Tuesday, May 19, 2009

Saturday happy day




Terbukti anak lelaki ku memang lelaki sejati kerana lipstick aku dipakainye di hidung, kalau girl konfem dia tau nak pakai katne


Pagi-pagi bangun buat sarapan, sambil bersarapan layan DVD barney si kodam. Mama dah siap cantik2 menawan tertawan da bom, baba pun kewl, adam maintain comel (ayat puji ahli keluarga sendiri). Selesai sarapan pagi kami menuju dengan jayanya ke gardens dan MV. Motif adelah nak cari one particular color of top yg i sgt ingini dan tercari-cari utk di matchkan dgn long skirt. Maka misi bermula....

mama panggil pun, buat dekkkk... selamba kodok jek, jalan ikut suka hati.


Kedai pertama yg menjadi pilihan hati ialah "cortefiel" kerna hatiku merentap-rentap nak masuk dalam kedai tu sebaik sahaja turun dari eskelator. Bukan aku sahaja yang sibuk memilih, pembantuku sikecik kodam pun tolong bagi aku option baju2 dan aksesori. Haruslah geng ngan mama!

Ermmm... i think this one match with mama




Haaaeeerrkkkk.... shit man, adooiii! kantoi ngan baba, baru nak buat surprise tuk mama



Top pertama yg aku cuba berwarna purple, oh bukan warna yg aku nak sebenarnya, tapi cantik sgt jadi aku gatal nak cuba, baba pulak sibuk mengejar anak bujangnye seperti paparazi bersama camera. Wah.... finally jumpa pun seperti top color yang aku nak tapi design bukan seperti yg aku kehendaki namun tetap menawan hati, maka b dan adam menjadi judges....

Me: Amacam b ok tak?
B: Errmmmm ok lah...
Me: Actually die 1 suit, ade skirt skali....
B: Oh ok la.... Berape harga die?
Me:Ha ... harga die, errrkkk.... seribu dua ratus sembilan puluh sembilan, :)
B: Hah! seribu dua ratus sembilan puluh sembilan? sile letak balik kat tempat asal die.....
Laki aku punya arahan macam pengawas sekolah, aku pun takdelah convince utk nak beli gak baju tuh, kalau bentak2 nak jugak, kang aku yg kene bentak.... Oh conversation dgn hubby tak habis setakat tuh, ade sambungannye lagi... aku pun bukak butang baju tu satu persatu seperti yg dikehendaki oleh si pengawas sekolah tu.... tengah syok bukak...
B: Eh..., Eh... nanti
Me: Dalam hati aku, wow die nak belikan untuk aku ke......
B: Jangan tanggalkan baju tu dulu....
Me: Nape? (Buat muka ala2 manje2 gitew, dengan harapan penuh di dada)
B: Meh i ambik gambar u pakai baju seribu dua ratus sembilan puluh sembilan nih...
Me: Cet! sabo jer lah....
Tak habis butang dah kene snap! Oh siapalah yang menjadi tuan kepada baju ini....



Lain yg aku nak, lain plak yang aku dapat, tetiba mata aku melilau ke arah kasut, wow.... superb giler, ape-ape hal better tgk harga dulu sebelum dapat arahan "simpan balik di tempat asal". At least takdelah sampai seribu lebeh, disebabkan suke sgt tak hengat, mak rembat jek....


Haih! adam nih, time mama nak "menerai" sana sini, time tulah ko sibuk nak dukung bagai...






Mama, this one also nice!





Akhirnya aku jumpa baju yg aku nak di MNG. Yihahhhh.... finally! So lepas hajat dah ditepati, haruslah mengisi perut yg kekosongan menanti di isi. We had our lunch at Italiannese...


Bile dah lapar, garfu pun menjadi pilihan...








anak relax, mama hoverrrr









Biler mama hoverrr tak ingat dunia, anak taknak amik gambar pun dipakse-paksenye...










Yummmehhh!








Tak payah suap-suap, adam tau makan sendiri! Ngapppp...








Okeh, dah haus....







Sambung makan balik, kalau tak pegang makanan dua-dua belah tangan tak sah...








Aaauuummmm...







New item at Italiannese, unfortunely i forgot the name, but u all MUST TRY!








menu wajib bila makan di italiannese, Classic carbonara!







Tiramitsu, dessert pilihan hati B!






Yang pasti pencarian telah berakhir dan puas hati!




Oh, i just really love so much to the max....







Si kecik ini melepek atas katil setibanya dirumah manakala mama tak sudah-sudah menerai kasut tadi macam budak sekolah baru dapat kasut sekolah baru....






P/s: Dalam perjalanan ke Gardens, adam telah mematahkan sunglass mama, sob...sob..sob... Ini merupakan satu alasan yang paling terbaik untuk membeli sunglass baru walaupun masih ade sunglass lain. Ppppsssttttt.... i dah jatuh chenta dgn satu sunglass coach. Harus mendapatkanye nanti....

5 comments:

FaizAmYAirieL said...

mama over dari anak tu perkare biase okehh..kaahhh....adam makin beso makin comey..ehehee..sgt lawak hubby u coz suh memorikan pic u dgn baju berharge 1299 tu..ekekkee

yaya said...

YY TO FAIZA:
Yeheheh.... agreed!

achee_b165 said...

hehehe.. over jgn x over..

bulat la adam.. maintain je dr dlu.. oja keding je skrg... naik kt tinggi je, isi xmau naik...huhuh

~p-na mama oja~

precious innocent said...

yaya.. lawa la dressing u nie... nak tiru leh x???

-mama emma-

yaya said...

YY TO PNA:
Oja keding ke? tgk gambar kat blog ok jek, ini beerti kita kene jumpa.
:)

YY TO EMMA:
Ha lawa....? kembang jap hidung i....
Dressing u pun lawa2 gak cos u tinggi cam model.... pakai ape pun senang masuk...