Wednesday, July 1, 2009

Lasagna ku....


Hari ini macam biasa saya bangun awal pagi dan masak, tapi tak masak nasi berlauk hari ni saya masak lasagna, bos di rumah sudah request lasagna. Nasib baik la hubby i nih request benda-benda yang mudah. Kalau hubby selalunya yg dia akan request ialah cup cake, karipap, pengat keladi, ghetok (tau tak, ala yg rebus ubi+gula+kelapa), nasi ayam, soto yg lengkap dgn begedil dan condiment yg lelain, daging bakar masak lemak darat cili api, sup tulang, haih byk plak nak list kan tapi itu adalah yang selalu dia request. Muka hubby puas jek dapat breakfast lasagna. saya pun gembira...

Gigih ok mak bangun pagi buat bechamel sauce dan sauce daging layer bersama pasta lasagna, yummy saya pun melantak dan bawa ke ofc utk staff. Sllluuuurrrp yummeh!. Kalau nak healthy lasagna sepatutnya kene layerkan skali dgn spinach tapi tak sempat yek pagi-pagi buta nak buat special lasagna. OH...Oh..Oh... hari ni saya busy tapi nak gak hapdet blog, nak sambung buat proposal, saya tak sempat la nak ke blog anda semua, esk saya tawaf yeh.....

17 comments:

Farah said...

nak resepi pllisssss..

irvanqiesy said...

yaya...terliur tgk lasagna tu,bile nk jemput dtg umah ni?heheh...

yaya said...

YY TO FARAH:
Nanti hapdet resipe yeh...

YY TO IRVANQIESY:
Meh la datang umah, luas pintu umah kita sambut...

MeL said...

wah nak resepi jgk. lasagna is my fav! yummeh!!

sarah al -idrus said...

ehe.rajinnya...mana resepi?
update tau

Siti Fatimah said...

the lasagna looks yummy yummy lah....nak cikit hehehe....

FaizAmYAirieL said...

wau...sedapnyee..eehhehe..u ni sure terer masakkan..bace menu2 tu pon dah tau...i kalau masak sardin pon mau sejam 2 dok kat dapor tu..ekekeke..

puan punyer said...

yaya jgn luper resipi yer.. ibu mengandung dh meleh nih. hehehe

yaya said...

YY TO MEL:
Huhuhu... my favourite 2!

YY TO SARAH:
Will update dear....

YY TO CT:
lasagna always yummy...

YY TO FAIZAH:
Takde terror mana pun, masak utk family jek, kalau tak tunaikan permintaan suami takut tak bau syurga pulak.... macam khutubah jumaat plak aku neh...

YY TO PUANPUNYER:
Ala sianyeee ibu mengandung, will do bebeh

Fid said...

wow wow...sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

harus kumasak juga nih hahaaa

yaya said...

yy to fid:
cepat...cepattt... masak.

Aiman's Mommy said...

saya tgh berpuasa, lasagna ni buat saya rasa mcm x sabar nak buka, boleh share resepi? :)

yaya said...

yy to aiman mummy:
bleh nanti saya postkan yeh...

Mamamarina said...

yaya tempting!! gigih ye bgn pepagi masak lasagna.. actually kalo bendenye ade.. anything boleh masak kn?? kalo x pon pakai ape yg ade saje.. caya lah Monny Yaya..

aieesha.salleh said...

yaya, resepi.. :)
sangat suka lasagna.. yummy.. baca post ini pun dah terkecur liuq.. hehehe

pet said...

hadoii bebb teringat2 aku lasagna ko...saba je laa tggk..

isabelle said...

ye, yaya.
sila le post entry ttg resepi lasagna nih.
at least berguna la jugak oven birthday ku itu. dah 4bulan dok suci murni lagi tu. hahaha