Thursday, June 25, 2009

Gila blog!

Adakah anda pembaca blog tegar? atau anda penulis blog tegar?. Saya dua-dua pun saya bleh masuk tapi kalau busy sgt saya tak sempat nak update cerita-cerita saya mahupun cerita rakan-rakan. Kadang-kadang saya selalu gak buat auto post cos senang utk entry saya keluar ikut masa dan date yg saya mahukan. Mengapa saya suka auto post entry kerana rasa bersalah buat blog di ofc aka curi tulang, pergghhh.. nak muntah weiiii. B kalau b baca sudi-sudilah naikkan gaji i ni menandakan i adalah pekerja b yang bagus, wakawkakakakka.
Kalau nak ber blogging di rumah, huiisshhhh payah nak dapat fokus yang terbaik kerana di gangu oleh adam, time mama nak update dan baca blog kengkawan time tu lah nak breast feed la, nak dukung la, nak ajak main la dan paling best die pun sibuk nak tekan2 lappy haku neh. Adoi tension mak!. Tapi ade satu hari tu adam dah ngantuk sangat nak tunggu mama masuk bilik tidurkan adam, die pun bantai tido sebelah i yg tgh gile update blog kat ruang tamu. Bile tgk gambar kesian plak adam, nasibla adam mama dah sewel nak update blog, macam ganja ketagih....

U all selalu update blog di rumah atau di ofc?

















24 comments:

Anasfadilah said...

kesian nye adam,sampai ketiduran tunggu mama dia

saya update blgo di opis di rumah di mana sahaja ada internet..

hehehehaha

bukan curi tulang,tapi isi masa..lalalal

p/s::keje lab memang byk masa..*alasan*

yaya said...

YY TO ANASFADILAH:
Oh ok, aku rase leh terima, keje lab memang byk masa.... wahahahha... bagus alasan mu itew, bleh diterima pakai...

Farah said...

saya kat opis ngan umah jugak tp btulla kat umah selalu kena kaco huhu~~

azzamoro said...

aku kat opis. setakat ni belum pernah rase bersalah update blog kat opis..keh keh..

kat umah susah aa.. kang si kecik tuh menyebuk nak tekan keybod skali..huhu

irvanqiesy said...

ciannye adam...update blog dikala pagi hari...sy msuk kje kul 8.00am,sy dtg opis kul 7.30am,so time tulah sy update blog...tp kdg2 tercuri tulang gak...huhu...

Ms Lola said...

I update kat umah. Tak pun, time lunch.

salzahari said...

saya update blog bila ada idea dan tidak sibuk..kalau sibuk, saya simpan dulu dlm memory/ kepala otak) kemudian kuarkan bila tak sibuk/ bila ingat (kdg2 lupa pun, kdg2 bila ingat tu yg 2-3 entry sekali post!)

* Aliah kalau nak susu, takleh dah tunggu2...Ngamuk dia.

isabelle said...

kalau satu2 hari tu i x update blog, masa otw balik dlm keta, mrhubby akan kata..."fuiyooo! mama byk buat keje arini, smpi x smpt update blog!!!"

kalau ada smpi2 entries, dia akan sengih2 ckp..."mesti mama x buat keje kan arini?"

hahaha.
sama le, yaya. kalo ngadap laptop kat umah...adam musti nak gagau2 nyibuk...nak suruh psg thomas la, barney la...haihhh

MeL said...

i update time mika napping or time dia da tdo mlm..kul 12mlm ke atas ;P

precious innocent said...

i update kat ofis.. kalau kat rumah, tandanya time tu tgh2 dinihari la.. ryan kalau nampak i monitor pc/lappy, sure suruh bukak mcm2 aznil...

dia ketagih mcm2 aznil, i ketagih blog... lalala...

-mama emma-

:: m.u.n.i.r.a :: said...

ku hupdet blog dalam satu masa..
tulis entry bebanyak..
then set ms lean2 tuk publishkan!
hehehe nmpk cam byk je entri tiap ari kan!

ohh mmg gilo berblogging skan ni..
tmbh2 ade byk contest n giveaway!

yaya, adam tunggu turn dia smpai tertidur ek?

yaya said...

YY TO FARAH:
Kat umah memang tak tenang nak hapdet blog

YY TO AZZAMORO:
Harharhar.... bagus rase tak salah cos aku nak jugak wat statement poyo konon rase bersalah hapdet di ofc...

YY TO IRVANQIESY:
Syabas ade waktu khas utk update blog..

YY TO LOLA:
Klau dpt update di umah tu sgt hebat bagi i...

Farah_W said...

kesian si kodam...

yaya said...

YY TO SALZAHARI:
Alia sama ngna adam, kalau nak BF tu tak menyempat-nyempat. hangin mak kekadang okeh...


YY TO ISABELLE:
Baguslah laki ko tiap-tiap hari baca blog wife...

YY TO MEL:
Baguslah u mel, pkl 12 mlm ke atas update blog, cam zaman kat u dulukan stay up memlm kekonon baca buku, ngehehehhehe.


YY TO EMMA:
Aduh ryan peminal uncle aznil ghopenya....


YY TO MUNIRA:
WOW! Ko kasi pukul byk2 entry then auto publish, bagus! tiap2 hari leh baca blog ko....

yaya said...

YY TO FARAH:
Huarggghhhh... ko ckp "kesian si kodam" makin rase bersalah haku nih.... huahuahua... naNgis hati aku. insafffffff... moralnya ialah SILA JANGAN ABAIKAN ANAK WALAU ANDA SI BLOG TEGAR!

achee_b165 said...

Wahh.. sungguh kasihan adamm..huhuh!! bagus tol adam bole smpai tertido camtu!!

klu oja jgn harap la dia nak tertido sendiri... mau tarik p-na nak tido, "mama apat aa... nak tetek.."(mama cepat aa..nak tetek!) siap lepas tu...sambung lagi okies~... "baba..utup ampuu"..huhuh (tutup lampu)..walaupun kat ruang tamu..

sy berblogging x kisah dimana2... tp klu bz, langsung x update..kikiki

~p-na mama oja~

yaya said...

comel la baca yg u tulis oja ckp pelat tu.... comeeeyyy jek.

Jiji said...

opis@!~ kat rumah laki aku hogging lappie@!~

salzahari said...

hhaa..p-na..
Sama la dgn Aliah..ayat cenggitu lah kalau dia dah tak tahan 'gina' dia. Tak mengira tmpt, siap nak tutup lampu tak tahan tu!

shyad said...

oh shy pembaca blog tegar for the past 3years....tp tak penah komen apa2..huhu...

now br nk jinak2 ngn blog sendiri pulak...tu pon br ada 4-5 entry jek..sedey....rugi lak tak wat dr dulu!

kt uma pon kalo nk update tgh2 mlm buta juge, sbb kalo x, qistina sebuk dok tekan2 lappy ni..tension!

kt ofc lak...kalo tak bz mmg keje blog hopping,nk update blog kene tggu idea mari...

tHrEE oF us said...

kt opis seh~~

lantak laa dorang nk kata ape, sbb aku buat keje dulu smpai siap pastu baru update blog.. yg penting aku x kacau org.. ngaaa~~~

aku pon suka wat auto-publish.. ngehngeh!! aku taip arini, esok bru publish.. wahahab!!

yaya said...

YY TO JIJI:
Ramai pun yg hapdet blog kat ofc...

YY TO SHYaD:
Ok la tu dah ade blog sendiri, tambah satu lagi blog utk i hinggap...


YY TO 3 OF US:
Yeh auto published memang memudahkan blogger...

FaizAmYAirieL said...

mak aihh Adam sampai tertido tido tunggu mama update blog..ekeke..kalau slalu camtu alangkah bahagianye anda kan? kahhh...saye slalu berblogging di ofis..dulu mase ambik broadband adalah dgn niat x mo update blog kat opis aka curik tulang..kahh poyo..tp setelah broadband celcom ku sengal nak mampos..update 1 pic pun ambik mase berjam2..lupekan je la..buat sakit hati jerk..huhuuhh..jadik sampai skrg update je la kat blog ok dgn cover line kot2 bos nampak..ekekeke...

Cik Qemm said...

sian adam ek.

saya suka update bila kat rumah.kadang2 nak wat auto publish tak terkua ilham(sebab slalu tulis spontan).tapi kadang2 wt gak auto publish tu.huhu