Wednesday, December 10, 2008

Adoi! sakit la.....

kaki dah terlebih tuh ...dah besar anak mama
1 year old injection! yehah....I letak reminder kat my PDA supaya tak lupa adam nye 1 year old injection. Tak sabar nak tgk si kecik nih kene cucuk. Dulu mase adam kecik2 baby die tak nangis bile kene cucuk, mostly buat muke taktau jek.... tapi dah lame tak kene cucuk ngan jarum, hah.. amik kau....nangis terkejut! tapi anak mama nih nangis sekejap jek.... nangis ala manje2 + mengada.... Kite cuci mata dgn gambar je lah yek....
1 year old - 9.5 kg





rileks.... ( tapi mama yg cuak kat celah nurse tuu...)




Sibuk menjengah doktor sedut ubat ke jarum, muka cam tak leh terima la tu....




Oh no! bebetul nak cucuk punggung haku ke nih???????





Auwwww...



Huahua... ( tapi nangis sekejap jek...)





Cite lain.....

Oh, nak update cite pada hari actual birthday adam which is 27/11/08 - thursday. I went back home early, errmmm about 4pm reached at home. I bought cake from secret recipe, 4 slice of our favourite cake. The momment i entered home, si kecik nih cbuk mengajar saye, selagi tak dukung die, selagi tulah dok mengejar saye (seronok kene kejar dek anak bile balik umah:) betul tak?) So i celebrate berdua ngan adam, baba kat ofc lagik coz byk keje ari tuh :( so i n adam jelah plus bibik mia. Jom tgk si adam kodam sambut actual birthday on the date......



the cakes





Birthday boy

he start eat da cake...

Aik! he use spoon or eat with finger?????
Nyum..nyum.. yummeh
Look he eat used both hand left and right....



The finale....




4 comments:

precious innocent said...

eh yaya, awat ryan cucuk 1yr tu kat bahu kiri (kalau x silap), & adam still kat bum2?

pelik!!!!

-mama emma-

yaya said...

ntah la, doctor cucuk kat punggung. tapi i rase memang cucuk kat mane2 yg bersesuai pun bleh coz masa cucuk yg bulan2 tuh ade baby my friend cucuk kat peha.

ma2mutuk said...

kami baru hapdet bday party adam..hehe sila la terjah!!

achee_b165 said...

emm...oja pn kt bahu...
slumber je yaya pegang adam..
p-na ciap kc hubby pegang oja every time dia kena cucuk...bila nurse pangil mama je wat2 x dgr..x smpai ati la nk tgk..seriau..huhu

~p-na mama oja~