Friday, July 24, 2009

Picnic


Oh saya hampir terlupa nak post entry kami ber "picnic" kat taman rimba Ampang. Last saya pergi sini bersama keluarga masa sekolah rendah darjah 2 tak silap, eh tak...tak... 2 tahun lepas ade gi utk shooting dokumentari sungai. Kesian adam, pukul 8.30 dah kene kejut bangun tidur dengan baba. Mengamuk nangis bangun tido. Pukul 9 pagi hp dah berbuni2, my sisiter kak uda call tanya dah keluar rumah ke. Meh laya gambar...




Adam yang masih mengantuk dalam kereta




Mama si pemandu kereta


Dah tak larat nak dukung budak besar nih



Berhenti main buai sementara tunggu family my sis




Yeh! maryam dah sampai....





From left: Iman, Adam and Maryam




Si buncit bersama sepentot belang2




Pagi tu air sejuk sangat, adam taknak jejak kaki kat air, baba pun tak tahan...




Sudahnya mereka bermain pasir di tepi sungai... cute cousin!




Enjoy on sunday morning!



Baba and son




Maybe iman cakap "oh my god! what u'hv done!"




Amboi, melentik badan adam....





Ini wajah Iman tengah bengang dengan adam, gaduh la tu...





Lelaki punya borak....



My sis and her daughter




Credit to b!




Jom balik!



P/s: Sungai di situ semakin bersih dan terjaga sejak masuk kene bayar rm1 dan orang jabatan hutan sentiasa jaga. Syabas!

17 comments:

salzahari said...

eii..seronoknya. ramai org dak? lama x pi picnic...nak pi lah bila2....

anyway, maryam tu mcm u skit dari tepi...maybe mcm u kecik2?

yaya said...

Oh memang seronok pergi piknik sekali sekala... actually maryam follow my sister face, hahah exactly like her mom especially hair...

sarah al -idrus said...

hehe.mula la terbayang me and my sis nanti lepas kawin cmnila kot kan.hehe

tgk adam betul2, mcm baba die.hehe..
kak yy x ada plan nak bg adam ade adik ke

yaya said...

SARAH:
Ngehehehe..., sarah doakanlah... insyallah bertambah nanti...

Nurhayati said...

bestnyerrrr
kat ne taman rimba ampang ni.. tak pernah pegi la. macam menarik

okinokiyo said...

yaya besnyee..ramai org ke x?

Siti Fatimah said...

yaya i pon lama tak pi...zaman sek dulu2 adalah hehehe.... nampak dah cantek kan compare dulu teruk jugak kan.... erm cam best je..i nak bwk sofia jugak lah coz dia belum penah mandi2 kat sungai or air terjun nie memanjang ker pool je....harus pi nie soon :) btw adam comi dgn sepender belang2 tue tau!!!

yaya said...

YATI, MAI & CT:
Weh korang serius ke nak gi, jom gi next 2 week nak. Kita gather2. jom confirm ngan haku, nanti mak plan tunggu kat mana nooo... let me know girl... Kitaorg memang nak repeat b4 puasa neh...

Siti Fatimah said...

ia ker yaya nak gak join next 2wks date nyer bila???

okinokiyo said...

ala i takder sampai dah puasa nnti baru free..nyampah okeh..

okinokiyo said...

eh next 2 weeks tu masa brapa hb..nak pegi laaa i tgk leh adjust ke x..jom2

irvanqiesy said...

eh,da kene baya ek?...dlu situ la tempat sy n family berpiknik,sbb sy dok kat tmn dagang jaya.da lame sgt xpegi...

salzahari said...

ekk..ehh..syoknya! next 2 weeks- Sunday ke? ermm..9hb ? boleh..boleh, insyallah!

Siti Fatimah said...

yaya hr sabtu tak leh pi hubby keje half day sunday not a prob nyer :) apa2 let me know yeah... cam x sabar je nie hehehe....

Watie Aziz said...

seronoknya ..lama aku tak gi picnic weh ..adam kodam cian lah sayang ..ngantuk lagi ...badan lentik taak tahannn..hehehe

yaya said...

ct, mai, sal:
Tantatively 9/8/09 sunday

IRVANQIESY & WATIE:
Jomlah join...

syayassir said...

seronoknya berpiknik...
dah lama tak gi mandi air sungai..
teringin nya laaa...