Monday, July 20, 2009

Happy birthday tripletplusone

Saturday, sepatutnya ade shooting tapi cancel, wehooo best, best... and on sunday morning my family and my sis family went for a picnic, last minute punye plan, mcm mana leh pergi picnic sabtu pagi sebab malam sabtu tu pkl 10.30 malam saya bancuh buat roti jala makan ngan kari ayam, hubby mau (ape tak hubby membesar sihat dan kuat, makan tgh malam). Terus malam tu hubby cakap esk kite gi picnic la ajak acha family leh makan roti jala u ni. harharhar.. roti jala punye pasal terus datang idea. Okey picnic kat sungai will post later, nak kene sorting gambar.

Sunday, yay! best bangat, we all pergi birthday party tripletplusone aka munirah and husband as a host. Gosh Munirah rumah you dah macam children education centre, so many toys! It like a toys heaven for kids.... Jom cuci mata dengan gambar2. Ayo hubby bleh tak bawa flash dan gadget lens die. Sorry la munirah gambar tak berapa cantik sgt but will email to u.

Tak susah cari rumah u munirah, map u pun senang.... sampai depan rumah nampak banner





Barney theme


Adam sampai-sampai jek terus serbu mainan si uzair, terkejut uzair, apehal la mamat ni selamba nak amibik basikal aku neh....




Sebelum kaki adam kene uzair, better i selamatkan keadaan....



Inflatable pun ade....




Adam kalau jumpa slide memang camtu la gayanya....




Nice weather and nice ambience....




Munirah and Uzair...

Adam bile dah haus, macam ni la gaya minum air....




Happy birthday song, Ayo! hubby punya gambar semua dari jauh...



harith first....



Athirah second

Uzair third...



We all enjoy the food and chit chat, my family, lyna family, Ct and daughter & Azzamoro and son.



Uzair dah tanggal baju, panas.....




Munirah, rambut harith lurus cam rebonding, habis i gomol-gomol die, wahahah. adam tak jealous plak yeh mama pegang harith... eksen la tu....




Lepas makan kat luar, pindah masuk dalam rumah plak, munirah, rumah u lagi hebat dari restoran marche tu, ballon everywhere...



Inside the house with mummy lyna, hafiy and sofia....



Azza, anak ko sebijik sejibon rupa kau, macam photostat, aku suka gambar airyll yang ni...




Adam pun enjoy....




see...see... pergi kat tempat mainan lain plak, banyak section mainan neh, ayo munirah kalau ade charges dah lama bleh buat duit neh... wakakakkaka....


Baba, kene cari basikal untuk adam....




Ni main pasir plak, section lain, nasya dah pakai pampers jek, enjoy betul....



Adam bab main2 benda cam ni memang terror....



Lepas tu main water ballon....




Lari.....



Semua lari takut basah kononnya.... nasib baik adam tak terbang dengan ballon dia...



Semua duduk kat tepi takut basah, bile munirah dah start semua bertempiaran... ayo kelakar la!



Thanks for inviting "yayafamily" & nice meeting u. Have a great fun there…




Gambar athirah jek takde, athirah tido kot cos tak nampak athirah sangat, tapi i sempat tengok athirah jalan tinjit kaki....

13 comments:

azzamoro said...

bestnyer.tak sempat tunggu main pasir & main air punyer session...huhu

muke photostat eh.. amin..hope dgr cakap mama..hehe

yaya said...

AZZA:
mestilah dengar cakap mama die, sejuk perut anak lelaki ikut wajah mak....

salzahari said...

tu la tgk gmbr awak kat MOT punya blog..mmg heaven kalao dtg rumah dia kan? mcm kindergarten...semua pun ada.

hari tu ada hal, lgpun my niece ada kat rumah..tahu apa kami experiment?
(malu lah nak blog pd org2 yg pandai msk2 ni)

Nazira said...

happening betol party tu, besth gilaaaa, and of coz sangat respect, you always memenuhi jemputan tu semua, i kadang2 tak berapa nak larat, lagi2 weekend dah sah2 hubby keja, nak handle adam sorang2, tak payah le, buat hilang sabar aje, hihi..

yaya said...

SALZAHARI:
MOT tu sape? blur jap la sal... eh cepat la blog u masak ape????
sharing is caring tau....


NAZIRA:
Kalau i free selalunya i pergi, ade jugak yang tak dapat pergi, tgk keadaan, tapi kalau adam u buat memang i nak gi, wahahahha...

isabelle said...

syoknya.meriah!!!

Jiji said...

wahhh syok nyaaaaaaaaa@!~

Farah said...

aaaa mencik mencik!tak sempat nak dtg..sampai umah pas kenduri dah kol 6 huhu..

adam,apesal buat beskal orang cam harta sendiri tu nak oi hahaha

precious innocent said...

i nak nangis boleh x? tension tul xdpt nak p.. ada family plan yg xleh nak cancel.. dah la parents i kenal parents in law munirah tu..

tension!!!!!

-mama emma-

yaya said...

ISABELLE & JIJI:
Bleh tahan enjoy....

FARAH:
Tuarrr... azza cakap u nak datang, tapi tunggu2 tak muncul2.

EMMA:
Lorrr... jangan nangis emma sayang, insyallah ade rezeki leh jumpa lagi la tu....

salzahari said...

M.o.T = mommy of triplets

nak baca entry tu, janji jgn gelak okey??

Siti Fatimah said...

hi yaya...
nice meeting you again and again dear :) btw i dah pic adam posing baik punya kat my blog he so cute geram ok.... selalu jumpa now sofia pon dah pandai salam dgn u kan kan... hehehe....

Watie Aziz said...

wah ..bestnya..memang cam tadika wei ..banyak giler mainan! mesti bebudak tuh semua suka kan ...hehehee