Tuesday, January 6, 2009

Wonderful sunday morning!



Last sunday morning we went to the Lake garden. Yay! such a wonderful sunday morning for us!. Okeh pada pagi yg syahdu sedang mama and baba tidoq, pkl 6 pagi si kodam nih dah bangun, korek2 mata mama lah, cakar2 hidung mama lah. Aduh apsal la si adam nih kejutkan mama bangun subuh pkl 6 pagi, mamakan salalu solat subuh pkl 6.30 nak oiii... awalnya... (setan dok merasuk aku lewat2kan subuh). I pun bangun je lah solat subuh pastu ajak hubby gi lake garden. Si kecik nih kemain sukelah.... I bawa 'wagon' adam tapi langsung tak bawa kuar dr kereta, hampeh tul... Seawal pkl 7.05AM kitaorg dah sampai, tempat parking pun hampir penuh.





Adam terpegun tgk air terjun nih





si kecil dan si besar




Kat lake garden nih penuh dgn org cina, manalah pergi org melayu kita yek, mungkin ramai yg masih dilamun mimpi bersama bantal kesayangan. I notice yg org cina nih ambil berat menjaga kesihatan, lepas satu persatu kumpulan atau keluarga cina yg i jumpa beriadah/ jogging.


adam pun nak tai chi jugak...




Nih bile baba dah tak larat nak kejar si kodam





Lebih kurang pukul 8.30 pagi kitaorg mula cari makanan so pegilah kedai 'bawah pokok' (gelaran kami pada restoran kecil di lake garden). Kedai nih memang glamour di lake garden kalo sape2 yg selalu gi lake garden. Menu tak yah risau, memang byk gilos, nasi amabang ade, mee/beehoon sup ade, mee goreng ade eh mcm2lah, kuih pun same. Hhhaaa.... kat sini memang ramai org melayu, bab2 makan memang terror kite nikan termasuklah aku ni ha...Kalori yg aku dah burn tadi semasa dok lari2 kejar adam sana sini aku top upkan balik, bleh?.



ini baba punye keje bagi anak minum sejuk walau dimarah oleh mama

Padanhal mama dah bawakan air masak utk adam, baba nih memang tau!. Kekadang geram ngan husband ni yek!. Si adam ni plak kemain menyedut air tuh, first time dpt. kemain syok la.... Eh, i cite tak kat u all yg anak i si adam nih sejak umur die setahun baru2 arituh, adam minum susu dah tak pakai botol dah, die pakai cawan. So what i did, i bancuh susu dlm botol utk sukatan 3 atau 4 auns pastu tuang dlm cawan coz si kecik nih nak minum dlm cawan. Kalau i bagi botol die lari tak mau minum tapi pakai cawan adam nak. My mom and my sibling ckp ok lah tuh, senang. Tapi i tetap rase pelik coz bebudak lain minum susu dlm botol anak aku plak yg nak pakai cawan. haih... adam2...




Wajah tak mandi anak beranak




wajah b bile marah anak





Aksi top up kalori dlm badan



p/s: u all try la gi lake garden pagi2, best....

8 comments:

YusVogue said...

macam best je..
bole la ajak Hubby g this coming weekend lak.. macam tak caya je lake garden dah cantik cam ni..

btw.. yaya you park kete kat mana ek? masuk dari entrance maan?

salzahari said...

oo..psl minum cwn, mmg budak BF bila cecah setahun dah suka try minum cwn. sama la dgn my lil' princess! tapi bknlah cwn betul (tu kena bantu),cwn yg ada straw tu dia dah leh sedut sendiri!

ok ape, tak gonggong botol ;) Aliah lum minum ais,tapi aiskrim dah rasa la sesudu dua..ehhehe! milo baru try bagi beberapa sudu bila km kuar breakfast di mamak..our Sunday routine.

yaya said...

YY TO YUS:
Yus, nape i tak leh masuk blog u nih... haih dah lame nak masuk, kerinduan tau. bile i klick blog u jek die tros kuar ERROR. Nape yek?
Oh kalau u dr arah bulatan bank negara u naik ke arah lake garden tuh nampak traffic light tros belok kiri n tros belok kanan yg ade gate besar. tros jek nanti nampak carpark nad kat ctulah jugak ade kedai mkn.


YY TO SALZAHARI:
oh yeke... tapi adam nih memang pakai cawan org besar tuh. minum susu dlm cawan mcm minum air masak seperti org dewasa tuh...
mcm2 budak nikan...

Farah_W said...

dah besar adam...comel

supermummy said...

wah samala ngan anak i pon suka sgt air sejuk..tapi bila dah terlebih minum sampai batuk2, kita pulak yg susah..hehe

Nanie Haron said...

Yaya dear,

You've been tagged.
Kindly check my blog.
Thankie.

siti fatimah said...

wahh lama betul i tak pi lake garden tuhhh nampak cam dah byk berubahan and lagik best je!!! nak kena pi gak nihhh cam lahh we all leh bangun pagi2 hehehe...

yaya said...

YY TO FARAH:
Ha'ah dah besar dan banyak ragam... penat kak farah oooiii...

YY TO SUPERMUMMY:
Tulah... budak nih kalau dpt air sejuk kemain taknak lepas....

YY TO NANIE:
hah... ye ke, memang nak terjah blog u jap gi nih...

YY TO CT:
Pergi jgn tak gi....