Thursday, July 2, 2009

Anak oh anak....

Di tag oleh Zety Zain



1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Satu iaitu lelaki


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Bila-bila saje, tak kisah, allah bagi saya tadah tangan kesyukuran...

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Muhammmad Adam = Nama nabi / ikutan / teladan


4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Saya & suami.

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Secara kebetulan kerana saya dan suami kurang gemar nama yg panjang2, than rujuk buku dan internet nama adam.


6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Ntah, belum fikir lagi, kalau boleh yang ringkas2 aje...



7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Oh soalan ini bukan untuk saya
8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Kalau boy bleh girl pun bleh, nak dedua serentak bleh, kembar boy and girl....
9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
Ermmmm kecik lagi tak nampak la... yang pasti dia manja dengan i, nak buang air besar and kecik pun die nak ikut i masuk bilik air gak, tak nak ngan baba, macam mana tu?????????
10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
Taraaaa....
5 and half month
Pic Mama and baba pun nak menyibuk gak dalam tag neh...

Nak tag sape yeh? nama yg dipilih:

1. mrs Noba

2. Faizah mama airiel

3. Fara (msk gathering)

4. Jua

5. Isabelle mama adam

11 comments:

Farah said...

sukenyeee tgk gamba adam yang 5 month tu..hehe nnt ku buat yer tag ini..

yaya said...

YY TO FARAH:
Sila-silalah ye farah... letak gambar anakmu bebyk cos aku suka tgk anakmu

puan punyer said...

saya juga suka nama yg ringkas n mudah.......

yaya said...

YY TO PUAN PUNYER:
Gimme 5 bebeh

MN said...

oh a ah..CY3.5 pun tag i benda yg sama.
nanti i buat k? :)

Jua Zulkef said...

i buat. i akan buat.

Mama Adib said...

comel sangat gambo adam time 5 months tuh

yaya said...

YY TO MN & JUA:
K ladies buat yeh...

YY TO MAMA ADIB:
Adam say - thanks auntie!

Watie Aziz said...

kiutnya Adam time 5 months nih!! yg gambar dia kiss u pun comey sgt..so touching lehh...:)

yaya said...

YY TO WATIE:
Huhuhu... mak pun soka tgk gambar die cium dahi aku tu, terharu rase... weeee!

FaizAmYAirieL said...

ehehe..thanks coz tagging me..nge...dah buat dgn pantasnyee..ehehee