Friday, April 10, 2009

Dulu dan Kini

Tag yang dah berkurun simpan, ya ampun p-na... lambat diselesaikan tag nya. Tapi selesai jugak kali ni. Tag ni pun dah tak brape ingat sangat lebih kurang cerita dulu dan kini, maybe perbezaan dulu dan sekarang la kot. I cuba listkan mana yang ingat je lah yek sambil korek2 gambar. Mana yang ade tempelkan ajelah ye....

DULU DAN KINI 1

DULU: I gile makan coklat, tak makan nasi pun takpe janji dpt subtitute dgn coklat. Addicted giler ngan coklat. Pendek kata "coklat maniac" la. Paling suka kalau coklat yg ada almond, huih... meleleh airliur tengok bungkusan coklat, blum buka lagi. Pastu kalau dah jumpa coklat, aku dah tak peduli kiri kanan, time tu gak ngap. Tengok ajelah gambar kat bawah tu, lokasi kat tengah2 Lower ground KLCC. Bedal lah labu...


KINI: I dah tak segila dulu pada coklat, still suka tapi tak segila dulu. Selera dah bertukar + still BF adam. Lagipun usia makin meningkat so kene jaga pemakanan ( ayat sedapkan hati).

DULU DAN KINI 2
DULU: Paling suka ngan aktiviti laut, tak kiralah, berenang, menyelam, kuak lentang, snorkeling, scuba diving. Semua tu heaven okeh!. Mase tengah gile snorkeling dulu, pagi, tengahari, petang sampai nak masuk malam berendam jelah keje haku sampai 2 tahun nak tunggu hilang belang kat peha walaupun udah ku sapu sebotol abis for sun protection.


KINI: Huaa...hua... dah takde mase pun untuk aktiviti tuh, lagi2 bile dah ade adam. Tak sampai hati nak tinggalkan adam, lagi2 still breast feed anak bujangku itew. Walaubagaimanapun, zul lu tunggu gua ngan hubby gua tuk projek scuba diving kita, alang2 scuba diving tuh bos kate shoot skali dlm laut utk archive. Gua tunggu anak gua besar ckit, tapi tetiba kalau gua terbunting, tak bleh nak ckp apelah, atas bot jelah aku nampaknya....





DULU DAN KINI 3
DULU: Syahdu tul dapat keluar berdua, aktiviti dulu ialah makan, tgk wayang, makan, tgk wayang. Tu jelah yang repeat tak sudah2. Bile kuar berdua ade jek ayat seperti ": eh i teringatlah roti naan cheese kat depan ampang point tu". Tu sume ayat2 ajak membedal la, ape lagikan... Tapi gambar kat bawah tuh bukan kuar berdua, kuar ramai2 kalu idak sape lak yg ngambik gambar tukan.... gambar ala-ala perasan romantiko di tampoi....




KINI: Memang bleh aje kuar berdua, tapi TAK SAMPAI HATI tinggalkan adam, both of us mcm tu. So KINI kami kuar bertiga.....



DULU DAN KINI 4
DULU: Kalau takat pakai kebaya tu takde hal....



KINI: Sekarang yang menjadi isu dengan kebaya2 ku di dalam alamri itew ialah bahagian breast. Ye sume kebaya bahagian breast masih tak muat2. Mengigil-gigil nak cantumkan butang okeh. Oh ibu2 yang breast feed anak u all di luar sana ade ke yang bermasalah seperti i nih? Memang ade alter 2 helai kebaya bahagian breast tuh tapi bile dah alter nyampah lak tengok. Tension tau kalau cite pasal kebaya nih....

DULU DAN KINI 5
DULU: Kalau kene turun shooting pukung 5 pagi call time pkl 4 pagi pun tidak menjadi masalah. Shooting lah kat mana skali pun, sungai, hutan paya bakau, empangan lagi adventure lagi aku suke. Pastu kalau rehearsal event habis pkl 3, 4 pagi pun takde hal. Hitam lak gak kulit aku mase shooting documentary sungai dulu. Aku giler keje lah gak, sebab mase sibuk final exam kat uni dulu aku dah start apply keje sana sini ngan harapan abis jek thesis n exam aku tros keje, bosan dok umah wei. Mase tu aku pelik ngan segelintir kengkawan yg ckp"nak rilek 1 bulan dulu baru cari keje" pergghghhh gile siot, tak bleh terima. udahnye org panggil aku masuk keje mase thesis belum sempat submit kat prof, nasib aku mintak tangguh masuk keje 2 minggu kat x bos aku and die kate ok.

Dah macam karam singh walia dah tangan aku interview org syabas


Takut gak kalau aku karam kat empangan yg luas lagi dalam nih


Merasa lah gak naik kereta bomba nih cos bomba kene accompanied shooting nih



Tak pasal2 aku plak yang kene jadi talent


Oh mase buntingkan si adam pun aku masih ligat lagi buat event sana sini

Organize concert


KINI: Kalau kene keje cam aku cite kat atas tuh, aku dah agak maleh dah. Lagi2 ada anak ni kan. Kepala ingat adam je lah. Kalau PM dah takde dan aku bebetul kene take over baru aku buat keje2 PM tu. Oh pet teringat mase ko gi shooting docu pertanian, tgk gambar2 memang best tapi bila pikir balik aku pilih adam la.....




DULU DAN KINI 6
DULU: Mase aku zaman uni aku berambut pendek, gile cam budak kecik dah le badan ku kecik. Bile dah Final year tuh baru simpan panjang ckit....


Dalam lab utk subjek Food experiment mase zaman uni- lari sungguh ngan kerja ku sekarang ( sile termenung berpikir sekejap sebab aku pun tengah termenung berpikir)

KINI: Aku berambut separa panjang dan nak simpan panjang balik....




DULU DAN KINI 7
DULU: Mase kecik2 kalau nak nangis aku mesti mencebik dulu baru diikuti ngan nanges ngengada.... Itu ape yang mak citelah disusuli ngan bukti gambar oleh mak tercinta...




KINI: Pengikutnya adelah adam, tak dapat capture lagi gambar die mencebik sebelum nangis cam aku kat atas tu ha.... dalam banyak2 benda, yang tu gak ko kutip dr mama ye adam....




DAN YANG TERKINI IALAH SAYA INGIN TAG SUME YANG LINK SAYA, KALAU DAH BUAT PUN BUAT LAGI KERANA AKU NAK VERSION YANG LETAK GAMBAR SKALI, BLEH CENGGITU......




6 comments:

salzahari said...

mak oii...dah hilang lama,byk le tagnya! hehe..tag yg best tp nak cari gmbr2 lama tu lmbt skit lah..so tungguuuu!!

precious innocent said...

haha.. part baju kebaya tu mmg nak tgelak beb.. kita serupaaaaaaa.. tp i bukan baju kebaya la.. nasib baik still muat.. sbb kebetulan kebaya i xde la yg fitting giler2.. tp nie button blouse.. mencik tul... selalu sgt buat free show...

grrrr

-mama emma-

achee_b165 said...

wah.. yaya!! tahniah, last2 berjaya gak wat tag nie..siap pic lg, tu yg amik masa skit noo..hehe!

kita serupa, i pun mmg gila adventure, masa x kawin2 laut gunung semua terjah..tp bila dh ada ank nie..kena kureng kn sikit la...

bab xleh butang tuh, mmg kantoi..sia2 je free show, p-na siap letak xtra pin kt c2..hehe!! klu pakai baju fit skit, sure la ada la member yg tegur.."badan kecik, tp bre*st besau ko nie..jeles arr..huh!" segan maks.. tp senang je jwb, "klu nk kawen cpt, pastu jgn lupa BF ank, haruss jd cm aku..huhu!"

~p-na mama oja~

pet said...

teringat zaman2 ko ayu berambut panjang tapi aku suke ko rambut separa panjang lah..ahahah

yaya said...

YY TO SALZAHARI:
Ha buat jgn tak buat....

YY TO EMMA:
Oh emma u still same ngan i kan cos ade my friend yg after 6 month BF anak die breast die kembali kpd saiz asal....which mean die bleh pakai baju lama cam biase

YY TO PNA:
wahahahah... byk persamaan, bagus3X
Aduh p-na haruslah mengancam aset yg ade nikan....woot..woot... yehah!

YY TO PET:
Ye ke pet, separa panjang okeh ke? tapi aku rindu nak rambut panjang balik lah.....

Mrs Noba said...

waaaaaaaaaaa..menarik nyer kerja you!