Monday, June 29, 2009

Birthday party qarissa


Last saturday, we all keluar dari pagi hingga lewat malam baru balik rumah. Tiba rumah lewat malam tu masing-masing dah macam tempe lunyai, penat seharian diluar. Okeh pagi dalam pukul 11 lepas kemas2 rumah almaklumlah maid dah takde, maid baru tak sampai-sampai, we all pergi kenduri kahwin di Frim, selayang. Kawan baik saya masa zaman uni dulu kahwin, we all sangkut kat bulatan batu caves tu masyaalah punyalah lama, zul gigih gak aku nak ke wedding ko neh. lepas wedding zul saya pergi ke wedding rosli, kawan hubby, wedding die supperb, cerita wedding ni i buat entry lain yeh, khas pasal wedding. Lepas gi wedding rosli, we all gi low yat plak cos hubby nak beli lagi satu editing work station kat ofc, hadoi mak ikutkan ajelah. Lepas settle semua di lowyat bergerak ke birthday party qarissa anak watie.




Mula-mula kitaorang sesat gak nak ke rumah watie ni, Punyelah mencari mana lah aman perdana neh, tapi watie ko dah pernah bagi hint kat aku dulu ckp kawasan umah ko tu masih kategori kawasan jin bertendang so aku agak2 yg dalamlah. Walaupun agak dalam kawasan rumah ko tu tapi cantik okeh, meletop kebabom. We all sampai dah pukul 8 malam rasenye dan orang di rumah watie dah ramai pun. Adam sampai-sampai jek terus kejarkan raksasa merah tu, bebudak ketuk-ketuk raksasa merah, eh adam pun ikut, kesian raksasa merah tu....


Tengok tu adam ketuk katne tu. orang dalam tu adalah lelaki ye adam...
Okeh gambar kat bawah nih adalah kek qarissa, cantikkan....







Tak banyak gambar yg dapat snap cos ramai sgt orang, terhimpit-himpit saya ni kene tolak ngan budak dan mak bapak budak. Watie rambut ko cam kene snow okeh mase bebudak spray gadget2 birthday party tu, mahal tu rambut vouge malam tu. Semasa sessi makan-makan, saya cari gak blogger lelain tapi tak nampak pun, so saya duduklah meja yg kosong dan dok semeja ngan neighbour watie, chinese family. Dah duduk tu bantai borak ngan jiran si watie nih. Bak kata hubby saya, "U ni kalau i letak u sebelah kelindan lori pun u boleh borak2", ye saya boleh borak ngan sesape pun. Watie jiran cina ko tu tanya aku berapa umur ko? jawapan aku ialah " oh! i also donno her age....". Oleh yang sedemikian sila gi borak-borak ngan jiran cina ko tu bagitau age ko brape, eh bagitau aku skali cos aku pun taktau, wakakaka. Dari satu topic ke satu topic aku borak ngan neighbour ko tu. Tak berapa lama kemudian baru nampak batang hidung isabelle and family.


Adam, mama, isabelle, adam, papa adam. Yes our son name adam!




Gosh, tak reti dok diam!





Adam meet adam



Paling suka main buaian si qarissa neh....




Meet fatin





Congratulation Qarissa! 1 year old bebeh!




P/s: Watie, gigih aku yang duduk di ampang ni nak ke rumah kau, anyway thanks for da gift, bukan anak jek dapat party pack, parent pun dapat perfume. Thanks again!










17 comments:

Siti Fatimah said...

Best nyer party tue... rugi i tak dtg tau!!! :( coz ada something come in very the last minute tau... rugi rugi!!!! suka nyer adam... geram aunty tgk ok!!!

yaya said...

YY TO SOFIA:
I pun cari u masa birthday [arty tu, ermmm tak dtg rupanya, takpe next time kite jumpa....

Mysunshine Gift Shop said...

salam,
come join mysunshine diaper cake giveaway @ www.mysunshine2u.blogspot.com

Watie Aziz said...

Yaya,hahaha..lawak aku baca entry ko...apsal jiran aku takmo tanya sendiri umur aku kat aku ha?? mesti dia takut aku kecik hati..hahahahha...(tua sgt ker mukaa mak noks???) hahhaah

Dengan bangganya aku bgtau ..(memandangkan sikit lagi nak tukar angka 3, baik aku bgtau cepat2 ...sebab masih nampak 20 - an ..hahahahah) . Umur aku 28++, nak masuk 29 pada bulan 7 nih yer kengkawan ..hahahaha...

tq lah Yaya coz sudi datang majlis aku ...hu hu...mmg dari Ampang jauh beb ..aku pernah ke Ampang yg jem gilos tuh ..dari Klang ..adus ..jauh btol..i really appreciate it Yaya ..:) hope u like the present ...& if ada kurang2 tuh, aku mintak maaf lah yerk Yang ..

ha, nak tanya, mana ko kenal Fatin? Aku kenal suaminya si shanaz tu, dulu we all satu tusyen, pas dia kawin, terjumpa balik masa tuh dia nak collect chq utk iklan pfm aku...tuh start we all kawan2 balik. kenal ngan wife & anak dia ...ehhehe...

aku mmg jadi pokok Krismas time kena snow tuh...kong asam tul...dengkilah tuh kan ..tgk mak lawa2..nak pedajal plak...jhahhaha..nanti aku upload gambar ...ko jgn gelak plak..hahaha

tq again yaya ..love ya!!

:: m.u.n.i.r.a :: said...

wah..bestnya!bestnye!
nyesal lak tak dapat pegi..
tak sompat balik dari nogori laa

FaizAmYAirieL said...

meriahnye birthday party ni...suke tgk kek birthday girl tu..sangat cantik..

salzahari said...

kenapa ye jem teruk tu yaya? i pun gie Zoo smlm (upps..mcm terlps satu 'rahsia')mmg jem gile babas dari kepong sampai Sg BUloh. so balik tghari kitaorg lalu Jln Kuching..

::watie::
voguenya awak..hehhee...upps, Saiful nmpk sedikit besar!

azzamoro said...

mcm best jerk umah watie..huhu tak dapek pegi...

.smallshoes. said...

ey yaya!!!

Jumpe pon ur blog!

hahah.. eyh.. camne korg ( Siti/watie0 bole knal sesama sendiri ek?? mommy-bloggers or mmg knal b4 this..?? confuse kjap!

-fatin

yaya said...

YY TO MYSUNSHINE:
Akan terjah!

YY TO WATIE:
Wakakakka... aku plak gelak baca komen ko, birthday qarissa superb tau! Everything meletop and meriah. congrats! Weh, aku baru kenal si fatin la, tapi husband fatin ckp die kenal kakak aku, tapi aku tak kenal husband die tu camne die kenal aku yeh, adehhh.. pening aku. Takpe... menambahkan kwn2. Anyway watie, thanks 4 da in vitation.

YY TO MUNIRA:
Ayo balik nogori ke... best tau birthday qarissa, enjoy!

yaya said...

YY TO FAIZA:
Yeah, i agreed, kek dia memang cantik

YY TO SALZAHARI:
Gosh.. u pun terjebak kesesakan jln raya ke, tension okeh

YY TO AZZA:
Happening sgt birthday qarissa


YY TO SMALL SHOES:
Fatin i dah jump kat blog u tadi, i baru jek kenal watie, wehahhh blogger!

precious innocent said...

kek dia cam jelly, cam ryan punye dulu...

hoo. x kenal cik watie nie.. tp rasanya mcm dia p MOD sarakids je.. lalala

-mama emma-

yaya said...

YY TO EMMA:
Yelah emma jumpa watie masa msk gathering.... bile nak jumpa u lagi neh, nampaknya u kene buat la lagi birthday si ryan...

Farah said...

canteknye kek!macam sayang nak makan hehe..

waahh adam sudah jumpe buaian bes..yaya mcam kena beli satu tu hehehe..

achee_b165 said...

huhuhu.. rugi x dapat join... kena keja smpai kol10 mlm..huhuh!! maklum la sy nie kuli jer..huhuh

~p-na mama oja~

Qarissa's Parents said...

wah. boleh tahan panjang & berbelit jalan cerita ko kenal Fatin & Shanaz tuh...hahaha..dah macam filem Tamil lak aku rasa ..hahahah...

pada kengkawan yg lain ...especially yg ada anak, mmg rugi tak datang weh ..mesti anak korang suka main2 ngan Clifford & Clown tuh..hahahah... aku nak tergelak tgk Adam letak pedang belon tuh kat mana ..Sib baik pedang belon, kalau pedang btol...mau nangis Clifford tuh... hahahah .rupanya kan ..yg jadi Clifford adalah adik Zam, yg gi MSK gath gak ..kecik sungguh dunia ini rupanya!! hehehehe

nak bg gifts pada kengkawan semua yg tak dapat datang pun tak dapek, sebab semua habis dah bg kat bebudak yg datang ..sorry yerk...pasal kek tuh, aah mmg jelly kek, i beli kat Ikano, kebetulan masa jalan2 terserempak ngan Jelly kek,nampak lain dr yang lain, rembatlah sebijik... then keliling kek tuh is caramel cupcakes yg i beli from my friend yg wat business cupcakes,wat muka sesame...coz Q suka tgk sesame DVD ..hehehe

mama emma, mmg i pun datang sarakids,tapi tak perasan ur face lah yang ..harus singgah blog u pasni then next time when we meet up, leh kenal lebih dekat ..hehhehe:)

sal, bukan sedikit besar, mmg dah besar pun ..hahahaha..dia pun teringin nak rasa camner jd peknen...ahahah

azza,aku tau hang wat makan2 kat umah kan malam tuh? hehehhe...

farah,nampak sayang tapi akhirnya makan gak ..leh tahan gak sedap rasa pandan jeli tuh...

sesapa yg tak dapat dtg & nak tgk the whole cerita malam tuh, meh singgah blog anak haku ..but aku bgtau awal2 ...ia sgt pjg & penuh ngan gambar! ahahahahah

http://geniusqarissa.blogspot.com

yaya said...

yy to PNA:
Waaaaaa... sian nya kene keje sampai lewat mlm.


YY TO WATIE:
Comment ko memang panjang beb!