Monday, December 29, 2008

I'm back!

Yes, i'm back! It about 2 week i'm busy with my worksssssssssss. Within that 2 week i even dont have much time for my little adam. Can u imagine how hectic and exhausted i am? went out for work and adam still sleep and come back home adam also sleep. 8am kuar umah and balik rumah sometime 12 mid night 1 pagi pun pernah. ade skali tu we all balik umah pkl 11 mlm, adam dah tido and my hubby gi kejutkan adam bangun tido coz nak main dgn die. kesian kat adam....kesian kat we all too.
I pun dah lame tak update my blog and tak update cite2 kat blog kengkawan. Ade 2,3 blog yg i sempat gak jengah2 dlm keadaan busy2 tuh. Skang barulah sumenya okeh, event dah abis, shooting pun dah settle tinggal post-production je...Now what i need to do, PREPARE AND PLAN for next year. There r a lot "thing" inside my head, everyhing to ensure Medialiser more success.
Okeh stop talking about work. This week cuti sabtu, ahad and isnin, oh saye ingin mengucapkan selamat menyambut awal muharram kepada sume umat islam. Ramai orang memberi ucapan "merry christmas" tapi kurang pula yg mengucapkan selamat menyambut awal muharam. Adalah haram umat islam mengucapkan "merry christmas" kerana ia beerti Sejahtera Keatas Tuhan Yesus (NAUZUBILLAH) . Dengan perkataan sahaja kita boleh rosak akidah, yakni murtad. Saya hanya berkongsi disini.
Minggu nih saye tak kuar kemana2 walaupun mase saya sibuk kerja arituh, hati saye memberontak nak ke shopping complex kerna year end sale promotion. Tapi skang saye dah kurang excited sebab perasaan saye minggu nih adelah nak duduk dirumah bermain bersama adam. Saya rase bersalah sgt kat adam mase saye sibuk arituh coz weekend tu pun saye kerja ade shooting di ptrajaya saye angkut adam skali gi, sib baik mia(my maid) tolong jage adam at shooting location and hubby too, oh of course hubby ade nak tgk staff die wat keje skali.
Walaupun minggu nih plan nak bersantai dirumah bersama adam and baba, kami keluar jugak dan schedule cam penuh gak, sabtu gi kenduri kahwin di bangi, Ahad my parent and kak ude family lepak at our house - hi-tea we all wat karipap ramai2 sambit chit chat and gossip2. meanwhile monday which is today ade wedding kat gombak. Phewww... ingat petang nih nak turun swimming pool ngan hubby and adam. mesti adam seronok main air....
Okeh will update more story morry especially about my little adam. A lot of new thing he found and discover....

2 comments:

mrs noba said...

welcome back!
SELAMAT MENYAMBUT THN BARU HIJRIAH.

yaya said...

thanks mrs noba.
salam maal hijrah to u n family too!