Tuesday, August 25, 2009

Adam botak dan rambut panjang



Rambut adam dah makin panjang, tapi baba tak nak potong, katanya nak biar rambut adam panjang. Adoi saya tak setuju sebab saya rimas tengok rambut anak saya sampai masuk terlinga, dah le rambut anak bujang ku ini kerinting. Masa dam kecik2 dulu kami memang selalu botakkan adam, asal panjang sikit jek, kami botakan. Sekarang baba sudah bertukar mau simpan rambut adam panjang. Adoi nak raya dah ni baba oi... Jom preview gambar2 anak bujang i masa botak..

Ini masa baru lahir 3 minggu tak silap, masih dalam pantang dan belum buat ape2 lagi dengan rambut adam



Ini pulak masa adam 2 bulan dah selamat dibotakan sikit, masa tgh check-up 2 bulan




Ini pulak masa adam 4 bulan lebih, saya dulu memang suka pakaikan adam topi ni senang supaya kalau bawa adam tempat air-cond takdelah sejuk telinga dia so kalau botak rambut tak lebat senang nak pakai topi neh, oh masih simpan topi ni untuk adik adam...
Gambar ni masak anak teruna i tengah leka mandi-manda main air, 8 bulan masih botak lagi....

Ini gambar pada hari pertama hari raya tahun 2008, next month dah raya tahun 2009. Adoi cepat betul masa berlalu. Esok tak sedar tau-tau betis kaki adam dah tumbuh bulu suara dah pecah, dah bujang rupanya anak aku. Tengok... tengok... waktu raya pun adam kami botakakan...



Ini masa adam 11 bulan di birthday party ryan (mama emma). Ye masih botak budak neh....
Gambar ni waktu birthday party adam. yes his 1st year birthday party, botak lagi....





Haaaaa.... ini pulak adam masa umur setahun setengah kami dah biar rambut adam kasi panjang. Sudah tukar imej, Imej botak dah ditinggalkan, zaman mawi untuk adam dah berlalu.... Tapi kami maintain tak kasi panjang, cuma trim jek...









Ini gambar adam yang saya baru amik semalam, tengok dah berjurai depan dahi tu. Kerinting rambut tu sampai masuk telinga. baba tak nak potong nak biar panjang katanya.... Macam mana????????



23 comments:

Nurhayati said...

hihih camne pun Adam tetap comel.. biarkan rambut dia panjang sket.. sukaaaaaa

az1ra said...

Takpa la Yaya..
macammana pun Adam tetap encem...
jangan risau...

Anasfadilah said...

rambut dia yg 2nd last tu adalah sesuai..

panjang sangat rimas pula..panas pula tu

MeL said...

panjang pun okey ape, macho gtu hehe..tembunnye adam ms baby tu, geram!

Fid said...

mak suka botak kahkahkagh
anakku mmg kalau rambut panjang dia akan kata "sesemutlah (serabut) kepala baby"
maka kenalah gunting....

irvanqiesy said...

hensem gamba second last tu...sesuai dgn adam...

Jiey^Mien said...

hubby jiey pun slalu sebut nk ank laki rambut panjang..
ngan ian pun dia nk buat, tp apakan daya..
rambut ian kerinting..
muahahhaha
bila panjang, naik ke atas.. :P

Siti Fatimah said...
This comment has been removed by the author.
Siti Fatimah said...

botak atau pjg ker adam tetap comei and handsome k.... ohhh adam senyuman nyerrrr sungguh manis :)geram ok!

yaya said...

YATI:
Auwww terharu mak, org ckp anak mak hensem. thank u. anak u si zara pun comel bangat, geram tgk ketak2 kat tangan die tu...

AZIRA:
Muahahahaha....

ANASFADILA:
Ha'ah yaya pun suka rambut yg tu cos maintain trim jek...

MEL:
Panjang tapi kerinting macam org mexico dah. hehehehe...

FID;
Botak cam mawi...

yaya said...

IRVANQIESY:
Kite pun suka gambar tu...

JIEY:
Tu la rambut kerinting cam kelakat lak rambut panjang...

CT:
THANKS AUNTIE!

KV said...

takpe, masa kecik ni boleh try mcm2. Nanti dh skolah harus kena rambut pendek sokmo.

isabelle said...

botak ke, panjang ke..adam tetap comel di mata auntie.

Emilia said...

dah biase botak panjanglah sekali sekala...nnti botakkan balik..hihi...
ape2 pun chomel sokmo adam ni :)

Mama Adib said...

adam mcm mana pun memang comel

ku teringat2 time dia nak ku dokong masa gathering dulu..

wah adam sungguh comel kamu, bila lagi kita bisa ketemu

yaya said...

KV:
Ha'ah nanti dah sekolah tak leh rambut panjang...

ISABELL:
Adam: Cayalah auntie!

EMILIA:
Tu baba bebetul nak cuba kasi rambut adam panjang, haku lak yg rimas...camno...

MAMA ADIB:
Kami pun mau ketemu sama mu lagi....

CiKaYu said...

rambut curly...handsome!

AiYa said...

nmpk lg bujang ah rambut pjg. ensem!

tHrEE oF us said...

kasi panjang laa yaya.. bela ekor skali haa.. hehehe

FaizAmYAirieL said...

yaya saye suke panjangkan rambut airiel..ehehe..kalau die rambot pendek nampak notty..tp biasela budak die cepat rimas kan kalau rambut die panjang tp ape pon daku mmg suke budak rambut panjang n baby lak rambut lebat..cuteee..ngeee

yaya said...

CIK AYU:
Aww.... kembang mon tot si adam...

AIYA:
Adam: time acih auntie...

3 OF US:
Wah dgn ekor skali tu...

FAIZA:
Muahahahhaha rambut pendek cam budak notty yeh?...ngeeee

Watie Aziz said...

tetap chomey ...auntie suka...hehehe

miezrina said...

x macam mak ngan anak pun yaya....