Thursday, April 30, 2009

Ketiak busuk....

Baru lepas habis event di sheraton subang tadi, balik ofc bile keje dah settle sume terus terjah ke blog2 yg lelain. Dah berhari-hari tak update cerita2 blogger lain-lain. Bile baca sekali byk senang....
I tengah pening sebenarnya, tadi mase kat sheraton ade org berbau ketiak, ye ketiak busuk, ye yang bau tengik tu. Perggghhh... tak bleh tahan, nak muntah. Rase pelik kekadang, empunya badan tu tak bau ke. Samada die memang jenis mudah berbau badan atau die tak pakai deodorant atau bulu ketiak die jenis banyak tak hengat. Come on la, dah tau ade event yg dihadiri oleh VVIP dan VIP serta segala atok nenek pangkat2 besar takan tak bleh pikir.
Saya cakap ni bukan pasal ketiak saya bau wangi harum hebat sgt. Entahlah saya emosi kot.... Maybe badan penat baru lepas organize event pastu org ketiak busuk tu berkali-kali lalu-lalang sebelah aku, tak bleh tahan wei....
Cerita pasal ketiak busuk ni, i teringat dulu mase i jumpa client di shell house di damansara, i parking di bangunan ptptn. Parking untuk visitor di basement penuh giler. So i stop kat depan pondok bayaran parking tu tanya memang dah takde parking ke? die jawab " tara la kak, ini hari memang manyak penuh, kalau akak mau akak parking block itu kireta, nanti kalau itu org mau keluar saya alih kakak kireta, kakak tinggal kunci sama saya". Memandangkan i nak cepat dan tgk ramai org block kereta org lain dan tinggal kunci pada mamat india tu, i pun buatlah perkara yang sama.
Selesai jumpa client dalam mase lebihkurang setengah jam, i pun pergi ke basement dan tgk kereta i telah beralih ke tempat lain sebab kereta yang i block tadi keluar dah. The momment i entered inside my car, nah amik kau wrrooooooo.....bau ketiak paling AZAB tak hengat punya. Rase geli nak duduk kat seat kereta sendiri, rase kalau bleh nak tukar kereta baru jam tu gak. Mase tu bersumpah seranah kat mamat india tuh.....
Sampai jek kat office terus ngadu kat hubby dgn penuh emosi, hubby plak gelak-gelak, tension gue!. Hubby tolong gi hantar basuh kereta yang berbau ketiak itew. Moral of story sile pikir sendiri....
K lah nak balik umah dan jumpa si adam kodam.... rindunya...

2 comments:

precious innocent said...

i gelak guling2 dulu leh x??? hahahaha... sekali lg.. wakakakaka...

ok dah... nnt i ingat nak sambung cite kat blog i la pasal ketiak busuk nie...

sekali lg... wakakakakakakakak

-mama emma-

yaya said...

YY TO EMMA:
Silalah sambung... nak tau pengalaman u plak.... tension woooo...