Tuesday, July 14, 2009

"owner" blog meninggal


Saya terfikir, takde sape pun yang tau username dan password blog saya nih termasuklah hubby. Hanya saya seorang jek yang tau, kalau hubby nak masuk pun dia mungkin terpaksa try banyak kali dalam meneka username dan password saya, ini adalah kerana saya ada pelbagai username dan password dalam urusan harian saya secara online. Saya tidak kekal pada satu jenis username dan password sahaja.
Ini beerti andaikata saya meninggal, blog saya akan bersawang berbulan-bulan hinggalah blogspot tutupkan blog saya agaknya. Tetiba tak berupdate sekian lama dan menyepi tanpa sebarang amaran. Hahahhahaa... kelakarkan ntah hape hape yang saya pikir, tapi tu lah yang terlintas kat kepala saya semalam. Kalau tetiba blog saya tak berupdate utk jangka masa berbulan-bulan beerti saya sudah tiada lagi la tu
Tapikan lepas buat entry ni, saya nak bagitau hubby saya lah username dan password blog saya ni so kalau ape2 berlaku pada saya, bleh la hubby tuliskan kat blog saya, "owner blog dah tiada". So readers tak yah buka dah blog saya (ceh macamlah ramai readers). Yang pasti otak saya tengah pusing2. Eh, tapikan u all memang bagitau hubby atau seseorg username dan password blog korang yeh????

18 comments:

Farah said...

amboi jauhnyee die pikir hahaha tp mmg kalau password online kena reka bermacam2..bahay kalau stick to one je.

Anasfadilah said...

kadang-kadang saya pun fikir macam tu

password blg saya asben tahu,jadi senang,kalau saya dah meninggal di boleh buat pengumaman halalkan makan minum,minta maaf semua

azzamoro said...

isk yaya.. ape ko merepek ni..

hmm husband aku tau semua password aku termasuk maybank2u semua ah dia tau..

so if nanti ape2 jadik, memudahkan urusan dia..

MeL said...

my husband pn xtau password i. nnti2 lah bgtau..tul jgk tu

yaya said...

FARAH:
Yup pasword dan username i memang pelbagai..

ANASFADILA:
Gelak la baca comment u, tapi betul gak tu minta halal makn minum dan mita maaf semuakan...

AZZA:
Waaa... ko bebetul praktik "Sharing is caring" ngan husband ko, semua tau, bagus....

MEL:
Sama-samalh kita bagitau, yaya pun baru nak bagitau....

fiza said...

Hehehe...gempak btul tajuk N3 ni. Saya lagi best, hubby tak tau pon saya ada blog :), tapi bila yaya buat n3 ni...terfikir plak, kena bagi taulah nampaknya :)

Nazira said...

suspend je baca title tu, haha, i tak penah bagitau and mcm tak terpikir nak bagitau, hubby tu tak berapa celik IT sgt, for safety reason bole la kot, tp i rasa dia mcm bole agak je password i, hihi..

:: m.u.n.i.r.a :: said...

ayoyo..mnyak suspen ini tjuk lor!
ish aku dah terpikir jauh dah nih :)
ohhhhh my hubby tau je password ni..coz dia yang slalu log in hehehehe!

yaya said...

FIZA:
Wow hebatnya u, husband tak tau pun u ade blog. Tapi kene bagitau la lepas ni yek...

NAZIRA:
Tak celik it pun lelama tau pasal blog nanti suka plak, macam i ni, bukannya terror pun pasal it, muehehehhehe..

yaya said...

MUNIRA:
Manyak suspen ka...
baca dulu meh baru tau, itu tajuk memang kasik meletop dolu...harharhar...

az1ra said...

terkejut baca tajuk...
saya penah bagitau hubby macam tu gak tapi boleh plak sambil gelak2hubby cakap..password blog tak penting, yang penting password online banking..cisss hampehh

MN said...

i tak bagitau kat my husband. *wink*

Ms Lola said...

Oh, i tak bg tau babe... sbb i guna 1 master password! utk banking je lain

yaya said...

AZIRA:
Baguih laki hang noooo... tu pun kira langkah berjaga-jaga jugeeee...

MN:
Kene bagitau la kot, tak pun bagitau kat abg dan amni pun okeh...

LOLA:
bagitau better kot...

mama pasha said...

nasib baik blog i dua2 kena participate.. so no problem laahh.. :)

Fid said...

yaya
saya save pw kat PC saya..kalau hubby saya jahat dia blog login...sib baik dia baik...hahahhahaa

kiranya saya mati leh le hubby sambung jadi 'owner' blog saya..jangan bini baru udah! dia tak pe! hakhakhakah

sarah al -idrus said...

hehe kak YY!! saye pon pernah pk same. slalu! hehe funny pk. siap pernah terpk nak letak password ngan username dlm diari so that my mak or sis leh bukak nanti gtau die ni sbenarnya dah ninggal.mari ramai2 sedekah.hehe

isabelle said...

mak pun pernah tfikir gak noks...
tapi smpi arini, x bgtau kat husband pun pword segala.

mana le tau kan...diseleweng pulak.hahaha (sungguh buruk sangka).

kalau x pun, kantoi pulak aku nanti...hahaha.
ni arini letak status YM =chenta lama pun, dah kena tanya. aiyooo!!!