Friday, February 27, 2009

Rase bersalah.....


bile dah jadi mama nih dan pulang lewat ke rumah. Semalam i sampai rumah lebih kurang hampir jam 1am rasenye. Yang pasti adam dah tido. Nasib baiklah i balik dengan neesa, kalau plan asal nak balik ngan b memang lagi lambat sampai rumah, yelah nak kene tunggu diorang meeting wrap konsert m nasir tuh lambat. Haih nasib baik la haku tak involve sgt ngan job konsert m nasir nih bleh tahan dah almost 1 wekk hubby balik paling awal 3 am.
Setiap kali kene pulang lewat rumah kepala tu asyik ingat adam jek.... macam dulu i kene handle event kat dataran merdeka, 2 pagi baru tiba rumah, perghhh.. headache tul minggu tuh. Bila tiba rumah angkat adam perlahan2 dari buai kat bilik naza dan terus transfer ke katil i. Perlahan-lahan i cium2 pipi adam dan selalunya adam akan rengek2 manja, i ape lagi nahhhh..... sumbat nenen teros senyap adam.
Hati i ni rase bersalah betul ngan adam sebab tak dapat spend time kat die pada malam tu, samalah macam semalam. But today when i drove my car to the office alone, terdetik dan terfikir di kepala, "rase bersalah betul aku kat adam sebab takde masa dengan die semalam, tapi mase aku dulu2 sangat jaranglah nak rase bersalah dengan mak dan abah sebab balik rumah lambat". Tu lakan bile ade anak baru rase dan terfikir sume tu............
Okeh lah nak tutup cite sedih tuh dengan cerita gembira, i baru balik dari robinson gardens, cetttt... takde yang menawan hati pun utk brg2 i TAPI as usual i beli brg2 adam. Semalam pun dah shopping baju2 adam kat 1 utama. Esk pun nak ajak b gi 1 utama cos i berkenan baju kat Jaspal again......... Jaspal kat 1 utama lagi byk choice dr pavilion plus ade diskaun....
Happy weekend everyone!

7 comments:

achee_b165 said...

emm..tu arr.. sian klu balik tgk bby tido..rasa sayu jer...

tp x per mama dia, cari rezeki utk kesenangan adam gaks...heh!

p/s: p-na kol5.30 je dh x sbr nk balik(biasa la keja ngn org) tp kdg2 ada dateline lwt gak... rindu oo..ingat dia dok tgu kt pintu..sedey!!

~p-na mama oja~

precious innocent said...

sedih la i baca entry u nie yaya...

sbb tu hubby i dah xnak kene agency.. dulu masa bujang, dah biasa tido kat ofis...

mujur la nie dah dpt inhouse.. huhu

-mama emma-

Yati Salem said...

"hi,can we exchange our banner,if u done have banner i still can post yur link,plesae let me know after it done.thnak"

http://www.riqzmiecreation.com/

Siti Fatimah said...

me too lah yaya have same feeling dgn u...especially i kalau ada musim tender nihh abiz anak i mmg tgk dia time nak send pi school and mlm je tuhh pon dia dah tido arghhh miss her so much... but we as parent no choice have to go through jugak!!! sgt sedih ok :( but i know 1 day our kids will understand kita keje pon tok dia jugak.... (ayat sedapkan hati sendiri...)

FaizAmYAirieL said...

Yaya anda di tag k..sile ambik di blog saye ok..eehhehe..Hot Mummy Tag..

alaa ciannye..biasela kalau dah keje camtuh la..daku lagik la balik cepat tp sampai umah mlm jgk..ehehe..redha je la k..pengorbanan kan satu keindahan..

yaya said...

YY TO ALL COMMENTER:
Same jugak rupanya....
faiza tag u nanti i buat k...

FaizAmYAirieL said...

Yaya ade 2 tag yg u kene buat hot mummy tag n pregnancy tag k..jawab jgn x jawab k..n ade 1 award be fren..sile ambik di blog saye erk..tq..keep in touch k..