Tuesday, May 26, 2009

Saya bersyukur....

Ya, saya sangat bersyukur pada Allah S.W.T kerana memahami jiwa, raga dan perasaan saya. Dari minggu lepas isnin hingga khamis saya dok ganti puasa, minggu ni pun sama, saya bersyukur kerana weekday mendung dan hujan bile weekend jek Allah bagi panas dan hujan tak turun.

Perjalanan untuk mengganti puasa masih jauh, saya akan ganti puasa sampai bulan depan, jom join saya ganti puasa. Tapi hari jumaat, sabtu dan ahad kite makan best2. Semalam hubby masakan menu buka puasa untuk saya, sangat sedap nasi goreng udang hubby, sedap hingga menjilat jari. Thanks b!
Walaubagaimanapun saya mendapat dugaan lain, susu badan saya kurang. Huiissshhhh.... adam punya mengamokkkkk.... malam2 jangan cakap la kan. Si dadam kodam ni jenis bangun malam banyak kali untuk breast feed. lebihkurang 3-5 kali. Pastu meraung-raung susu dah kosong dua-dua belah die hisap. Aduh camne ni yek. Saya nak try minum fenugerek (betul ke saya eja). kat mana mau beli itew product to boost my milk supply for my adam.....

10 comments:

Mamamarina said...

carik kat GNC .. :)

yaya said...

y to mamamarina:
Sorry saya agak mengong, GNC tu ape?

jetsetter said...

Owhh,
I rasa kt mana2 kedai herba ada kan?U try cari.Ada org kata Fenugreek campur dgn susu kan?

precious innocent said...

i ada 1 hari je lg.... tp sbb takut susu i kurang, maka i tangguh2 lg...

-mama emma-

nisa said...

Hi Yaya, GNC ni kind of pharmacy la gitu.. ada kat mana2 shopping complex.. kalau kat Pavi sblh Jco jer, kat MV searas dgn kedai herba cina, tmpt mkn, jusco, surau gitu kalau xsilap..kat jusco AU ada, mana2 pun adalah GNC ni.. jd member dpt byk diskaun.. fenugreek ni berhasil bg saya.. selamat mencoba.. :)

yaya said...

YY TO JETSETTER:
Oh really.... kene cari jugak fenugreek ni..


YY TO EMMA:
Wah tinggal 1 hari saje, jeleous...jealous...jealous... :)

YY TO NISA:
Nisaaaa.... comment u sangat membantu i. BIG THANK YOU to you dear!

salzahari said...

huu...peringatan utk diri sendiri jgk, ada 11 hari lagi ! erkk...tu pun yg thn 2007 time nak bersalinkan Aliah :(

Mamamarina said...

Yaya .. dah ade org jawabkn.. ehehe

yaya said...

YY TO SALZAHARI:
Jom kite pose together...


YY TO MAMAMARINA:
Ha tu lah... ape2 pun time kasih jugak kerana mambantu saya

kaseh.alphalipid said...

good to hear u still bf! btw...tk mau try susu alpha lipid lifeline?it's good..proven tht bole help to boost the milk production.test it! feel it yrself:)

i pon alhmdulillah...masih hangat mem breastfeed my 10 mos baby.
gdluck!
http://kaseh-alphalipid.blogspot.com/