Friday, March 6, 2009

surprise dinner anniversary

Last tuesday was our 2nd anniversary, so i did a surprise for b. At first i sedih jugak b lupa anniversary sebab sibuk sgt dgn kerjakan. But we cannot expect our partner remember everything, kalau semua ingat takdelah surprise. At least hubby ingat la anniversary tu the day before. So i just told him that i make a reservation at secret place. Hubby reponse:
B: Ha, u reserved kat ne?

Me: Eh secret la, kalau bagitau tak surprise la.
B: Ala yang... u jgn bawa kat tempat2 yg hebat sgt, nanti i pakai seluar pendek, u nak? (wah...wah... nak takutkan aku konon....)

Me: Kalau b nak pakai seluar pendek pakai lah, nanti org tu sarong b dgn kain pelekat, padan muka u....

B: Eleeehhhhh.... i tau kat restaurant menara KL la tu....

Me: Eh b ingat kat restaurant menara kl je ke yg buat camtu... (kalau guest pakai seluar pendek diorg akan sarungkan kain pelekat, so byklah mat saleh yg pakai kain pelekat kat restoran menara kl, so kalau nek kenekan hubby you all bolehlah pakai idea ni ke menara KL restaurant).

B: hahahaha... (gelak sakan)

Me: Ha.... habislah ko malam ni aku kerjakan....

B: Ala... yang jgn la skali ade org siap mainkan lagu tuk kite cam dlm cite cinta tu....

Me: Wah..wah..wah... imiginasi ko kemain.....




Lepas conversation tuh, hubby cam cacing kepanasan tak sabar nak tau i buat ape.....


Siang tu we all gi ofc half day jek pastu gi relax2kan kaki. After Lunch we did a foot treatment, pedicure and manicure. Suka tul tgk kaki bersih cantik dan kuku2 ku yg cantik menawan (perasan kejap).





menicure










foot treatment and pedicure

Dah lewat petang baru tiba rumah, layan spa q dan main-main dengan si kecik before meninggalkan die malam tu. Adam skang pantang nampak orang pakai lawa2 ckit die tau lah nak keluar. Pastu girang tak tentu pasal, perasan dapat ikut sekali la tu, tak caya cube tengok gambar bawah ni:







Yehhhh! nak keluar jalan2!


Pastu muka berubah seperti dibawah bile kitaorg nak keluar rumah, muka tak bleh terima kene tinggal, Sorry adam, mama ngan baba nak dating jap.......























Pleaseeeee....




Malam tu punye cerita, b dah tunggu i kat bawah dalam kereta, tapi kene halau dengan i bile i sampai di kereta, bukan halau ape, kene tukar duduk kat seat co-pilot. Sebab tempat tu b tak tau so i lah yang drive the car, tak cukup kene halau malah b diikiat oleh i. Teruk tak penderaan anniversary ni????? Bukannye ikat badan b yang montel tu tapi ikatan tutup mata supaya die tak tau kemana i drive kereta tu...... Nak tgk gambar die kene dera...... sila scroll ke bawah:




























Penderaan ke ni?





Tempat yang i nak bawa b tak jauh pun dari rumah. lebihkurang 3-4 minit pandu kereta, tak kisah la mata kene ikatkan. Macam2 b tanya on the way kat tempat tu "kite katne ni yang", " eh kat jalan besar dah ye", "eee... mesti kete sebelah tu pandang ingat u culik i" "eh cam sharp corner ni, kat mana u bawa i nih?"


Haih.... nak aje aku ikat mulut die ni kang pulak....

On the way tu i tanya b, " ok la b, i bagi u teka 3 tempat yang paling u rase i bawa u nih".
Jawapan b ialah bora ombak, restoran berputar menara KL, KLCC. Jawapan b sume salah! kekekeke.....

Dah sampai kat tempat parking, dan2 tu Hp berbunyi, restoran manager tanya i jadi datang tak? Oh yes...yes... i at car park now....
B plak nak buka mata die yang kene ikat tu, i ckp belum lagi.

I pimpin die turun kereta ala2 "achi-achi buka pintu" sampailah ke pintu gerbang restaurant tu baru i suruh die buka ikatan tu..... B makin tak sabar nak buka ikatan tu cos the moment u enetr to that place bau wangi bangat....






The moment he open his eye






This is the first view of him



Hubby and me





Special deco for us





Cube u all teka katne we all dinner malam tu? ok la ok la ok la..... sila klik disini



Can u feel the ambience?????




Appertizer





Oh we all dinner kat "mandi mandi". Hubby i ni selera die masakan melayu, that ywhy i chose "mandi mandi". Dekat tamarind spring tu ade lagi 2 restaurant di bawah tu which is il tempio for italian food dan tamarind hill thailand and vietnam food. Service superb! mase i datang buat reservation tu actually i minta gazebo yang atas bukit tapi manager tu ckp die open utk valentine day dan harga die utk dok kat gazebo tu termasuk makanan rm1,000 ke atas. So manager tu tau i nak celebrate anniversary so die deco khas utk gazebo pilihan i yang lain and special menu design for us. The only thing that i wanna say is AWESOME!. Yes everything awesome! Oh below is menu yang die design khas utk i, die fax kat i the day before ( cuak ok kalau b yang received fax tu).

STARTER
Crispy crab sticks
Glass noodles, mia seafood and herb

MAIN COURSE
sauteed beef + sawi green with oyster sauce
squid sauteed with salted egg yolk
Red Tom Yam small siver Lobster
Kailan salted with salted fish

DESSERT
Pink diamond

DRINKS
Fruit punch


Layan gambar je lah....













Super yummeh














Pelukan dari b

I love u so much b!

16 comments:

!Nt4N said...

yeahh..aku pun rasa berdebar2 mana la ko nak hangkut laki ko mlm2 tu..siap nak tutup2 mata..so lepas dinner tu laki ko kijekan ko balik la eh??

weeeeeee :D

precious innocent said...

isk... cute la cite u nie... i pun bdebar nak baca smp habis entry u nie...

sweet tul u & hubi...

-mama emma-

salzahari said...

wahh...i pun suspend gila, u kata 3-4minit je so i ingat mesti blkg rumah u je :p

mine on 13th..tak fikir pun nak surpise2, dah 5th year! :p just sent him a card..uhuu...budget constraint ler bln nih!

FaizAmYAirieL said...

wah..really surprise..kalau husband i mesti die dah tanggalkan penutup mate tu sblm sampai ke tempat kejadian..kaaaahhh...anyway good surprised la u buat..cian adam tinggal erk..ehehe..

pet said...

wah wah kemain ko meletop yeh mummy..sekali sekala tinggalkan adam ni ade "baiknya"..manela tau pasni adam "berkawan" pulak dengan adik baby girl...ahahahahaha

CoNniE said...

very surprise.. uhuhuhu...

Farah_W said...

bestnye!!!! romantik gak ko eh???hehehe...anyway happy anniversary yaya & hubby!!!!

yaya said...

YY TO INTAN:
Ngeheeee... ko tau2 je kan....

YY TO EMMA:
Ubaca pun berdebar gak rupenye yek, camnelah debaran laki aku harituh.....

YY TO SALZAHARI:
Haruslah wat surprise gak...

YY TO FAIZA:
maknanya u kene test wat kat husband u neh.... betul ke die akan buka mata cpt2.

YY TO PET:
Tulah tengah pikirkan adik buat adam nih, cececewah... gir yek....

YY TO CONNIE:
Surprise ke, tq!

YY TO KAK FARAH:
Haruslah romantikoooo...
Anyway thanks for the wishes...

Jua Zulkef said...

congrates..
lawak seh tgk penderaan fizikal yg u buat kat suami u. gilalah bertabah dia didera begitu.

hubby said...

ooooo...surprise yeee
nanti dia..baba punye turn plak.. tungguuuuu...heheh

anyway thank honey 4 da surprise.. mmg jadik.. mcm2 time tu dlm fikiran..maklum la b kan pemalu.. kot2 benda pelik2 lak yg honey nak buat..malu i tau..

terima kasih kerana menyayangi b..
terima kasih kerana menjaga dan melayan kerenah b dengan sabar selama nie...I LOVE U HONEY! I LOVE U..terima kasih hadiah yg honey bagi tu.. b suka.. apa lagi ek? mmmmmm...ntah la..eee b suka sangat... thank 4 everything..

len kali buat lagi ek.. kekekee

thank u honey... LOVE U...MMuuuuaaaaaaHHHHH!

yaya said...

YY TO JUA:
ngehe...haruslah die tabah, kalau tak habis plan i.....

YY TO B:
tQ KERANA MELAYAN HONEY JUGAK KERANA NAFSU HANEY SUME BESAR TERMASUK NAFSU BERSHOPPING, HARAPAN HONEY B JADI SUAMI YG SOLEH DAN LEBIH PEMURAH PADA ISTERI ( HARAP ALAUN BULANAN INCREASE DIMASA AKAN DTG, WAKAKAKA....) MMMUUHHHH....
Ucapan yg real dah bagi arituh, ni ucapan mengada2.

Siti Fatimah said...

HAPPY ANNIVERSARY TO U & HUBBY
Semoga bahagia selamanyer amin....

Nurhayati said...

best best best =)

FaizAmYAirieL said...

really2 lomantik la u all..anyway ari tu lupe nk wish..this is your 2nd anniversary rite? Happy 2nd Anniversary for both of u..

yaya said...

YY TO CT, NURHAYATI & FAIZAH:
Thanks girls!

achee_b165 said...

wah..romatik gitu yaya..cute la u all nie...pasangan yg secocok!!

Heppi aneberseri..semoga semakin berseri2 gitu..hehe!!

~p-na mama oja~