Thursday, January 22, 2009

jalan-jalan di melaka...



memang seronok. Actually, holiday at melaka sepatutnya semasa chinese new year, tapi hubby last minute tukar fikiran, hayo... kelam kabut makcik call Afamosa resort tukar hotel reservation date. Hubby takut jln2 kat melaka waktu chinese new year sesak gilos. Hmmmm... sib baik i tak ckp byk ngan hubby n ikut jek, memang selesa jln2 waktu bukan public holiday, org tetap ramai tapi takdelah sesak okeh. Pergi hari sabtu pagi and balik ampang ahad petang, just a short holiday for us. Sungguh menyeronokan....



Abg beca





Meriah betul beca ni....


Hari sabtu we all sampai lebih kurang pukul 12.30 tengahari. Jalan-jalan kat bandar hilir. Park kereta kat Mahkota Parade, dah byk shopping mall kat melaka ni rupanya, dah ade dataran pahlawan, uuiiisshhh... dah lama tak jln2 melaka nih sampai tak tahu pun ade byk benda baru kat melaka. Makan kat mahkota parade pastu naik beca gi "jonker walk". Meriah kat jonker walk ni coz diorg dah start deco chinese new year. mcm kat bandar china rasenye. Shopping2 ckit kat jonker walk street. Mcm2 gak borong, i beli magnet kat freezer tu, tapi bleh hilang bila dah sampai umah, mesti tercicir. Aduh tension gue. Oh ade satu kedai tu best gak, i beli hair clip, rupe die hampir same dgn evita peroni, eh memang samelah coz hand made gak, harga hair clip tu rm12 jek, kalau kat evita peroni mesti rm90 keatas punyelah....




Jonker walk street




shopping2




adam



Lebihkurang pukul 4 we all gerak ke alor gajah utk check in kat Afamosa resort. Sampai lebih kurang pkl 6 terus mandi2 and solat maghrib keluar pergi cowboy town kat dlm a famosa tuh.

Ade mcm2 performance, best gak kat cni ade amik gambar ngan singa, orang utan and hubby pegang anak harimau amik gambar. Afamosa ni pandai buat duit, soh org amik gambar pagang sume binatang2 diorg tuh pastu nak gambar sekeping bayar rm 21. Pandai buat sales diorg nih...




Cowboy town





Tgk ni adam tarik rambut mama!






Why so serious?




haaa...senyum mcm ni la b... (adam dah ngantuk)




syok sendiri nih...




Red Indian man





Cowboy town



For the next day we went to safari park. Alahhh... lebih kurang masuk zoo la, tapi ade byk performance such as multianimal show, birds show and wild2 west show(yg ni tak gi coz dah penat). Adam bleh rilek jek tido mase tgh tgk multianimal show. Aduh anak aku nih, tapi alhamdulillah coz adam ni tak banyak bunyi, die nak tido, die tido jek tak kira bising ke tak dan tak merengek2.


mama and adam




suke sgt gambar nih...





Elephant show





Safari world





Harimau ni dekat sgt...





selamba jek dah tido anak aku ni... ( nasib baik bahu baba tu terlebih tegap nak caried adam)





kuek...kuek..kuek...




Baba with eagle




adam suke betul ngna kambing2 nih




P/s : saya tengah sakit kepala nih, kat luar tu panas betul skang ni yek........ headache!




7 comments:

YusVogue said...

wah..bestnya.
melaka is our next family trip insyallah hehe

fazla said...

wah..seronok ea jalan2 kat melaka..kt slalu gak g melaka anta adik balik matrik..tp x pnh lg jln2 kat situ..juz anta je then trus blik..best gak melaka ek..(;..xpe nxt time akn kupastikan aku akn jln2 di sekitar melaka nih..

precious innocent said...

berani betul adam dgn ulor tu...

-mama emma-

yaya said...

YY TO YUSVOUGE:
Best...best...
enjoy ur time babe!

YY TO FAZLA:
hANTAR ADIK JEK?
HARUSLA JLN2 KAT BANDAR HILIR BAGI POKAI CKIT...
ngeeheheheh...

YY TO EMMA:
Adam nih bagi pegang rimau pun selamba jek... tak tau ape yg die takut setakat nih....
risau gak tak takut ape2

salzahari said...
This comment has been removed by the author.
salzahari said...

kalau tgk my post on A Famosa..hee,tak best mana lah! mgm depa suka buat duit jer..

hee..nasib beca tu takde org nak kayuh kalau tak kesian jugak! :P

cakap psl takut...my lil' princess pun sama. taktau la apa dia takut,sora saya bebel2 kuat pun tak berjaya. cubit2 pun dia mengekek! em, tapi atuknya kata dia takut lipan...haa,mmg elok lah takut benda tu.

kalau cicak, dia tak takut...tp siap panggil mcm kwn lagi,"cak..cak.." :p

Mrs Noba said...

best nyer ke melaka nih...
gbr adam dgn ular, yikes!
berani nya...