Wednesday, June 24, 2009

Stress... Father's day celebration



Okey first and foremost memang i tgh stress, yesterday i tak update blog cos busy, not in the mood plus tension with my maid agency. I even tak pergi ke blog kawan2 semalam, so akan menjelajah ke blog rakan-rakan petang nih. Maid agency saya tak nak ganti maid baru cos dlm contract bleh tukar within the 1st 3 month, si naza tu wat taik mase dia dah keje 5 bulan so it 2 bad for me!.

I pun tak taulah nak cakap apekan. what can i do now ialah kene ambik maid baru cam biasa which is keluar lagi duit beribu riban utk bayar pada agency. For those yg dah biasa amik maid kat agency u now how much the rate to pay right, bleh buat bayar duit muka rumah kos rendah. I jadi geram cos duit ribu riban yg bayar utk kegunaan maid selama 2 tahun cuma di gunakan utk 5 bulan jek lah cos si naza dah lari. Hah... that is - risk utk amik maid. All those thing buat i takde mood plus depress!. Nak cerita pasal father's day celebration pun dah tak excited and happy.


Father's day utk hubby we all just makan tengahari bersama di "Marche" at the curve. Kebetulan marche buat promotion 20% discount for father's day. Through my experience dine-in at marche - EXCELLENT :) and the concept "it's a market place restaurant".


Cuci mata dgn gambar je lah plus i takde mood sgt utk bercerita....








































Selepas makan singgah di ikea utk beli beberapa barang, goshhhh... i baru tau yg ikea akan charge 20 sen utk satu plastik so kalau tak nak bayar utk plastic bag susun je lah dlm kereta brg yg di beli mcm tu je, adekah i yg terlambat tau....


18 comments:

Marisa said...

Wow.. tpt dia nampak best

Jiji said...

Ongkos ongkosssssss@!~ Heheh sabar ye yaya@!~

Watie Aziz said...

siut jer beb ..siannya hang ..iskk..gilo..silap2 leh kawin satu lagi beb nak bayar maid tuh..tuh aku benci tuh .. sabar beb ..sabar ..ehhehe

wah ...comot + comey adam nih makan ..hehhe..geram jer ..

erkk..aku pun tak tahu ikea caj 20 send ...siul jer ..

FaizAmYAirieL said...

yaya..i simpati dgn u sbb dah kuar duit banyak pastu maid lari n agent lepas tangan..mmg sadis n xdek mood dibuatnye..tpkan duit gaji maid u tu tu u simpankan? so lehla cover skit..towl x? eheehe...mcm menarik tertarik je yg korg mkn tu..ikea mmg charge beg plastic skrg..ntahpapekan..kalau kat yg area currypuff n hotdog tu plastik beg die seposen kalau kat ikea 20sen..konon la save the world..huhuhh..

azzamoro said...

wah..byk la ko kene spend untuk maid indon mcm nih..

yaya said...

YY TO MARISA:
Bleh tahan best, try la gi..

YY TO JIJI:
Adeh perit nak membayorrrrr...
sakit kepala den...

YY TO WATIE:
Hmmm penat bayar kat agency jek, ikea pun sama cekik darah...

YY TO FAIZA:
Tu arrrr...amik maid ni pun byk abis duit tapi nak buek camno memang memerlukan, ikea tu nak save the world konon, cet!

yaya said...

YY TO AZZA:
ye la azza, sakit kepala aku dibuatnya...

KV said...

adeh, rasanya baik pakai duit tu utk benda lain kan? Nak cemana, naza hampeh tu wat perangai lak. Sabar eh.

irvanqiesy said...

yaya,jgn stress...relax...now sape jg adam?

:: m.u.n.i.r.a :: said...

maid dulu takde kontek nk keje blk ke hehehehe
aha laa..sape jg adam skang!

yaya said...

YY TO KV, IRVANQIESY & MUNIRA:
Adam with my mom, tapi tak bleh lelama cos my mom ade urusan2nya yg lain. memula i stress sgt tapi sekarang dah ok...

Siti Nazira Abdul Aziz said...

tu la dia, hidup ni suma pasal duit kan, byk tol pengorbanan nak kena buat, yaya, nape takmo antar adam kat nursery aje? kat smart reader ke, dari 9-6pm, ok sgt tau, anak my fren pergghh sangat la walla skrg, ternganga dgr dia skeaping london, haha, i dulu mmg nak sangat antar my adam kat smart reader tp masalah kitorang suami isteri dua2 keja shift, terus reject, tp ni sok dah 'berhijrah' taktau la sana ada smart reader for under 3y.o, kalau ada sangattt mau antar even i mmg fulltime housewife, hehe..

happy fathers day to all father, kitorang tak celebrate pun tahun ni, almaklum daddy adam outstation, wish dalam tepon aje, yesss marche tu mmg sangat gempaq, guess what my hubby sebulan musti 3-4kali ajak gi dine sana, mentang2 kawan dia manager situ, kitorang byr harga air aje kdg2, haha

yaya said...

YY TO NAZIRA:
Wow bestnye dpt special punya term kat marche,i tak leh nak antar adam kat nursery cos i need maid, we all husband n wife keje tak tentu mase gak, kekadang ade kene balik pkl 1 pagi, jarang berlaku tapi nursery mana nak layankan amik anak pkl 1 pagi. U all hijrah ke negara mana neh? huargghhh nak tau gak...

Siti Nazira Abdul Aziz said...

haha ooo yela kan, in that case mmg kena perluin bibik jua, kalau i duk dekat2 ngn you, i suka je nak jaga your adam, sure my adam suka gila ada baby tecik ngn dia, i berhijrah dekat je, still dalam m'sia lg (i takleh posting in public ya, bahaya)..

yaya, u and adam mcm kakak and adik je, sangat la comel muka u, and tang u still fully bf tu i respect gilaaaa..

isabelle said...

mak baru blk dr kg...blk ni ada le citer sensasi utk laki mak...

"ropa2nya maid yaya dah lari, bang" (dgn nada joyah). hihihi.
kau bygkanlah yaya...mcmana semangatnye masa aku citer kes curi tu. hahaha

hmm...ni yg buat mak x jadi amik maid ni.

yaya said...

YY TO NAZIRA:
Oh i dah tau u pi hijrah mana, tang BF tu selagi adam nak mak sumbat jek kat mulut dia, tapi kekadang letih gak nak layan menenen dia jek....


YY TO ISABELLE:
Isabele ke mana ko menghilang, balik kampung ghopenya, patutlah blog ko sonyap jek.... ye sila kongsi cerita kisah maid ngan laki ko supaya dia pun tau perangai maid ni, kalau dpt baik alhamdulillah kalau dpt yg jahat terajang jek....

achee_b165 said...

sian nya yaya.. mesti tensi.. sabar2!!

bos p-na pun maid dia baru lari gak... sib baik xmencuri.. nie pn dia tgh EL jaga ank...mmg srkg nie musim maid lari kot?

ada opismate p-na trus serik x nak amik maid coz jiran dia ckp ada nmpak maid dia mecurigakan buang barang balut kain batik kat tongsampah dpn umah.. skali diaorg p chek, dia buang bby.. gugurkan anak..huhuh... lepas tu dia trus fobia!! giler tol la perangai maid skrg nie.. patut la ada yg kena dera bagai... tah2 kerana salah diri mereka sendiri?? ermm....

byr mahal.. tp dpt lak cam hampeh jer... bengang beb!! klu maks sure dh kena sepak teranjang... ieeee...
tp takut lak..dia balas kt ank kita pulaks... byk nak kena pk... serabutt!!

~opss!! emo laks..aku coment panjang lebar..huhuh sori ye yaya..hihih

~p-na mama oja~

yaya said...

yy to pna:
yang gugurkan baby buang kat tong sampah tu memang kurang ajar bunyinya... adeh takut i pna...