Thursday, July 9, 2009

OMG!

Saya tengah dok depan computer di office, oh anakku aku rindu sama kamu. Weeee... tapi saya nak balik dah, tengah tunggu hubby neh. Balik rumah jek tension kekadang cos rumah tak sekemas dahulu semasa ade maid. Huargghhhh... maid baru bile ko nak sampai neh..... Kalau dulu tiap2 hari rumah bersapu dan mop sekarang tidak lagi, kalau sempat sebelum gi kerja saya buat. Hari tu saya gosok baju sekali 23 helai, nah ko merasa gosok baju yang dikumpul bebanyak. Sudah lama tidak buat semua kerja-kerja itu sekali kena buat nah amik, terkehel pinggang dibuatnya.
Update pasal adam plak, adam dah kurus sikit, maybe sebab dia dah semakin besar. Pastu banyak lak mulut sekarang ni, cocococeh... ntah hape2 cakapnya. Kekadang i rase anak i macam lambat sikit cakapnya. Tak banyak word yang die bleh sebut dengan betul. Simple word macam car, bus, nak, pillow die bleh sebut dengan betul tapi kalau 2 patah perkataan tak bleh sangat mcm tutup lampu ke, lie down ke, Ermmmm lambat ke adam bercakap....
Ohohohoooo.... nak balik dah, bye.... berbunga hati ni nak ambik adam di rumah tok maknya...

12 comments:

precious innocent said...

yaya, best tu adam dah leh sebut few words.. ryan langsung trus ckp cina.. huhu

-mama emma-

sarah al -idrus said...

letak la gambar adam yg baru.hehe

Watie Aziz said...

ooo..skang ni adam tok mak dia jaga ker yaya? cepat2lah ko dapat maid baru yang ...cian hang ..

oo..adam so bijak..anak aku sebut bhs German, kengkadang Arab ..aku suka2 hati jer nak translate ..hahahah

isabelle said...

esok2 dia pandai bcakap, tanya itu ini..baru jenuh ko nak menjawab, yaya!

yaya said...

EMMA:
Pandai la jugak tu cakap cina, bahasa ketiga wakakkakak....


SARAH:
Nanti yaya letak....


WATIE:
Tu arr aku selalu call agen maid tu sampai naik nyampah die dengar suara kot...anak ko kecik lagi dari adam takpe tak tau ckp lagi...
bile ko nak update blog neh... aku nak baca celoteh ko

ISABELLE:
Ye ke? eh adam ko cam dah byk word yg di tau ke? Ntah la rase cam adam aku lambat ckp jek...

Farah said...

mmg letih kan nak kemas umah semua ni...bile balik keje je pk nak main ngan anak..rumah sepah ke ape ke lantakla hahaha

Jiji said...

mueheheh rasa mcm surirumah sejati@!~

Aku kadang bila balik kerja hall and dinind room biar kemas.. kalo nak bersempah ke apa biar aku tak nampak.

Kalo tak serabot je rasa@!~

puan punyer said...

yaya, habib dulu 2thn br ckp sumer org risau terutamanya MIL family lah...... mak ckp dier menurun my siblings sumer mmg ckp 2thn++ tp jln cepat my siblings 9mths dh jln habib 10mths... heheh xper tu kire xlerr lambat poon. pastu skang nih sumer org penin nk layan c habib ckp....... pot pet pot pet

Nurhayati said...

iron baju adalah perkara yang paling malas sekali nak buat.. mmg tak rajin pun, tapi hantar dobi mmg rajin hihi

achee_b165 said...

oja skrg mmg byk mulut smpai xterlayan laks... huhu... so far ayat2 dia bole wat sendiri la...
"baba dah alik.." klu nampak baba smpai umah... ayat paling besh.. dia akan smbung...

"baba.. eli ule2 tak?" huhuhuh

maksudnya *baba beli gule2 x? vitamin/rebina gumm

~p-na mama oja~

salzahari said...

ermm..Aliah pun dah byk ckp tp mmg jrg lagi dgr dia combine 2 words perfectly. paling perfect dia sebut ialah "susu tetek..." nak "s.t.."/ hahha! kitaorg selalu gelak betul dgr dia sebut sbb sgt cute bila dia sebut 't' tu, mcm cheeky/ mengusik nadanya..

yaya said...

FARAH:
Betoi mesti nak main2 dgn anak dulukan...

JIJI:
Uihhh...terasa surirumah tul dah nih

PUANPUNYER:
Betul la budak kalau cepat jln, lambat sikit ckp kot....

YATI:
Terpikir gak nak hantar dobi

P-NA & SALZAHARI:
tk pengetahuan u all berdua, anak u all berdua ni lah yg i selalu ckp kat hubby yg anak u cepat cakap, especially si oja, ayo mcm2 dia bleh cakap yek pna..