Friday, February 13, 2009

jom layan!

Jom layan scene2 kehidupan i yang dah terlepas dan tak sempat nak post entry ni kan so i lambak skali ni ha....

Scene 1: Watching TV - adam ni memang suke tgk tv, cuba tgk screen tv i tu bebetul, cube
teka cite ape? ye anak i layan cite Titanic okeh, kate winslet nak terjun
dan belakang kate tu si hero. Jangan memain anak i jiwang jugak tau!
Layan cite titanic pada pkl 12.30 mlm di HBO.







Scene 2: Hi-tea at Secret Recipe-Masa ni teringin sgt nak makan kek, so kami berempat pergilah ke secret recipe. kenapa berempat? Oh my niece pun ikut, cute little girl iman. Aktiviti dah semestinya makan dan menyepahkan meja. Oh mase ni terjumpa mak neesa, sgt kelakar kerna mak neesa ingat kitaorg dah ade 2 orang anak, hehehe... "autie yg no 2 belum produce lagik"....



























Scene 3: Ragam adam- Ini cerita memang sakit hati, I sembahyang mengadap almari baju i, ikut arah kiblat la. Si dadam kodam nih memang suka selongkar almarikan... aduh tengah sembahyang tak khusyuk sebab hati aku mendidih jek tgk si adam selongkar sepah2 dgn senang hati "perasaan dlm hati tu - nanti ko adam lepas mama sembahyang nih mama cubit kamu!" tu yang kate tak khusyuk tu. Yang si adam ni pulak punya lah naik sheikh menyelongkar sampai mama dah abis sembahyang tak sedar yg mama ni amik hp snap gambar die. keje die selongkar pastu dok dlm almari, pastu turun balik than masuk dok dlm almari balik. Sekarang i dah beli "child lock", padan muka anak bujang i tak dpt menyelongkar lagik........

step 1


step 2

step 3



step 4



Scene 4: Splash- Ini cerita masa holiday kat a famosa resort, biasalah si adam nikan bile dapat main dgn air no 1. So i bagi dia berendam lame sikit......

Scene 5: Sand and beach - Waktu ni di kala jam 7.30 pagi we all sudah ade dipantai. Ini idea dan projek hubby pergi mengisa. Best jugak mengisa ni rupanya, we all dpt banyak udang berkilo-kilo okeh, minggu tu everyday ade lauk udang. Oh anak i memang suke lah ke pantai, yang paling best dapat main pasir pantai, tak caya? jom layan gambar....


















4 comments:

CoNniE said...

Best tgk part masuk almari tu.. hehhehe.. so cute...

Nurhayati said...

hihihi scene 3 paling best skali.. usaha gigih si Adam ni masuk dlm almari yer.. sian mummy dia nak solat pun tak aman. :)

scene 1 tu elok je Adam tgk tv dok diam2.. kalau Zara dia dah kat depan tv tepok2 skrin tu..huhuhu

CoNniE said...

Kite exchange link buley?

yaya said...

YY TO CONNIE & NURHAYATI:
Thanks 4 drop by, pasni tiap hari saye gi u all nye blog..........