Monday, June 22, 2009

Menipu, mencuri TERKINI LARI.....




Pada hari sabtu lepas, ye hari sabtu yang baru-baru ini, saya bangun pagi tengok rumah sangat sunyi takde bunyi orang buat kerja, saya dah agak dah, masuk bilik si naza dah kosong, semua baju dan beg pakaian sudah tiada. Dia sudah cabut lari kerana tak tahan malu malah duit gaji, pasport dan hp dia masih ade pada saya. Malam tu, hubby ti dur lewat, lebihkurang pukul 4.30 pagi, saya rase dia cabut lari lebihkurang pukul 5.30 pagi, saya tanya guard di kondominium saya mereka pun tidak perasan, maybe diorang ngantuk kot sampai tak nampak bibik indon hangjut beg lari. Syukur alhamdulillah takde barang yang di bawa lari bersama. sila double click gambar di bawar untuk membaca warkah cintanya pada kami, Blueekkk...








Mencari maid baru....

31 comments:

Ms Lola said...

Hoh??? I'm speechless

Mama Adib said...

im toooo...........

yaya said...

YY TO LOLA:
Errmmmm....... i pun speechless at 1st, tapi lepas tu i cakap "mampus ko la"....

yaya said...

YY TO MAMA ADIB:
Laaa... u pun ke...

Zety Zin said...

dalam pada rasa lega sebab dia dah takde, sedih la pulak bila baca dia sayang adam. adeh. emo sungguh mak nih.

!Nt4N said...

bagus la..lepas bala..pasni u hati2 ye..jgn cepat memuji bibik yg baru2 kije tu :)

yaya said...

YY TO ZETY:
Aduh... emosi sedih mu itu harus di bendung...

YY TO INTAN:
Ermmm nak kata puji pun takdelah jugak, macam naza ni memang keje die buat bagus tapi tu la menipu, dan mencuri plakan... oh dalam urusan mengambil maid baru

azzamoro said...

tak boleh blah siut siap buat karangan..

aku rase saje jek ni mmg nak lari sebab nak ikut mane2 jantan. kalau takde org nak tlg mane berani nak lari sorg2..

ni aku rasela..

Anasfadilah said...

LOL!

im reading the letter

pastu jumpa ni

"ba..ba...adam"

apa ingat baa baa black cheep ke

surat chenta tu..frame buat kenangan yaya..hahaha!

p/s::agree wif azza..tak boloh blah..buat karangan..

kenapain lariin bibik in..hahahah!

p/p/s:: "puan sama tuan sayang sama saya"..beruntung betul dapat majikan macam korang dua...huhuhuhu

MeL said...

sabo jela yaya. ada yg tlg la tu..

yaya said...

YY TO AZZAMORO:
aku rasa dari dia buat karangan camtu baik tolong buat script iklan utk company aku ni ha... eh nanti jadi iklan versi indon plak...

YY TO ANASFADILLAH:
Dah le menipu, mencuri, lari dan satu lagi aku identified, PERASAN rupanya, ntah bile aku sayang kat die pun tak tau.... bengong si naza nih...

KV said...

adeh, kena cari maid baru lak.

Farah said...

nak gelak pon ade ngan surat karangan tak formal ni...takpelaa ade baiknye kot die blah tu..

yaya said...

YY TO MEL;
Ntah la mel, tak tau nak cakap, harap2 kalau die gatal ngan lelaki biar dia romen2 pastu kene HIV padan muka...

yaya said...

YY TO KV:
Yup agen tgh dlm proses ganti yg baru

YY TO FARAH:
Yup karangan tu beb....

FaizAmYAirieL said...

hadei..inila indonesia...nak keje watla care nak keje...kite x tau ape dlm hati die x yah la nak pecaye sgt ape yg die tulis..huhuuh...tpkan Alhamdulilah juga die x bawak lari ape2 specially adam..saye amat takot kalau diorg larikan anak2 kite ni..ihh simpang la kan?ape pon smg u berjaya mendapat maid baru yg lebih bagus..so sape jage adam skrg?

irvanqiesy said...

akhirnye...pg jua...

precious innocent said...

pinar2 i nak baca surat chenta naza nie.. mana leh click kat gambo tu.. kan u dah disable...

tpkan, ngekek gak la i baca karangan dia nie.. haha.. brp la agaknya markah karangan dia time sekolah tu ek? lalala... tambah2 i gelak, baca komen balas u kat area comment nie.. lawak la u nie yaya.. geram habis u dgn naza nie...

tp a bit kesian jugak kat dia nie.. syg beno dia dgn adam ek..

-mama emma-

tHrEE oF us said...

ba..baa.. baa.. adam..

kehkehkeh..

ntah btl ntah x g jb tuh.. konpem singgah tmpt lain ni..

Siti Nazira Abdul Aziz said...

tenda biru gamaknya itu..
haha apala yg difikirnya tu,
selamat satu beban you yaya,
tp jangan datang beban baru lak satgi, wish u all the best

aieesha.salleh said...

laaa, lari dah pulak.. siap kasi surat tak tahan tu.. hihihi.. tapi sayang noooo dia kat adam ye...

adam tak tanye bibik dia ke pagi tu?

Qarissa's Parents said...

iskkk..korang ni tak baik lah ..sungguh lah isi hati dia tuh..isi hati dia tuh mmg penuh dengan KEMALUAN tau ...sebab tuh dia "TEGA" menulis sebegitu rupa ..

meh lah kita doakan keselamatan dia ..semoga selamat pergi (jumpa mana-mana kawan seindon) dan selamat balik..(kena rogol tgh jalan)...
amin...

budus punya hendonnn..tau pun ko malu ...menyusahkan orang jer ..padan muka tak dapat gaji!

*Qarissa's parents tuh - akulah - Watie..haahhaa

Jiji said...

Hahahah. Sedar pon diri tuh. Tak sedar dek untung.

yaya said...

YY TO FAIZAH:
Sekarang adam tinggal ngan tokmaknye la... sian takmak ngan tokbah, sib baik umah seblah taman, 3-5 min driving.

YY TO IRVANQIESY:
Yup sudah keluar dr rumah ku si durjana itew...

YY TO EMMA:
I bagi dia markah 8 per 100, maknanya fail... wahahahha...


YY TO 3 OF US:
Dia nak try nyanyi lagu baba black sheep kot...

YY TO NAZIRA:
Ha'ah hilang rase beban i nih...

YY TO AEESHA:
Adam tak tak tanya cos cakapnya masih berterabur lagi, tapi kalau dia tanya bibiknya mana, i jawab "bibik dah mampos" opppsss... emosi tul mama adam nih. tak ah kalau anak i tanya, i jawab bibik sakit dan mati di hospital. ngeeee...


YY TO WATIE:
Har..har..har.. tu lah wei, aku tengah pikir nak joli katne duitgaji dia kat aku tu, jom aku belanja ko makan, wakakakak...


YY TO JIJI:
Maid i tu dah malu tak tertanggung tu yg cabut agaknya...

salzahari said...

hahhaa...lawak gila entry dan comments di sini!

mulanya agak sedih jgk baca karangan budak sekolah dia ni...tp sungguh u baik nih yaya, sbb dia dpt rasakan kasih syg korang ber2 yg dah dicorahkan selama ini! ehehhee...

Syukur sgt dia tak amik apa2..Alah, bkn sbb malu sgt tp sbb dah ada org ajak la tu pegi keja kat spa ke mana ke! Saja je guna alasan ni utk lari...

faiszakee said...

hye yaya..selalu baca blog u..but ni first tym nak komen..hehe
hubby I pun pernah kena cam U.. itu "orang in*don" dah larikan duit
kedai aksesori kereta hubby..sungguh x sedar diri.. dahler makan minum even tmpt tinggal hubby I bagi..I macam nak lempangggg jer..tp hubby I think +ve ler.."xde rezeki" katanya..maner tau lg lama keje..mcm² dia buat..sape tau..

yaya said...

YY TO SALZAHARI &FAISZAKEE:
Thanks 4 ur comment, kekadang bleh jadi depression melayan perangani maid indon neh....

Lan0stZz said...

yaya look at it this way, at least u x yah belikan dia tiket kapal terbang or tongkang pecah kat maid u tuh sbb nak tanak kena hantar hantu tu balik indon. mcm maid i tu lari pastu patah balik rumah suruh hantar balik. hampes. membazir duit aku je. So it's a blessing in disguise. at least uve got rid of the parasite.

ezzati said...

klaka lak baca die tulis surat tu...

p/s: anyway..salam perkenalan..i've follow u tau

mama pasha said...

pas tu yaya dah buat report polis kerr?? kena tukar kunci kat umah tak?? dia pergi ada bawa mana2 kunci?? dangerous tau.. kang dia bawa balik kawan2 dia amik barang2 kat umah pulak masa u tak der.. carefull tau.. dorang ni jahat kalau dah buat perangai curi2 ni... my jiran dulu habis satu rumah dia.. kes nearly macam u.. dia lari ikut jantan lain.. pastu bawa whole set key.. tak sempat nak tukar dia dah datang balik kuar kan suma barangan umah yg mahal..masa ut tengah holiday week kat sini.. habis laa... jaga diri baik2 tau yaya..

Fid said...

mak terlepas kapal ka apa ni??kalau u tak bg tau i tak tau ada entry ni
agaknya kapal aku antaq naza kot tu aku terlepas..