Thursday, July 16, 2009

spare tayar basikal





First and foremost, gambar kat atas tu nampak tak spare tayar anak saya si adam kodam tu. Hishhhh... adam patutnya berotot-otot la seperti lelaki macho, ngeee..... ape yg mama ko tengah berangan ni adam. Ketika gambar diatas diambil, adam adalah berada dalam kondisi yang ntah hape hape atau erti kata lain tak cukup tido dan sedang cari pasal. Mase tu kami baru pulang dari toy's r' us memborong barang untuk putera spare tayar basikal kami dikala toys r' us sedang sale gilos, dek kerana byk barang yg bikin hati adam geram menggelitai (tau tak menggelitai? bahasa saya!) dia tak mo tido yg sepatutnya waktu dia tido. Jadi daripada berterusan membiarkan dia mencari pasal, saya bagi dia satu set color yang saya beli utk dia dan tak pasal-pasal mama lak yg kene cuci karpet yg adam conteng menunjukan kekreatifan dirinya.


Adoi sabar je lah tgk adam menconteng dirinya dan carpet, kalau nak cari pasal jek dengan adam bleh aje rampas color tu. Tapi hubby kata tak yah ambik color tu dan biarkan je dia sebelum dia sambung cari pasal ngan kite balik, hahhhh... sabar je lah!. sambil color mata tgk barney hasilnya tangan die pun di warnakan, dah macam dayak....


Ha... nampak tu...



Calitan hampir seluruh badan




Hasil kreatif Adam





20 comments:

azzamoro said...

simpan wey hasil tangan tu. frame buat kenangan.. tunjuk dia masa dia besar nanti.. hehe

tak saba nak tunggu anak aku pandai pegang pensel gak..

yaya said...

AZZA:
Tulah nak kene simpan kan, ade a few yang baba die gi masuk dustbin, org lelaki ni kurang peka.

Anasfadilah said...

ye..simpan hasil kekereatifam adam tu

gambar adam conteng diri sendiri tu pun frame kan..hahaha

comel aje kamu adam,conteng2 diri sendiri..

dah mama kata kamu macam dayak!hahaha

irvanqiesy said...

slumber je mke adam tu...comel...

Ms Lola said...

tgk tajuk pun i dah agak dah u tulis pasal apa :P

yaya said...

ANASFADILA:
Memang comel adam conteng diri sendiri tapi lagi comel muka mama die menggosok carpet...

IRVANQIESY:
Muka adam memang selalu slumber... kekadang bikin panas...

LOLA:
Lola, kamu memang terror....

isabelle said...

biar je dia conteng karpet tu, yaya.
sok2 ada alasan nak mintak karpet baru. hehehe.

tapi anak aku aritu baru je nak tunjuk bakat artistik kat dinding, dah kena jerit dgn aku.
maklum le...
kang kena cat dinding pulak. x larat mak!!!

yaya said...

ISABELLE:
wakakakka isabelle, anak aku belum tunjuk kreatif kat dinding, aduh kalau dia conteng dinding lagi pusing kepala aku dibuatnya...

precious innocent said...

ryan dah slamat tunjuk bakat picasso dia kat dinding bedroom kitaorg.. jenuh la nnt nak mengecat balik, dah la rumah org...

funny tgk gambar rambi adam tu, kene frame tu!!

-mama emma-

Farah said...

hahaha ade ke mama die panggil spare tayar..tu besar esok tu ade 6 pack nnt ramai gadis2 gile kat adam ha mama die lak risau!

az1ra said...

Nasib baik kena karpet, buatnya dia buat sudut krtip kat dinding..
Nangis nak kena cat sebelum raya..hehhe syeksyinya diaa..

yaya said...

EMMA:
Ayo! ryan sudah advance dari adam, lagi kreatif....

FARA:
Wahhhh.. six pack ok la jgn 1 pack udah le... mewarisi baba plak kang...


AZIRA:
Menangis la mak kalau adam conteng dinding...

Mama Adib said...

Yaya

tunggu................ itu lukisan berseni dekat dinding wajib bagi setiap anak ahak..

biasa terjadi tanpa kita sedar, tup2 bila masa lak laa benda ni wujud

AiYa said...

bkn takat spare tyre. nennen dia pn ada la. hihi

yaya said...

MAMA ADIB:
wahhh takutnya yaya baca peringatan dari mu itew wahai mama adib...


AIYA:
H'ah nenen pun nampak yek, sib baik boy....

Mommy Lyna said...

dinding almari bilikku dah selamat bercorak2 hahaha.

achee_b165 said...

hihihi sangat tomei...

~ ok pe adam, nnti bole la buka kedai sparepart beskal.. kecik2 dah bole wat biz, bgus tol... hihih

~oja p-na beli white board je, pkai market non-permanent senang bole padam2...

~p-na mama oja

Watie Aziz said...

hahaha...hensemlah adam dgn spare tyre dia ..ahhahaha..kiut sgt ...

aku pun tak sabarnak tgk Q start menulis...ehhehe

yaya said...

LYNA:
Wah ade mural kat rumah dah...

PNA:
White board ade jugak tapi adam takmo, nak gak tunjuk kreatif die, huhuhu....

WATIE:
Hahahha... ko tunggu jelah qarissa tau pegang pensil nanti, penat weh...

MN said...

ya allah chomel sangat okeh?