Tuesday, May 5, 2009

saya pakai tudung

Last weekend, we all balik hubby home town, hari jumaat dah balik cos cuti hari pekerjakan.... Hari sabtu ade family day kat rumah nenek saudara hubby. Adam menang lucky draw, hah bertuah jugak anak aku rupanya....

Belah petang pulak, my SIL nak pergi munawwarah and minta tolong tunjuk jalan, I pun tak pernah masuk kedai munawwarah tuh, lalu depan kedai adelah tu pun tau kedai munawwarah sebab selalu bayar bil celcom i kat area2 sana.

We all pergi satu kereta with 2 SIL and 2 biras i kak suzi and fiza. Maka menujulah kami ke munawwarah yang diketuai oleh si yaya yg tak pakai tudung nih ( org tak pakai tudung tunjuk kedai tudung kat org yg pakai tudung jadi ko bile nak pakai tudung yaya oiiiii.... bleh cenggitu!).

Setibanya di kedai munawwarah, i tengok2 la jugak memula tu, i tak berminat dan terus selamba lepak santai kat lantai munawwarah mengadap flat screen tv diorg tgk video demo mcm mana nak menggayakan tudung munawwarah nih. Eh, lama gak diorg nih memilih (wahwahwah.... bukan tempat kegemaran ko yaya, mulalah ko perasan lama bagai, cuba gi tempat yg ko suka org kata lama ko kata sekejap makcik yaya ooooiiii....).

I pun join lah diorg membelek-belek memilih tudung, aku pun saronglah ke muka aku selai 2 helai, nyampah lak aku tgk muka aku cam budak sekolah tapi diorg ckp ok. hhhhhmmm..... ok ke dalam hati aku?.... i decide belilah satu, lagi2 tahun nih "turn" raya kat umah hubby, haruslah MIL tanya nanti "yaya tudung mana?"

Meh tengok wajah i pakai tudung munawwarah, ok ke?















Ngehehehe... MIL tak yah risau... i raya pakai tudung munawwarah tahu nih.....


13 comments:

precious innocent said...

cute... mmg mcm budak sekolah.. hehe..

ala yaya, u nie lawa.. pakai mcm mana pun mmg lawa jugak...

errr..bila pulak haku nak pakai nie ek? -emma mama-

Farah_W said...

wahhh...cantikk...cantikkk..

yaya said...

YY TO EMMA:
Macam budak skolakan...

YY TO FARAH:
Ngehehhhe... TQ....TQ....TQ....

KV said...

comel!

salzahari said...

ye Yaya! mmg cun....(ni bkn bodek, mmg cun)

yaya said...

YY TO KV:
Comel ke kak, saye tak confident pakai tudung memula tu...

YY TO SALZAHARI:
cun ke.... nak pakai tudung lah gi keje ari nih.... ngeheheheh...

Jua Zulkef said...

yayaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cun abisssss ar!!!

Siti Fatimah said...

yaya cantek, comei sweet & sesuai..... :D

fazla said...

fazla juge xnk ketinggalan..cun gila laaaa...kalah ekin mawi!!..muahahahah!!....erk..nk tau gak kdai munawwarah tu katne ea?..;p

yaya said...

YY TO JUA:
Ye ke jua... makin up level of confident utk pakai tudung nih, kalau hubby baca sume comment2 nih sure die suka....

YY TO CT:
Tq.... ingat kan tak comel cos macam budak skola.... perasan tak elok jek...


YY TO FAZLA:
Panas si ekin mawi nanti, mokcik yaya ni bukan nye cantik cam artis2 tuh.... tapi ape2 pun "toce". munawwarah kat TTDI, ape2 pun buzz me k...

irvanqiesy said...

yaya,u mmg sesuai pkai tudung tu,nmpak elegan,serius ckp ni...tp nk pkai biar dr hati sndiri tau,mean terbuka hati tuk pkai tudung la.

FaizAmYAirieL said...

alalaa....yaya..comeynye awak pakai tudung..cute gilerrss laa...jeles daku tgk..ehehe..owh..raye mmg kene pakai tudung kalau depan mil awak erk?? ehehee..nasib x jadik mil ku...kahh kahh bedekah dekahhhh...

yaya said...

YY TO IRVANQIESY:
Tulah nak paaki tudung kene dtg dr hati sendiri, tapi buat mase ni saya belum bersedia lagi. Insyaallah akan pakai jua....


YY TO FAIZA:
Ha'ah MIL memang soh pakai tudung, tapi saya ni noty buat selamba badak... jahat saya ni kan....