Tuesday, December 30, 2008

Di tag oleh mrs noba

Facts & Quirks
1. List these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog.

3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.

4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

5. Link the person who tagged you.

6. Leave a comment for each blogger.


Seven Facts About Me:

1. I have a happy family, husband and son. happy with my life now and rase cam nak preggie lagi. wowweee.....


2. I love with my job now, eventhough what i learned at uni totally different area from what i'm working and do now...


3. I love blogging and a very big thank you to pet who teached me or introduce me about blog. Actually when i'm blogging it help me to release my tension. some time i feel it like therapy for me. thanks again pet!


4. I love shopping and to bad hubby love shopping too. When i'm shopping hubby will help me choose- most of the time but not everytime. Kalau ajak gi shopping mall rasenye tak pernah lagi mendpt tentangan. sgt bersyukur dpt hubby tapi kekadang menakutkan krn tiada yg mengahalang kecuali my mom yg selalu marah aku bershopping.


5. I miss my long hair, huwaaaahuwaaa... hubby also miss my long hair and keep telling me don't cut ur hair short again....ngeee...


6. I think i'm not a 'tecnology' person, what i mean ermmm...give example better, hubby bought dopod for me last year, hati ni kemain gembira tapi terkial2 nak pakai, i pemalas nak explore benda2 technology nih....pendek kata malas nak explorelah... tengok je blog aku ni ha, paling simple, org lain punya berdesign bagai, aku malas nak mencari dan godek sana sini....


7. I love to do hair treatment, but since married i'm not maintain do it every month like before married HOWEVER hubby help me to do hair treatment at home. He will put the masker, oil and massage my head. I love u b!



Six Quirks About Me:


1. Seldom to get dry lip but once i get my finger can't stop koyakan bibir kering.


2. I drive car without wear my shoe/sandal. Dah biasa bukak kasut bile memandu, rase selesa bila tak pakai kasut. smooth jek tekan pedal, tak kiralah kete manual atau auto, mokcik memang selesa memandu kaki nih berbogel tanpa kasut.
3. Pantang nampak kopeng/bekas luka suka sgt kopek2 bekas luka tu bile kering.
4. Oh this is dangerous and i should change it, selalu tak pakai safety belt bile memandu atau jadi penumpang ape tah lagikan.... Bagus kerajaan soh pakai safety belt bile naik kenderaan tapi aku yg degil dan tak jadikan amalan....(tak selesa rase cam kene ikat).
5. I think i am quiet fussy, for example i tak suka org pinjam/pakai telekung sembahyang i which is not good apelah salah ko bagi org pinjam wahai yaya, teruk i nikan. coz i perasan cam ade bau asing kat telekung i, sgt tak tahan tgk telekung org yg dah kuning2 kat keliling sarung muka. ye saye cerewet. rumah saye ade dua span dan gel sabun yg berbeza utk basuh pinggang dan cawan. hanya my maid n i jek yg tau that y org dtg umah i tak yah basuh biar my miad mia yg basuh. ade 3 blender di rumah which is khas utk blender makanan adam, jus buah dan masak2, 4 chopping board yg berbeza ikut color dan khas utk poultry, buah, sayuran dan kuih2. 3 bakul baju yg berbeza2.Tak perlu lah saye listkan sume, Oh saye cerewet in certain benda wich is sometime not good i think. Tahun pertama kahwin ngan hubby byk berbalah kerna cara berbeza now hubby dah faham cara saye. Well itulah saye....
6. I will cry when i in stress/ tension.
7 person that i tag:
1. pna - mama oja
2. emma - mama ryan
3. cikpuanmuda
4. Intan - mutuk
5. kak farah
6. munirah - triplet
7. salzahari







8 comments:

achee_b165 said...

huhuh...terkena sudah!!
okies sy akan buat cikgu...tp...ada tp tu..tguuu...ada beribu2 lemon dlm draft..huhu!!

~p-na mama oja~

yaya said...

YY TO PNA:
Ngehehe.. sila buat assignment yek kalo tak nak kene denda berdiri atas kerusi.....

ma2mutuk said...

yeaaa kena tag..mak suka!!

mrs noba said...

hehehe..buat pon! :)

precious innocent said...

mak udah kene... hu hu... dah brp ek tag i??? dah smp 1 billion ke??
hu hu

-mama emma-

yaya said...

YY TO MAMA MUTUK & EMMA:
Sila-silalah buat.......


YY TO MRS NOBA:
Ha.. tulah mrs noba, buat juga akhirnya.... arituh busy sgt...

salzahari said...

yaya...later2 la okey?!! baru naik kije nih..huhhu...nak buat appraisal staff dulu,then follow up databse yg kong time 'boss' cuti,tulat nak gi Kuching lak! so kena prioritize lah (ayat azam thn baru :p- poyonya)

MAMA LIZA said...

yes, I agreed blogging is like therapy for me to....I boleh luahkan semua kat sini, tak der sape nak marah kan :D