gambar dengan adam mesti kene berkali-kali tau!




Cubaan kedua mengambil gambar bersama adam, gosh... baru perasan baba ada misai sgt tidak sesuai la b. Adam dah besar nanti, mama tak dapat bayangkan adam ade misai, masa tu nanti mesti mama rindukan adam masa kecik2.




Disebabkan adam tak reti dok diam, maka mama dan baba mengambil kesempatan berdua. Sibuk jugak bergambar berdua di majlis kahwin orang lain.....



13 comments:

Farah said...

adam ade bakat jd emcee tu..haha biasalah anak dah ilang jadi pengantin jugak la yer

achee_b165 said...

p-na lak follow rombongan meminang bakal adik ipar.. kat Sungai Buluh...

~p-na mama oja~

yaya said...

FARAH:
Haruslah mak bapak ambik kesempatan bila anak tak mau bergambar...

P-NA:
Wow bakal adik ipar tu....

Nurhayati said...

amboi Adam.. sampai 2 mic pegangnye.. tak sabar nak jadi emcee ni.. tak pun leh jadi professional voice over ni kan kan kan

Siti Fatimah said...

yaya...
nice outfit :) cantek baju kurung u tuh!!!

yaya said...

YATI:
Kalau ade talent jadi professional voice over, safe ckit mama and babanya.... huhuhu...

CT:
konon nak buat baju raya, amik kat tailor tros pakai, huhuhu anyway thanks!

fizamior said...

nama dia hasanah la..she's my schoolmate. satu dorm dolu2 kat sekolah..tp aku tak dtg wedding dia...blh?huk2...mesti ramai kengkawan aku yg dtg..ermm yaya baju kurung ko tuh sama dgn baju adik haku..ae kat mane ko tempah baju tuh?puas aku carik tailor yg blh design baju cam gitu..wink2!!!

Nazira said...

hihihi makin besar hero kita makinnn la byk kerenah n kepandaian dia kan, makinnn tak duduk diam, makinnn menguji kesabaran, tp makin hari makinnn sayanggg sama dia, haha..

baju puan yaya itu sangat la santek, tp baju cantik sikit je la, puan yaya cantik banyakk, ooo tak sabar ye baju raya dah pakai terus, cantik bangat, menambahkan keayuan si pemakainya, i likeee..

ANOI said...

one happy yaya-family =)

fazla said...

erk..hasanah tu pn kawan kite jugkla..ms kite sekolah rendah dulu sama2 ngn dia..da kawen da dia ek..;p

Farah_W said...

yaya...cantik baju ko!!! i likeee

yaya said...

FIZAMIOR:
Muahahahah.... aku suka sgt baju tu ikut baju model dalam majalah tapi tailor tak ikut betul 100% cos tak cukup masa katanya. ko tau tailornya sapekan..... wink!

NAZIRA:
Tu arr nazira, konon baju raya, tak menyempat.... dah ku pakai... nasib baik stock baju raya byk tahun ni...

ANOI;
Thanks a lot anoi, i tgh smile tau :)

FAZLA:
Eik? dia tak jemput awk ke?,tapi cam tak ramai org sgt la maybe dia buat kat ptrajaya jauh dr rumah diakan...

FARAH;
Thanks babe! kembang kempis hidung mak tau! gitew!

The 13 Mini Bookstore said...

Hi yaya :D tembam je adam!Ur husband's face mcm my art lecturer..en fauzan di MMU huhu..

from:
teacher shikin

http://13-minibookstore.blogspot.com