Friday, June 26, 2009

parang kontot dan towel





Parang kontot ngan towel kat atas tu adalah hadiah utk b sempena father's day arituh. Ye..ye... sila berkerut ke, gelak ke, sengih ke sukati ko lah. Aku sebenarnya dah bosan tiap-tiap tahun bagi hubby perfume, jam tangan, kasut, baju, wallet, dan barang2 yg sewaktunya dgn lelaki. So tahun ni bagi kelainan sikit. Walau pun towel dan parang kontot tapi ia sungguh "special" dan yg paling penting buat hubby tersenyum. Masuk bilik jek, atas katil siap riben bagai, tararaaaaaaa!, bukan i bogel atas katil ye, tapi hadiah tu la....

Kenapa parang kontot dan towel?
Aku bagi sebab kenapa towel, ermmm macam mana nak cakap yeh nape aku bagi towel, erm ok ok ok ok, weh ko ingat senang nak cari tuala panjang yg ukur lilit special utk laki mak. Towel yg saiz standard tu tak dapek nak nolong. So kalau dapat beli saiz tuala gedabak yg agak payah nak cari, tu dia...., hubby i punya senyum.... "thanks yang, thanks yeh.."

Parang kontot adalah kerana die dah lama sgt cari benda alah tu, memang senang nak dapat dan beli dimana-mana sahaja tapi tak terbeli dek kerana lupa memanjang. Bile time beli durian nah kau terkial-kial nak buka masa tu lah rase nape takde parang kontot khas utk kopek durian, so bile sesuatu benda tu kita nak sgt tapi tak dpt2 walau mudah utk dapat dan beli sekali tiba2 ada depan mata, sukakan....kan.. kan... malam tu gak hubby gi cari durian balas dendam nak kopek durian ngan parang.
Wahahhaa... tahun ni bagi hadiah kat b memang di luar jangkaan hubby dan aku sendiri. Ye la pening kepala woooo ape nak bagi. Dalam setahun ada 3 celebration yg we all selalunya akan bagi hadiah dan celebrate wich is anniversary, birthday and maother's/father's day. Gosh his birthday - coming soon bebeh!. Nak beli ape plak neh?????







12 comments:

isabelle said...

ingat u nak sembelih hubby atas katil dgn parang kontot tu. hahaha.

aisey...i feel bad la, for not buying anything for mrhubby masa father's day tu. nak kena tebus dgn apa ye?

salzahari said...

superb la my dear! hee...itu la,mmg soeronok kalau dpt hadiah yg mmg kita dok tunggu lama..tanpa bersusah pyh cari dan kuar wang mahupun peluh ;)

AiYa said...

ahahah. kewl kewl.

Farah said...

haha bagusla adiah camni..mmg die akan selalu pakai punyela tuala ngan parang yang u kasik tu..

:: m.u.n.i.r.a :: said...

hahahaha terkejut ku baca!
ingatkan nak bunuh maid lama tuh hehehehe!
rupa-rupanya adiah tuk papa!
menarik laa..leh tiru idea nih!

irvanqiesy said...

yaya...mmg pelik hadiah u bg,tp mmg berguna for ur hubby...pandai jugak u pk...hihihi

Mamamarina said...

Yaya.. ahahaha i sengih sorang2 bac entry nih.. bagus kamu yaa!!

azzamoro said...

inilah hadiah paling canggih yang pernah kulihat. terima kasih yaya ebab bg aku idea nak bg hadiah ape kat laki aku pas ni..keh keh

siap ade reben tuh tak tahan..

yaya said...

YY TO ISABELLE:
Errrmmm bagi lambat pun takpe, tapi bagi kiss pun ok what.... ngehehehe...


YY TO SALZAHARI:
Superb? yehah! thanks dear!


YY TO AIYA:
Wahahahha... kewl ke. thanks!


YY TO FARAH:
Selalu pakai selalu ingat....

yaya said...

YY TO MUNIRA:
Oh sila silalah buat.... tapi cium molot pun kira hadiah gak... uihhh... 18tahun ke atas.


YY TO IRVANQIESY:
Pelik tapi benar...


YY TO MAMAMARINA:
i pun sengih baca entry sendiri...
:)


YY TO AZAAMORO:
Wakakakkaka... kelakar la ko azza, hadiah paling canggih.... harus hubby pun gelak neh....

sarah al -idrus said...

ehehe..first time jumpe adiah ceni.hehe..tomey!

sarah al -idrus said...

i link you ok.best blog ni.cute!