Thursday, March 19, 2009

Mat Korek!


Sejak akhir-akhir ni saya dapati barang-barang dalam rumah saya banyak yang dah rosak atau berlubang. Saya pelik satu-satu rosak. Hari pertama tengok berlubang kecik, the next day makin merebak lubang jadi besar. Contoh paling mudah adalah seperti gambar di bawah:









Lampu Ikea ni bukan dah berlubang lagi dah, tapi dah koyak rabak....
Ada satu hari tu saya balik rumah awal petang lebih kurang pukul 4.30, waktu tu adam sedang tidur dan cuba teka maid saye si naza tengah buat ape? ye die sedang menjahit langsir saya seperti dibawah:











Dan dinding dekat bilik air dalam bilik tidur saya pun macam nih jadinya:




Asalnya terkopek kecik jek, tapi dah kene korek2 jadi besar cam sekarang....

















Ini semua kerja si "Mat Korek":








Kepada kawan2, saudara mara, atau sesiapa yang datang rumah saya, sila buat-buat tak nampak atas segala barang yang telah di korek oleh "mat korek".
Nasib adam dah pandai korek hidung sendiri so tak payah mama bersihkan hidung adam lagi!


7 comments:

salzahari said...

hahhaa.......
dia ada psgn, minah korek. tapi minah ni tak reti lg korek hidung sendiri!

habih dikoreknya kuping (luka kat kulit)i, pintu bilik kitaorg kat rmh nenek dia, apa2 bekas tumpah kat carpet yg dah kering tu..jgn sok2 dia pi korek kucing2 rumah atok dia dah le!

achee_b165 said...

heheh..comeinya adam..korek jgn x korek..heh!!
~p-na mama oja~

yaya said...

YY TO SALZAHARI:
Oh ade geng minah korek jugak rupanya... kekeke...

YY TO PNA:
Terlebih korek dah ni camne.....

YusVogue said...

babes... tell me about it.. kat rumah i tu dinding dah cat.. kalau tak memang la habis dikorek..
skang ni dok aim kan polisterin yang alas aquarium plak.. sabo je la..

btw.. company you ni event organizer ke? if yes.. bole bagi contact.. tak? thanks.

yaya said...

YY TO YUSVOUGE:
Aduh yus, nih belum masuk bab2 conteng dindingkan...
Oh yeh... w r event manager, contact person, u can always asked me to do a company iontroduction. Anytime... Just need 15 min to present the company profile and showreel.

YusVogue said...

oyeke? bole bagi contact number you plus your company details to my email address tak?

yusvoguecollectio@gmail.com

by today k.. thanks.

NuRuL DhiA said...

aiyoo...sgt chumel la ini budak main korek2..ekekek