Tuesday, July 7, 2009

Gigi patah - rongak


Saya kesedihan dan jadi panik sangat, gigi saya patah sekali 3 batang. Huargggghhhh... menangis tak hengat dan takde mood. Macam mana ni, saya tak tau nak buat ape, resah meronta-ronta saya ni tau. Rupa saya dikala 3 batang gigi patah usah di tanya. Macam nenek kebayan pun ade. Aaarrrrggghhhhhhhhh.... saya dah berkali-kali jerit tension!

Ape perlu saya buat, patah 3 batang sekali gus dan yang paling menyedihkan ialah 3 batang gigi di belah hadapan disebelah kanan. Saya panik!panik!panik! tolonglah saya macam mana nehhh...
Berjurai-jurai air mata menangis, dah penat menangis pun. Bleh tak korang bayangkan gigi depan saya ni dah jadi rongak!. Benci jadi rongak tau tak! Benci!.

Jantung ni kencang berdegup mengenangkan gigi depan patah. Eeeee... tak tau la nak cakap panik saya tu macam mana. Nasib baik saya terjaga dari mimpi seram dan menakutkan itu. Pagi-pagi saya ceritakan kat hubby, hubby diam cuba membayangkan kalau gigi saya rongak belah depan, goshhhh gelak sakan.

Eh tapikan orang tua cakap, orang tua-tua dulu la, diorang cakap kalau mimpi gig patah beerti ada saudara kita yang akan meninggal dunia dalam masa terdekat, betul ke? U all pernah dengar ke?. saya pun tak pasti. Huhuhu yang penting gigi depan saya tak patah dan rongak. Phewwww alhamdulillah!


21 comments:

azzamoro said...

pergh aku ingtkan betul2 tadi..

tak dpt bygkan macam mane rupe ko..

pernah dgr org cakap pasal kematian if mimpi gigi patah.. tapi mungkin mitos kot..

puan punyer said...

huhu... ingatkan bebetul td tergezut makcik.....w

yaya said...

YY TO AZZA:
panik tul aku dalam mimpi tu, horror ghope aku takde gigi dalam mimpi tu tau...


YY TO PUANPUNYER:
Saaya pun terkezut dalam mimpi tu..

Watie Aziz said...

hahaha..aku pun ..selalu gak mimpi gigi patah beb ..memang eram jer bila mimpi ..sebab aku nih mulut dah lah kecik..senyum or gelak mesti nampak gigi..uduh lah kalau gigi den patah! ahahhaa...

time ngah panik2 atau gambar ..mesti tetiba terbangun dr tidur ..ahaha..ssiap dalam mimpi aku leh cakap, eh ..ni mimpi nih .s.elalu gini aku mimpi..then mesti terbangun..ahahaha..kan aku dah kata ..!

yaya said...

YY TO WATIE:
Panik aku ko tau tak, ingat bebetul gigi depan aku patah, sekali 3 plak tu. mimpi seram tul... Ko pun ade mimpi gigi patah gak, so ko bleh rasa la panik aku tu camno...

MeL said...

i igtkan betul2 tadi, cess! kn? my mom pn ckp klu mimpi gigi tcabut or patah alamat ada org meninggal. klu ada kebetulan je kot ;p

fiza said...

Salam singgah yaya, huhuhu...kena tipi, macam real jer bila bercerita, skali mimpi :)

Hehehe...ku tak dpt bayangkan wajah yaya yg cumil ni tak der gigi...ahaks

precious innocent said...

cis!!! tipah ttipu!!!!!

-mama emma-

Zety Zin said...

sabo je la. serius ingatkan betul2 tadi. hihi.

yaya said...

YY TO MEL:
U pun pernah dgr gak org tua ckp camtu...

YY TO FIZA:
Yaya dah lompat blog fiza dah, thanks 4 drop by dear!

YY TO EMMA:
Tertipu ke tipah.... hehehhe...

YY TO ZETY:
Klau betul2 saya dah meroyan dah, tak berblog agaknya... huhuhu

achee_b165 said...

ciss... tensi maks nyah!!

tp mmg penah dengar pun pasal tuh.. dlu p-na penah mimpi gigi geraham atas patah... dua minggu lepas tu mmg ada sedara meninggal... tp x tau la..kebetulan kot... nauzubillah..

~p-na mama oja~

yaya said...

YY TO PNA:
Tensi ke nyah... hahhaa...
harap2 perkara tu hanya mitos mimpikan...

sarah al -idrus said...

omg.sumpah ingt betul td.baru nk cdgkan gi buat gigi baru.hehe.

ezzati said...

lorr..ingat betul td..sib baikkkk...

kalo sy pon nangisss..

Jua Zulkef said...

isk..hang ni lah kan yaya. buat BP i naik. i baru berkira-kira nak suruh u tanam gigi...jgn buat gigi palsu.

hiyarkkk!!!

irvanqiesy said...

da agak da ...mesti mimpi ni...huhuuuu

isabelle said...

aku jua seperti watie.
trademark apabila bergambar adalah sengihan iklan colgate.
maka jika kepatahan gigi, akan ter'qempon' (kata org penang) la muka masa senyum. tidak dapat kubayangkan.

kalo x silap, org kata...gigi bwh patah, tanda org generasi atas nak mati...vice versa.
aritu aku mimpi gigi bwh patah...
aku siap citer kat tok aku lg. musti dia kata dlm hati "nak kata aku nak mati lah tu"
kan?kan?
hehehe

.small shoes. said...

hahahahah... suspen je.. ingat kan btul! br dok imagine2 muka u takde gigi depan!
nasib baik mimpi!

yaya said...

YY TO ARAH AND EZZATI:
Sorry yek bukan niat ku untuk menipu huhuhu.... tapi tertekan wo mimpi tu...

YY TO JUA:
tanam gigi yek jua, huhu i tanam makanan dalam mulut i nanti huahuahuaaaaa..


YY TO IRVANQIESY:
Bagus kamu... pandai meneka

YY TO ISABELLE:
Ko pun same ngan watie...

YY TO FATIN:
Jgn imagine gigi i rongak....

YY TO

pet said...

hadoii care ko citer mcm betull je...jari dah pegang keypad hp nak sms..ahahahahahaha

salzahari said...

ohoo...dulu saya selalu mimpi gitu,mmg scary and yes,it did happened! sorang persorang meninggal tp sbrnnya takde kaitan secara langsung pun..

jgn terlalu percaya, nanti jd syirik